Érdekes téma megvitatása (norm. körülmények között)

Indította Csedwik, 2015-12-05, 12:01:17

Sziasztok több kérdésem lenne a tapasztaltabbaknak. Eléggé sokat olvastam ezek után de kíváncsi vagyok a véleményetekre is.

1. Mi a véleményetek egy Metin2 alapból teljesen átalakítani a játékot és egy jó pár scriptet/kódot/modelleket/kinézetet stb. stb. hogy ne Metin2 re hasonlítson és jogokat se sértsen?
2. Milyen kockázatai lehetnek? (Gondolok itt per féleségre, betűszámbetű tudom miért lett meg minden de vélemény..)
3. Vállalkozás építése ilyen játék alapjának és játék fejlesztésekkel.
4. Milyen hátulütői vannak az edsms szolgáltatással mi kell hozzá? (adószám számlaképességet kizárva) Mibe szólhat bele a Gameforge és a NAV?
5. Jogtiszta alap kell a bankkártyás és paypalos vásárláshoz ez tiszta. De ha én átalakítom úgy, hogy nem hasonlít rá mitől lesz az jogtiszta? Meg kéne a jogokat vásárolnom X millió Ft összegért?
Ha lesz még kérdésem bumpolom a témát, de addig is NORMÁLIS válaszokat várok. Aki nem ért hozzá az hanyagolja témát. Komoly gondolkodásúakat várok ;)

3. Nekem a vállalkozás szóról soha az életbe nem jutna eszembe a Metin2, oké a GF profitál, mert egy hatalmas cég és rengeteg országban ott van, rengeteg más játékkal, de az, hogy valaki egy más tulajdonában lévő játékból akar megélni az kicsit vicces. Ha ennyire az internetből akarsz megélni, akkor keress grafikust és egy webprogramozót, aztán hozzatok össze böngészős játékokat. Szerintem a pénz ugyan olyan jól, sőt talán jobban is fog jönni, nem igényel annyi pénzt és eredeti.

Persze ez csak az én véleményem, aztán miattam lehet anyázni, de sokkal jobban járnál :D

Nem ebből megélni, sőt egyáltalán nem, attól mert Metin2 alappal foglalkozna az csak egy jó potenciál. Remélem érted. A cég mással foglalkozna, de mivel számlaképesség oké ezért meg merem kockáztatni van benne profit.
"és játék fejlesztésekkel" más játékok is. Véleményekre vagyok kíváncsi aktivizáljuk magunkat :D.

Idézetet írta: - Chevrolet - Dátum 2015-12-05, 12:16:47
3. Nekem a vállalkozás szóról soha az életbe nem jutna eszembe a Metin2, oké a GF profitál, mert egy hatalmas cég és rengeteg országban ott van, rengeteg más játékkal, de az, hogy valaki egy más tulajdonában lévő játékból akar megélni az kicsit vicces. Ha ennyire az internetből akarsz megélni, akkor keress grafikust és egy webprogramozót, aztán hozzatok össze böngészős játékokat. Szerintem a pénz ugyan olyan jól, sőt talán jobban is fog jönni, nem igényel annyi pénzt és eredeti.

Persze ez csak az én véleményem, aztán miattam lehet anyázni, de sokkal jobban járnál :D

Szerintem nem játékot kéne összehozni!

[spoiler]br*zz*rs mennyit kereshet havonta?[/spoiler]
ElsÅ' az elsÅ'k között, Az emberek istent játszanak engedély nélkül.

Sziasztok!

1. Erre egy példát tudnék mondani. M2M... Gondolom mindenki ismeri ezt a változatot. A hivatalos Metin2 anno beperelte a M2Mt, mert több volt a bevételük, mint az eredetinek. A M2M ezután alakult át teljesen egyedivé, a Metin2Nextté.

A többihez egyáltalán nem értek, nem is találgatok. :)

Üdvözlettel
Legly

A mester SOSEM alakult át nextté kezdetben alkottak egy brancsot, de most már két külön dolog és egymástól függetlenül működnek.

Én úgy gondolom nem lenne hülyeség egy teljesen új játékot kihozni a metin2 forrásból. Azért is, mert ha lenne rá lehetőségem, én is ezt tenném, mert már a metin2 nem olyan, mint volt.
Nem lenne olyan nehéz teljesen más játékot építeni belőle, ha van hozzá megfelelő segítség.

Szakmai szempontból nézve, ki kellene minden dolgot törölni, és csak az alapot hagyni és arra építeni. Modelleket, és mindent (MINDENT) kitörölni, hogy semmi emlékeztető dolog ne legyen benne.
Teljesen új játékmotorra kellene építeni és akkor nem lenne hasonló sem. Ez a véleményem.

Kockázat lehet az, hogy sok pénzt beleölsz, de nem virágzik a szerver, akkor van nagy bukta.

Jogtiszta lesz, ha teljesen átalakítod az egészet, és semmi sem hasonlít rá. Innentől fogva a tiéd az egész, attól, hogy felhasználtál egy két dolgot, az egy dolog. Azt nem tudják szerintem bizonyítani, hogy az övéké.

Az M2M teljesen más, hiszen ők az eredeti játékot fejlesztették át sajátjukra, de megmaradtak az alapok, és ezért perlik őket, ha ezek igazak. Annyira nem követem M2M eseményeit, mert nem érdekel, ízléstelen számomra.