[TUT]Windows 8.1-es kliens le fagyás javítása.

Indította AdAmKaA, 2015-10-17, 06:58:15

Üdvözlöm a kedves fórum közösséget!

A mai napon rájöttem egy hibának a megoldására, ami szerintem nagyon sok embernél jelentkezik a mai napig is, ezért nem használ Windows 8.1-es Operációs rendszert.:)

Rengeteg témában kértem segítséget én is illetve mások is, de nem kaptam semmilyen választ arra a megoldásra, hogy Windows 8.1 alatt, miért fagy meg azonnal a kliens amikor elindítom. Tehát még arra se lehetett rá kattintani hogy bezárás.

Ez a hiba általában azoknál jelentkezett, akik Intel típusú processzort használnak(abból is az újabb generációkat), aminek van beépített processzori videokártyája. Az én esetemben ez egy Intel Core i7 4710HQ típusú processzor, Nvidia Geforce GTX 850m videókártyával. Az egész hiba abban rejlik, hogy magának a processzornak is van egy videókártyája, az én esetemben ez egy Intel(R) HD Graphics 4600.

Maga a probléma abból adódik, hogy amikor el indítod bármely Metin2 Klienst, a kedves Windows 8.1 Operációs rendszer, nem tudja eldönteni, hogy mégis melyik videókártyával indítsa azt el, így tesz egy próbát a Processzori videó kártyával, amivel a játék nem képes megfelelő megjelenítéseket használni, és lefagy. Van olyan lehetőség, hogy beállítod hogy melyikkel futtassa alapértelmezetten, de Windows 8.1 esetében ez az opció valamiért nem szuperál megfelelően...

-----------------------------------------------------------------------------------

Na de nem is kertelek tovább íme a megoldás:

A megoldás abban rejlik, hogy az Operációs rendszeredet fel frissíted Windows 10-re. Amit megtehetsz itt:

http://www.kephost.com/image/SOTM

Ez nagyjából Internettől függően, félórát, egy órát vesz igénybe.

Amint megtörtént a frissítés, és már a Windows 10 fut, vissza állítod Windows 8.1re a rendszert amit megtehetsz a:

Gépház -> Frissítés és Helyreállítás -> Helyreállítás -> Windows vissza állítása Windows 8.1-re.

Azt ne kérdezzétek hogy hogyan, és miért, mit rak fel a Windows 10 ami után 8.1en nem fog lefagyni egyetlen Metin2 Kliens sem, mert erre én sem tudom a választ.
Egy a biztos: Működik, tesztelve.:)

http://www.kephost.com/image/SOTg

Mindenkinek sok sikert, remélem segítettem, szép napot!.:)