Egér letiltódik?

Indította Feco, 2015-06-30, 08:22:15

Sziasztok!

Bátyám laptopja elég érdekes dolgot produkál. Néha letiltja az USB-s egeret és a billentyűzetet, hiába van bedugva, nem lehet használni. Ilyenkor egy újraindítás után újra lehet rövid ideig használni. Újra lett rakva a laptop, abban reménykedtünk, hogy ez megoldja a problémát, de nem, 2 órás (volt már pár perces is) használat után ismét eljátszotta. Eddig sem egyből csinálta, tudta használni rövid ideig, utána már csak a Touchpad és a beépített billentyűzet működött. Nem az egérrel van a baj, mert másik egérrel sem működik ilyenkor a laptop, illetve az egér, amit használ a bátyám a laptopjával, tökéletesen működik másik gépen.

Szerintem töröld le róla az illesztőprogramokat és tedd fel rá megint. Ha nem segítene és nincs túl sok minden a gépen, én akkor a helyedben megkísérelnél egy rendszer visszaállítást. Ha az sem segít akkor meg szerviz.

De ha már van egy ilyen téma én is leírnám a panaszomat. :D
Nekem az egerem 2/2 laptopnál azt szokta csinálni, hogy random duplán kattint amikor csak 1x klikkelek. Tehát sokszor bezárja / megnyitja azt is amit nem kéne. Amikor megvettem semmi gond nem volt vele, csak mostanában csinálja ezt.
Ilyet láttatok már?
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

Idézetet írta: Rin the Exorcist Dátum 2015-06-30, 08:41:21
Szerintem töröld le róla az illesztőprogramokat és tedd fel rá megint.

Megpróbáltam, nem segített. Már próbáltam úgy is, hogy a hozzá tartozó CD-ről csak a LAN driver-t telepítettem, többit meg töltse le magának. Ez sem segített.

Ha nem segítene és nincs túl sok minden a gépen, én akkor a helyedben megkísérelnél egy rendszer visszaállítást.

Újra telepítettem a gépet, de ezt már az előző hozzászólásomban is írtam:
Idézetet írta: Feco Dátum 2015-06-30, 08:22:15
Újra lett rakva a laptop, abban reménykedtünk, hogy ez megoldja a problémát

Tehát akárhányszor újrarakhatom, nem fog megoldódni.

Ha az sem segít akkor meg szerviz.

De hátha valaki tud valami okosabbat is mondani.
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

2015-06-30, 11:41:04 #4 Utolsó szerkesztés: 2015-06-30, 14:04:04 Szerző: -Apple-
Gyenge táp?

Szokták még az alaplapra is fogni.

Próbáld : Kisebb egérérzékenység (elméletileg csökkenti a fogyasztást, így kiderül, hogy kap-e eleget vagy sem.

Feco, nem biztos hogy a "letiltódik" szó a legmegfelelőbb ide...

Pár konkrétumot elmondhatnál...
-OP rendszer
-plug&play-es kiegészítőkről beszélünk, vagy van-e hozzá illesztőprogram
-valóban letiltódik-e, vagy inkább csak eltűnik?
Legközelebb, ha megtörténne, nézd meg a Vezérlőpult - Eszközkezelőben, hogy látod-e a billentyűzetet vagy az egeret. Ha nem látod, akkor az azt jelenti, hogy nem érzékeli a bedugott eszközöket. Ez lehet eszközhiba, vírus, de ha több, működő eszközzel is megtörténik, akkor lehet, hogy porthiba (mennyi idős  a laptop?), avagy az alaplapja megsérült.

Rin, láttunk már.
-Vagy az egérbeállításoknál véletlenül beállítottad azt, hogy egy klikkre kettőt klikkeljen (bár, ha random akkor ez nem helytálló)
-illesztőprogram sérült lehet
-hibás a hardver, tehát az egér (ismerősömnek úgy oldódott meg a problémája, hogy vett egy új egeret...)
Viszont meg tudod javítani magadnak is, ha valóban hardverhibáról lenne szó. Ez viszont nagyon körülményes és sok precizitást igénylő folyamat. No meg semmi garancia arra, hogy ez a probléma. De egy próbát megér:
http://www.instructables.com/id/Repair-mouse-with-double-click-problem/

A laptop 2 éves, ha jól emlékszek. Egy alap egér, Plug&Play, ahogy a billentyűzet is. Ahogy azt már mondtam, ilyenkor nem lehet használni sehol az egeret/billentyűzetet, mindegy, hogy melyikbe dugom át. Ha kihúzom az USB-ből, akkor rendesen van hangjelzés, ami szokott lenni. Visszadugom nincs, de ilyenkor kihúzásnál ismét jelez.

Rin, nyugodj meg, én is gondoltam már a szervizre, de előtte mindenképp megkérdeztem, abban reménykedve, hogy valaki tud megoldást a problémára. :)