FreeBSD szakik fontos

Indította Csedwik, 2015-09-16, 17:26:44

Sziasztok, adott egy régi gép, amit befogok magamnak "szervergépnek" de egy kis gond van vele
Amit tudni kell róla és fontos, intel celeron 2.6 Ghz 1 mag, 2 giga DDR1 ram (kőkorszaki)
Lényeg az letöltöttem egy iso telepítőt
FreeBSD-9.3-RELEASE-amd64-dvd1.iso

Viszont bootolás után "CPU doesn't support long mode"
Tippem az , hogy nagyon sz*rt töltöttem le :D.
régebben volt már ez a problémám, rossz volt a vdi(virtual boxba)
Lényeg az, melyiket kéne letöltenem hozzá? tippem szerint i386. Javítsatok ki kérlek.
Mihamarabb érdekelne a válaszotok, köszönöm :)

igen intelhez i386

[spoiler]ddr1? az ugy kemény[/spoiler]

[spoiler]Nembaj , nekem jó, jobb mint az SD ram :)[/spoiler]

Tudtom szerint a 64 bitet nem támogatja, ezért írja.
(Legalábbis Vboxba is hasonlót ír amikor 64-es bsd-nél nem 64-est választunk)
Igen, 32-est nézz meg. (i386)

Azzal betölt és telepíteni lehetne is de olyan régi az alaplap, hogy biosba amikor letiltottam a vinyót, hogy cd-ről bootoljon, de hiába jelölöm ki hogy hova telepítse, a freebsd nem engedi :/, szóval más ötletem nincs.

https://www.freebsd.org/doc/hu/books/handbook/install.html
Ez mindenképp hasznos! De esetleg ír is valamit amikor "nem engedi"?

Maximum holnap tudok erre válaszolni, már a boot cd-t sem ismeri fel. :( Az a baj, hogy azon a vinyón xp van amit még nem töröltem le, lehet bezavar, de át nyálazom még egyszer azt a "kézikönyvecskét".

Olyan nincs, hogy nem ismeri fel, ha egyszer felismerte a bootolható lemezt. CD/DVD meghajtó legyen a boot sorrend elején.
Ilyen régi gépeknél az is előfordulhat, hogy a szalagkábel nem érintkezik már rendesen (por, vagy szalag hiba). Nem kizárt az alaplap szalagkábel slotja sem, és maga a meghajtó hibája se.

Maximum holnap fogok vele foglalkozni, karban tartott gép volt. Lehet frissítem majd a biost + kitisztítom. Viszont a gépem felismeri a lemezt.

Ui: Nem lehet a bootolási sorrendet változtatni.

Nem lehetséges hogy a partíciók fájlrendszere miatt nem látja a BSD a merevlemezt? Formázd le, meg töröld a partíciókat is, egy bármilyen Linux live CD-vel megtudod csinálni.

Értem,  köszi megprobalom holnap