szerver 40k mysql user ki kapcsolás

Indította Levi999, 2017-02-01, 14:47:46

sziasztok hogy lehet 40k alatt ki kapcsolni a mysql usereket? vagyis hogy egy általam meg adót felhasználó név jelszó legyen persze mind eszt vps hez érdekelne  amit ki kapcsolnák localhost root % a 127 es ip persze teljesen ki kapcsolnám és új felhasználót szeretnék hozzá  na meg persze egy jelszót

navicat, felhasználóknál tudod ezt megtenni vagy a felhasználók gomb vagy mysql adatbázis / user tábla

szia teljesen ki kapcsolni szeretném és ha jól tudom szerver oldalon is csinálni kel valamit hozzá mysql user mellet  csak nem tudom hogy mi a pontos menete ezért is kérdeztem mert nem találtam le irást hozzá

teljesen kikapcsolni?????? minimum kell 1 user a szervernek hogy elinduljon általában mt2@localhost

ha egyáltalán nem akarod elérni az adatbázisod, amit én nem értek, hogy miért, mert mégis csak hozzá kéne azért néha férni, akkor törölj minden olyan usert ami @ elérésű de ezzel teljesen kitiltod magad az adatbázisból

Biztos így akar védekezni az SQL Inject támadásoktól. :D

A weblap akkor is kommunikál a mysql-lel egy user-en keresztül, szóval ez a dolog így fars.

Kis szaktudás tapasztalat szerzése:  http://metin2hungary.net/index.php/topic,195236.msg1030047.html#msg1030047

Weblap védelem:  http://metin2hungary.net/index.php/topic,193349.msg1018326.html#msg1018326

Szerver védelem:  http://metin2hungary.net/index.php/topic,193533.msg1019454.html#msg1019454

2017-02-02, 13:03:15 #5 Utolsó szerkesztés: 2017-02-02, 13:13:08 Szerző: Levi999
új felhasználó jelszót szeretnék mysql hozz vagyis teljesen az alapokat ki  szeretném kapcsolni localhost root stb vagyis hogy ne legyenek bent

itt van kép is hogy mire gondoltam és melyik felhasználókat szeretném ki törölni hogy  csak egy legyen amit én létre hozok új jelszóval együtt.

csak  az a kérdés hogy tudom ki szedni őket és maga szerver oldalon is mit is kel pontosan át irni hogy jó legyen

első 3 csak localhost éri el, tehát ha api ellen levéded, nem kell foglalkozni vele

utolsó a root, elég ha ott átírod a nevet  és kész

B verzió, feldobsz webszerverre egy phpmyadmint és grafikusan be tudod állítani, új jelszó stb

C generálsz egy jelszót md5-hashbe és felülírod az ottani jelszót

D bsd parancssor mysql root jelszó váltás

ha még kezdő vagy inkább a phpmyadmint ajánlom, mert az a legegyszerűbb

Idézetet írta: josikaaa Dátum 2017-02-02, 13:39:44
első 3 csak localhost éri el, tehát ha api ellen levéded, nem kell foglalkozni vele

utolsó a root, elég ha ott átírod a nevet  és kész

B verzió, feldobsz webszerverre egy phpmyadmint és grafikusan be tudod állítani, új jelszó stb

C generálsz egy jelszót md5-hashbe és felülírod az ottani jelszót

D bsd parancssor mysql root jelszó váltás

ha még kezdő vagy inkább a phpmyadmint ajánlom, mert az a legegyszerűbb

szia teljesen 1 felhasználósra tenném mysql-elérést csak pontosan nem tudom hogy game db auth ba is át kel e irni valamit meg amúgy se találtam le irást hozzá hogyan lehet meg oldani gondolom sokan nem foglakoznak ezel csak én szeretnék vele foglalkózni hogy ne legyen ott több felhaszáló csak  egy mysql felhasználó legyen  többire meg ott van úgyis a gm  parancsok quest stb.

+ nem tudom hogy egy gyrái 40k game db aip elen le  van e védve gondolom egy teljesen büldelt game db már elve védve

configokban kell módosítani a db  id / jelszót amivel eléred az adatbázist, ez az esetek 99%-ban mt2@localhost felhasználó

Api tool ellen alapból nincs védve a szerver, viszont ha rákeresel könnyen találsz rá megoldást

2017-02-03, 19:34:01 #9 Utolsó szerkesztés: 2017-02-03, 19:50:26 Szerző: Levi999
hát vlaami nem jó mert ha root és többit ki offolom root kapcsolodik de nincs neki lényeges tábla de az é núj adataimal már ne mhajlandó csatlakozni mysql ebben tudnátok segiteni?

eszt irja ki 1045 - Access denied for user xy @ szerver ip using password YES jó  jelszó és nevet adok meg neki és nem fogadja el

information és a test táblákat látja már csak a root de saját felhasználomba nem tudok be menni amit csináltam mert mindent ki lőtem teljesen nem ki törölve letek hanem ki kapcsolva

aki tudja mi a rák baja van az új fleahsználóval szervernek az irja meg :(

minden felahsználó melet van egy Select ALL és Unselect ALL + Save meg csináltam az új accountot ki atam neki hogy mindent kezeljen többinél meg ki vetem és le is mentetem reboot és nem engedet be az új accountal de nem értem hogy mi a baja vele