Proto-k, Txt-k és XML-ek konvertálása.. (40k forrás alatt)

Indította Fracko89, 2015-10-31, 01:20:33

Sziasztok!

Egy kis előszó, hiszen van már hasonló téma:
Mivel a napokban jómagamnak és meggyűlt a bajom ezzel, hogy hogyan fordítsunk 40k alatt item_proto/mob_proto.txt és társait kliensoldalira illetve az, hogy hogyan is lehetne ezt valójában úgy szerkeszteni, hogy ne okozzon különösebb fejfájást, ezért gondoltam most leírom nektek. Volt aki már kérdezte és bonyolultnak találta, de ez csak nézőpont kérdése. Hiszen ha jobban belegondolunk, akkor majd Te magad is láthatod, hogy valójában közel sem olyan bonyolult, mint aminek először látszik.

Mint ahogy azt már említettem, úgy igen van már egy hasonló téma. Név szerint ez lenne az: Link Viszont ez a leírás alapján sajnos nem lehet lekonvertálni az olyan item_proto.txt, amibe van Sárkánykő-alkímiás és vagy öv rendszeres rész. Mivel a SpartanConverter nem kezel bizonyos Type-okat.. történetesen pont azt, ami nekünk vagy jelenesetben nekem kéne.
-> Itt jön a képbe az a megoldás, amire én gondoltam..

Összesítés letöltése: Konvertálók.rar

Ha letöltötted ezeket a csomagolókat, akkor már fogsz tudni minden fajta item_proto/names.txt konvertálni mind szerveroldalra, mind kliensoldalira visszafejtve. Hogy hogyan? Nos lássuk..

Első lépésként csomagold ki a .rar fájl tartalmát! Ha ez megvan, akkor FTP-n menj a következő elérésre: /usr/game/db ugye itt találod az item_proto/names.txt illetve a mob_proto/names.txt.

1.) Töltsd le a gépedre ezt a 4 fájlt, amiről az előbb szóvolt, hiszen ezekkel fogunk dolgozni. Előbb az item_proto-t vesézzük ki, mert az nagyobb falat, hogy miért azt majd a leírás végén megtudod, amikor lesz összehasonlítási alapod.

ITEM PROTO

2.) Keresd meg a letöltéseim között az alábbi mapát: TXT to PROTO
- Ha ezt megnyitod, akkor itt találsz egy olyan fájlt, hogy DumpProto.exe
- Tedd bele ebbe a mappába most az item_proto.txt ill. item_names.txt és kattints a DumpProto.exe -re.
- Megjelenik egy CMD ablak, ha az eltűnt, akkor készen is van a kliensoldali item_protod!

3.) Kliensoldali item_proto visszafejtése XML-be, azaz szerkeszthető "táblázat" formátumba.
- Keresd meg a PROTO to XML mappát és kattints bele.
- Tedd bele ebbe az imént elkészített kliensoldali item_proto -dat, majd kattints a kicsomagol.exe -re.
- Már el is készült az item_proto_dump.xml -ed.

De ez miért jó nekünk?
Azért, mert nekem személy szerint visszaadja azt a könnyű és egyszerű szerkesztési lehetőséget, amit régen Navicaton lehetett. Amikor még ugye nem volt forrás.

Igen és szerveroldallal mi lesz?
Tegyél be új tárgyakat, írd át valaminek az antiflagét vagy csak a nevét, akkor is egyszerű, hiszen csak egyszer kell dolgoznod. Mivel a következő pontokban elkészítjük ebből a fájlból a már szerveroldalra betehető TXT fájlokat.

4.) Ha megszerkesztettük amit szerettünk volna, akkor térjünk vissza a Konvertálók mappához, amit leszedtünk és keressünk egy olyan mappát, aminek az a neve, hogy XML to PROTO.
- Amit én feltettem nektek, ez most CSAK item_proto_dump.xml -elt konvertál kliensoldali item_proto-ra. Később írok ennek a használatáról is.
- Tehát.. amit elkészítettél item_proto_dump.xml -elt, azt tedd bele ebbe a mappába és kattints pack.bat -ra. (Windows kötegfájlos)
- Elkészült a már szerkesztett kliensoldali item_protod. Most már csak egy lépés választ el attól, hogy a szerveroldali részed is készen legyen. De előbb nézzük ezt a csomagolót..

Hogyan tudom másként alkalmazni ezt a csomagolót?
- Találsz benne egy ilyen sort, hogy create_ip.xml, ami tárolja a csomagolandó fájl kiterjesztését és minden egyéb mást.

<action type="item" from="xml" to="proto" src="item_proto_dump.xml" out="item_proto_new" />

Tehát, ha mondjuk nem item_protot, hanem mob_protot szeretnél csomagolni, akkor értelemszerűen ezt ÁT KELL ÍRNI, különben nem fog működni!

5.) Mint ahogy azt már említettem, úgy a kliensoldallal készen is vagyunk!
Így most már csak a kliensoldali item_proto -t kell visszafejtenünk item_names illetve item_proto.txt -re.
- Keressük meg a Konvertálók mappán belül az alábbi mappát: PROTO to TXT
- Ha ez megvan, akkor tegyük bele a már elkészített kliensoldali item_proto -t és kattintsunk, a ProtoReaderNewFormat.exe -re. Ez elkészíti nekünk a TXT fájlokat.
- A CMD ablak bezáródása után láthatjuk, hogy megjelent az item_proto.txt és az item_names.txt -is. Ám bár figyeljünk, hogy csak ezt a kettő fájlt írjuk felül FTP-n, mivel ugye ez a konvertáló létrehoz ilyenkor automatikusan egy mob_names illetve mob_proto.txt -is, ami üres.

Ha visszatettük FTP-re az új item_proto és item_names.txt, akkor nincs más dolgunk, mint újraindítani a szerverünket vagy éppen csak /reload p-zni egyet függően attól, hogy mit módosítottunk. Ugye nem is olyan nehéz?? Persze, hogy nem és ezzel az item_protonk el is készült!

MOB PROTO

Immáron készen vagyunk az item_proto -val, így most jöhet a mob_proto! Mi az amire szükségünk lesz? Elsősorban egy Navicatra, majd utána Notepad++ -ra illetve egy konvertáló sem árt, amit nem raktam bele a csomagba, de az alábbi linken letudjátok tölteni: SpartanProtoConverter letöltése.

Mivel a SpartanProtoConverter használatára már Feco írt egy összegzést, így nem szaporítanám a szót külön, hiszen én is és lényegében valószínűleg Te is az alapján fogsz dolgozni, ha ezt a konvertálót használod. Az erről készült téma elérése: Link

1.) Nincs más dolgod, mint sem Feco leírásában az alábbi sorokat egymást követően végrehajtani: "Saját proró konvertálása txt-be".
2.) Ugye Feco, csak a TXT elkészítéséig írja le a lépéseket, így ha itt is szeretnél kliensoldali mob_proto-t csinálni, akkor azt megteheted a fenti konvertálóval, melyet a 2-es pontban részleteztem.

Igen, de én szerkeszteni szeretném a mob_protomat! Semmi gond..
- Nyisd meg a Navicatot -> Player -> mob_proto
- Végezd el a szükséges módosításokat / átírásokat és végezd el az előbbiekben itt leírt 1 és 2. pontot. Hiszen ez ennyi lenne.

Ha ezzel kapcsolatban segítségre lenne szükséged, akkor nyugodtan jelezz a Szerver készítés -> Segítség topicban vagy írj nekem PM-be. Remélem, hogy tudtam segíteni!
Üdv: Fracko