telefon vétel

Indította csillagharcos13, 2015-06-28, 07:49:02

Sziasztok
Új telefont szeretnék venni.Az alábbi 4-et néztem ki.
Sony Xperia M2
Apple Iphone 4s
Lg G2 mini
Huawei G620s
Az androidos telók ugyan annyit tudnak nagyjából de mind a 4-nek az ára ugyan annyi kb.
A kérdésem az lenne szerintetek melyiket éri megvenni?

Most a nevemet ne vedd figyelembe ( egyáltalán nem a cég miatt ez a nevem  ), sony-m van (még!), eddig is sony fan voltam, de megbízhatatlan, hajlamos beszarni. Nekem például a hívás katasztrófális, egy ismerősömet pedig ha hívták (szintén sony készülék), akkor random elküldött egy sms-t a tárcsázónak, pl: ebédelek, tárgyalok, stb. A sebességével sem fogsz teljesen megelégedni egyik android készülékkel sem, esetleg samsung, az próbálgat koppintani az apple-től.

Eddig tipikusan úgy voltam, hogy az iphone szar, elhittem a tévhiteket, meg, hogy csak a márkát fizeted meg, de rá kellett jönnöm, hogy rohadtul nem így van.

Lényeg: Iphone 4-re szavazok. Ebben szerintem nem fogsz csalódni.

[spoiler]Meg még raj csávó is leszel, mert ájfonod van 8)[/spoiler]

hát én inkább használok androidot mint iFos-t :D

Na, Critter még szemléltette is milyen voltam régen Iphone téren :D

2015-06-28, 10:50:53 #4 Utolsó szerkesztés: 2015-06-28, 10:52:43 Szerző: TheSLZ
Először is azt kellene eldönteni hogy iOS vagy Android, és nem telefonok alapján kérdezni.
Android előnye: Nyíltabb, testre szabhatóbb, nem vagy lekorlátozva.
iOS előnye: Optimalizáltabb, de zártabb.

Lehet iOS-on nem fogsz laggolni alapfokon, viszont 512mb ram kevés. Nem arra kevés hogy telefonálj, lapozgasd a böngésződ, hanem hogy egy normális játékkal játsz, több alkalmazás legyen megnyitva egyszerre.

Nekem most M2-m van, én tulajdonképpen teljesen meg vagyok vele elégedve. Még nem fagyott egyszer se.
Nekem szükségem van a rendszer nyíltságára, mert én szeretem testre szabni a telót, illetve nem kell mindent megvenni Androidra, mert a fizetős alkalmazásokat le lehet tölteni Play-en kívül máshonnan is. Persze akinek van pénze az támogassa a fejlesztőket és onnan vegye :)

Ha Android-ost akarsz akkor ezek közül az M2 a legjobb talán attól függetlenül hogy nekem az van,
ha iOS-t akarsz akkor nyílván a 4s.

mennyi ft az m2 kb?

Teljesen újan szolgáltatónál nem részletre, nem előfizetésre 55 ezer.
Használtan már 25-ért is megkaphatod, a vízálló verzióját meg 40-45-ért. (Jofogas.hu)

Tulajdonomban voltak a következő készülékek (nem kronológiai sorrendben):

Samsung családból: Galaxy S2, Ace3, S3 mini, Ace DUO
LG: még egy Android-korszak előtti, de azt nem számítom bele, illetve a jelenlegim, G2
Blackberry: 9780 Bold
iPhone: 3, 4(S), 5

Szerintem minden attól függ, hogy mihez szokott hozzá az ember. Ha nehezedre esik pl. Windows 8-at használni 7 után, akkor valószínűleg rosszul fogod kezelni az iOS-t az Android után.
Tudni kell, hogy ezek a telefonok tömeggyártásos megoldással készülnek, már egy jó ideje. Ez azt jelenti, hogy mire kijön a te új telefonod utáni 2-3. generáció, addigra már valószínűleg nem fog jól működni a készüléked. Hisz nem érdekük, hogy egy életen keresztül megtarts egy telefont. Az az érdekük, hogy mindig a legújabbat vedd meg, költsd a pénzt. Az alkalmazások is inkább támogatják az új op-rendszereket, mint a régieket.

Mint felhasználó én a következő észrevételeket sorolnám a megemlítendők közé:

Ami nagyon tetszik az iPhone-ban:
- letisztult, szép dizájn
- erős alkatrészekből készült (részben emiatt olyan drága), ezért sokkal tovább "él"
- számomra mégis a legfontosabb, bár nem mérvadó a legtöbb ember számára: amerikai hangerő-szabályozó beállítás: amerikai szabvány szerint sokkal hangosabb a max. hangerő, mint a mi szabványaink szerint. Én pedig nagyon szeretem a hangos zenét.
- pofás kiegészítők (tokok, külső hangszórók, stb.)

Ami nagyon nem tetszik az iPhone-ban:
- olyan egyszerű, hogy már bonyolult: az interneten kellett rákeresnem, hogyan kell képeket véglegesen törölni
- zavaró, hogy rám erőltetik külső szoftverek használatát, különben a fájltranzakció bonyodalmakat okozhat (téged nézlek, iTunes)
- drága a szerviz, ha meghibásodna
- nem egy ütésálló készülék: több sérült iPhone van szerintem, mint ép :D
- zavar, hogy az Apple különcködik és külön piaccal rendelkezik (habár a legtöbb fontos alkalmazást mindkét piacra feldobják...)

Ami nagyon tetszik az LG G2-ben (illetve Androidban):
- számomra egyszerűbb használat, rengeteg opció az összes területen
(- gyönyörű képeket csinál
- nagy kijelző)
- rengeteg fajta telefon androidos, van választék
- egyszerű fájlkezelés számítógép és telefon között
- a Play Áruházban sok alkalmazás ingyenes, ami az AppStore-ban fizetős

Ami nagyon nem tetszik az Androidban:
- rövid élettartamú (most egy éves a telefonom, de már látszik rajta)
- gyakoriak a szoftverhibák, nem törődnek velük annyit, mint az Apple a saját készülékeivel

Remélem, segítettem a választásban! :)
T

wow

Kialakítás Érintőképernyős
SIM kártya típusa micro-SIM
Műszaki jellemzők

Processzor típusa
SoC/CPU: Qualcomm Snapdragon 400
GPU: Adreno 305
Processzormagok száma 4 magos
Processzor sebessége 1.2 GHz
RAM 1024 MB
Belső memória mérete 8 GB
Memória bővíthető Igen
Memóriakártya típusa microSD (max. 32 GB)

akkor gondolom játékokat is simán viszi?

2015-06-28, 11:18:12 #9 Utolsó szerkesztés: 2015-06-28, 11:20:29 Szerző: TheSLZ
Az a baj nem sorolhatok fel játékokat milyen nagyobbak mennek, tiltsa a szabályzat, max PÜ-be.

2015-06-28, 14:24:54 #11 Utolsó szerkesztés: 2015-06-28, 14:26:50 Szerző: csillagharcos13
Talon:Az lg g2 nekem is tetszik csak nem tom milyen a testvére.

Nekem bejön az IOS szép, letisztult meg minden de apámnak sima iphone 4-e van azon laggol minden játék sőt még a beállítást is lassan nyitja meg.Nem tom hogy a 4s mennyivel jobb.
Androidos telóknak meg erősebb hardver kell és nem tom melyik vinné el szaggatás nélkül a nagyobb játékokat.
Ezért kérdem akinek van/volt ezekből valamelyik akkor írja le a tapasztalatát.
szerk:A telekomnál veszem előfizuba.

2015-06-28, 14:29:08 #12 Utolsó szerkesztés: 2015-06-28, 14:41:50 Szerző: TheSLZ
Idézetet írta: TheSLZ Dátum 2015-06-28, 11:18:12
Az a baj nem sorolhatok fel játékokat milyen nagyobbak mennek, tiltsa a szabályzat, max PÜ-be.

PÜ-be leírom milyen játék megy M2-n lagg nélkül.
Amúgy ha a normális G2 is szóba jöhet, nem csak a kistestvére, akkor azt vegyél, az már komolyabb teló :)

SLZ visszaigazolsz skypen? vagy megadod a mostani skyped? pls

Idézetet írta: TheSLZ Dátum 2015-06-28, 14:29:08
Idézetet írta: TheSLZ Dátum 2015-06-28, 11:18:12

PÜ-be leírom milyen játék megy M2-n lagg nélkül.
Amúgy ha a normális G2 is szóba jöhet, nem csak a kistestvére, akkor azt vegyél, az már komolyabb teló :)
Akkor tökéletes ha elviszi ezeket a játékokat amiket felsoroltál.
A G2 nem játszik a listán csak a mini.

2015-06-28, 15:07:30 #15 Utolsó szerkesztés: 2015-06-28, 15:19:22 Szerző: ZEK
Idézetet írta: TheSLZ Dátum 2015-06-28, 10:50:53
Először is azt kellene eldönteni hogy iOS vagy Android, és nem telefonok alapján kérdezni.
Android előnye: Nyíltabb, testre szabhatóbb, nem vagy lekorlátozva.
iOS előnye: Optimalizáltabb, de zártabb.

Lehet iOS-on nem fogsz laggolni alapfokon, viszont 512mb ram kevés. Nem arra kevés hogy telefonálj, lapozgasd a böngésződ, hanem hogy egy normális játékkal játsz, több alkalmazás legyen megnyitva egyszerre.

Nekem most M2-m van, én tulajdonképpen teljesen meg vagyok vele elégedve. Még nem fagyott egyszer se.
Nekem szükségem van a rendszer nyíltságára, mert én szeretem testre szabni a telót, illetve nem kell mindent megvenni Androidra, mert a fizetős alkalmazásokat le lehet tölteni Play-en kívül máshonnan is. Persze akinek van pénze az támogassa a fejlesztőket és onnan vegye :)

Ha Android-ost akarsz akkor ezek közül az M2 a legjobb talán attól függetlenül hogy nekem az van,
ha iOS-t akarsz akkor nyílván a 4s.
Iphone-t az emberek nem azért vesznek,hogy játszanak vele,ha játszani akarsz vele alapból iphone-t nem is veszel,mivel mellette 75 ezerért mondok olyan telefont amiben már 1-2GB ram van aztán 30 ezerért veszek használtan úgy,hogy pár hónapos ( Samsung Galaxy S3-S4).
512mb ram bőven elég arra,hogy netezgess igaz,de itt nem is a Ram számít. 8GB-os iphone-t nem érdemes venni mert alapból a rendszer 6,4gb... Nagy embereknek (ügyvéd stb..) nem azért van iphone-juk,hogy játszanak velük hanem mert nem fagyogat le és bőven elég arra ,hogy telefonálgassanak,netezgessenek.

Mellesleg aki "haveroktól" meg ilyen helyekről hallott az iphone-ról az elvan tévedve.Nekem iphone 4s már laggol néha mert már régi kicsit ...
Júliusban valószínű iphone 5-t veszek,és eddig nem bántam meg mégegyszer sem az iphone 4-et.:)
Telefon,sms,net minden tisztán fut rajt.
Sony jó telefon viszont tesóm vett  Sony Xperia P LT22i -t minden jó volt rajt aztán egy idő után belassul mint az állat :D

Az iPhone-t szerintem se játékra találták ki, főleg nem a 4-4S-t, 8GB-osat tényleg hülyeség venni, mert nem lehet sd kártyával bővíteni.

Nekem anno 3GS-em volt 2011-12 között, jó régen már, iszonyat lassú volt a frissítésektől még a kezdőképernyő is.

Idézetet írta: TheSLZ Dátum 2015-06-28, 15:16:03
Az iPhone-t szerintem se játékra találták ki, főleg nem a 4-4S-t, 8GB-osat tényleg hülyeség venni, mert nem lehet sd kártyával bővíteni.

Nekem anno 3GS-em volt 2011-12 között, jó régen már, iszonyat lassú volt a frissítésektől még a kezdőképernyő is.

[spoiler]jó akkor ne válaszolj[/spoiler]

Így van sajnos iphone 4-et már ne is vegyél mivel 1 év múlva frissítés miatt ugyan így fog járni az iphone 4 is!
jobban jársz ha akkor már sony-t ,samsungot vagy inkább iphone 5-re gyűjtesz :)

Idézetet írta: ZEK Dátum 2015-06-28, 15:21:47

Így van sajnos iphone 4-et már ne is vegyél mivel 1 év múlva frissítés miatt ugyan így fog járni az iphone 4 is!
jobban jársz ha akkor már sony-t ,samsungot vagy inkább iphone 5-re gyűjtesz :)
Hát akkor szerintem marad az lg g2 mini vagy a sony xperia m2.