PHP

Indította aferii, 2016-12-30, 23:41:36

PHP
2016-12-30, 23:41:36 Utolsó szerkesztés: 2016-12-31, 00:03:25 Szerző: aferii
Hali, azt hogy lehet megcsinálni, hogy egy e-mail címmel csak egyszer tudjon regizni, illetve hogy regi után aktiváló linket kérjen...
Legyél kreatív, kifogások helyett megoldást keress.

Idézetet írta: Dasthwer Dátum 2016-09-21, 19:39:26
Account tábládon belül az email oszlopot átállítod "unique" -re, vagyis egyedire, és akkor nem enged majd letrehozni meglevo email cimmel felhasznalot.

Az aktivációs link meg attól függ pontosan milyen webet is használsz.

IdézAccount tábládon belül az email oszlopot átállítod "unique" -re, vagyis egyedire, és akkor nem enged majd letrehozni meglevo email cimmel felhasznalot.

Igen köszönöm ezt olvastam, keresőben megtaláltam....  de nálam nincs ilyen...   "unique"   nem találom benne.....

SELECT COUNT(id) FROM  account WHERE email='".$_POST['email']."';

Ez visszatér, if x >= 0 akkor már van ilyen email. A UNIQUE keyes megoldás elég tákolt, de igen, működik mert a mysql szerver vissza fogja dobni. A tábla tulajdonságainál az email mezőt UNIQUE KEY-re módosítod.

a selectel az a gond hogy (bár ez metin szóval ilyen nem lesz) ameddig lekéri egy másik request beregisztrálhatja azt a mailt erre jó az unique vagy egyedi index mert ez meg gátolja ha mindkettőt használod az a legtutibb. Nem vagyok hajlandó elhinni hogy nincs olyan hogy unique vagy egyedi.

Köszönöm mindenkinek, valóban sikerült és van unique csak nem jó helyen kerestem......

Sajna még nem csináltam ilyet, fogad el tudatlanságom.   :-X