SONY Z3 HELP

Indította SteelX, 2015-06-23, 15:56:13

2015-06-23, 15:56:13 Utolsó szerkesztés: 2015-06-23, 15:57:56 Szerző: SteelX
Sziasztok!

Van egy Sony Xperia Z3 telefonom, amire rátettem egy főzött romot.
Namost megrepedt a képernyő, de van rajta erre biztosítás.
Vissza akarom tenni az eredeti Telenor rendszert, mert félek hogy így nem cserélik ki.
Telenorosat akarom, nem függetlent! Csak hogy biztosra menjek..

Nem találok Telenoros HU telepítőt, hogy tudok létrehozni? Azt olvastam létre lehet.
A feltelepítés kb megy.
Segítsetek kérlek

2015-06-23, 16:12:57 #1 Utolsó szerkesztés: 2015-06-23, 16:14:43 Szerző: TheSLZ
Hali.

XperiaFirm-el tudod létrehozni az ftf fájlt, és Flashtool-al tudod telepíteni.
XperiaFirm az eredeti szoftvert tölti le a Sony szerveréről, szóval olyan mintha PC Companionnal telepítenéd.
(Gondolom PC Companion nem ismeri fel a jelenlegi helyzetben, de ha igen akkor azzal csináld)
Nekem már kellett szervizeltetnem az Xperia M2-m, Flashtool-al visszatettem az eredetit és megcsinálták, nem szóltak semmit.

XperiaFirm
FlashTool

Csináljak leírást?

2015-06-23, 16:18:43 #2 Utolsó szerkesztés: 2015-06-23, 19:11:40 Szerző: [MOD]Step
TheSLZ, Azt megköszöném!
De légyszi úgy hogy egy buta is megértse (én) :D

2015-06-23, 16:43:04 #3 Utolsó szerkesztés: 2015-06-23, 17:25:35 Szerző: TheSLZ
Telepítő fájl létrehozása:

Akkor ugye fentebb adtam linket, azt a 2 programot letöltöd, telepíted.
Megnyitod az XperiaFirm-et, én most az M2-vel fogom bemutatni, de neked is így kell, csak Z3-at válasszd majd a listában. De segítek nyugi.

1. Válasszuk ki a telefonunkat XperiaFirm-ben.
Oldalt kattintsunk a számra (build szám amúgy), ha több van akkor a legfelsőre, az a legújabb.

Neked ez kell:
[spoiler][/spoiler]

2. Töltsük le.
Megjelenik egy ablak, kattintsunk a Download-ra, adjuk meg hova töltse, és az unpack legyen bepipálva!

3. Várjuk meg amíg letölti, majd a menjünk oda ahova leszedte.
Ha látsz fwinfo.xml-t, azt töröld ki, ha nem teszed meg rossz lesz majd a telepítő!

4. Eddig kelet az Xperiafirm, most nyisd meg a Flashtool-t.
Tools-->Bundles-->Create

Most megjelenik egy új ablak.

5. Az ablakba tallózd be a letöltött fájlok mappáját.

Jelölj ki mindent, kivéve a .ta fájlt/fájlokat majd nyomj rá a "-->" gombra, és a másik oldalra mennek.

6. Most kitöltjük a rublikákat, ez csak a fájl nevéhez fontos, tul. bármit lehet írni ezekbe, de csináljuk meg normálisan. (Mondjuk én ide mindig azt írom hogy asd xy stb mert sietek :D )
Branding: A build szám (Ez benne van a letöltött fájlok mappájának nevében, vagy oldalt az XperiaFirm progiba amire kattoltál a 2. pontban.
Version: Nálam a CE az azt jelenti hogy Central Europe. Te pl írd azt ide hogy Telenor-HU
Device rublikába kattintsd kétszer, és válaszd ki a telefonod nevét, oda nem tudsz beleírni, csak választani.
Amúgy nálam így néz ki az egész:

7. Kattintsd a Create gombra, és várd amíg dolgozik. Ha esetleg nem csinál semmit, akkor ismételd meg az 4. pontól megint, velem már előfodult.

8. Ha végigment a csík, akkor a Flashtool/firmwares mappába ott lesz a kész, telepíthető ftf fájlod!

Telepítés:

+Info: Minden elveszik ami nem a memóriakártyán van! Szóval ments le minden képed, videód, zenéd, amid van. Az alkalmazások adatait pl Titanium Backup-al tudod lementeni, ha szükséges.
(Pl Játékba hogy ne vesszen el a mentésed)

1. A telefondoba menj bele a beállítások->A telefonról, és a build számra kattintsd gyorsan 7x, és így fejéesztővé teszed magad, de gondolom neked ez már megvan mert telepítettél romot.

2. Bemész a Beállítások->Fejlesztői lehetőségekbe és bepipálod az USB hibakeresést. (USB DEBUGGING angolul)

3. Csatlakoztatod a gépbe, megnyitod a flashtool-t. A villám ikonra kattintasz ott jobb felül, ott a "Flash mode"-ot kipipálod, és leokézod.

4. Megjelenik egy új ablak, bepipálod a "No Financial Verification-t",majd kétszer rákattintasz gyorsan a Z3 firmware-ra.
(D2303=M2, D6603=Z3 ugye XperiaFirm progiba megtudod nézni)

5. Most előkészíti a fájlokat, vársz! Majd megcsinálod azt amit ír.
De elírom magyarul, ha esetleg nem tudsz angolul.
-Kihúzod a telefonodat.
-Kikapcsolod
-Megnyomod a vissza gombot hosszan és
-Csatlakoztatod amíg nyomod a gépbe.

!!Namost!! Mivel Z3-on nincs vissza gomb, se M2-n (Mivel ugye szoftveres gombok vannak) ott a Vissza gomb helyett a hangerő minuszt kell nyomva tartani.

6. Amikor bedugtad, a teló ledje villan egy zöldet, majd a csík végigmegy a Flashtool-ba, kb 2-3perc.
Utánna írja hogy Finished. Kihúzhatod és bekapcsolhatod, az eredeti rendszer lesz fent!
Első boot sokáig tart, gondolom ezt tudod.
Erről a 6. lépésről nem csinálok képet, mert most nem fogom újratenni az M2-met :DD

Bármi gond van írj.

2015-06-23, 17:38:36 #4 Utolsó szerkesztés: 2015-06-23, 17:40:43 Szerző: SteelX
Huh, nem rövid:D De talán annyira nem vészes, már töltöm le XperiaFirm-be csak lassú a netem.
Nagyon köszi amúgy! Ez a DDMT2 fórum volt az utolsó reményem, nem is hittem volna hogy pont itt fonak segíteni ilyen ügyben. nagyon köszi amúgy

Egy valami megfogta a szemem.
Telepítés 1pont, a screenshotod build száma:
18.3.1.C.1.15 based SLZ-ROM. Meg Android 4.4.4 DEODEXED

Ezt h a fenébe csináltad, írtad oda? Én is szeretném szerkeszteni az ilyeneket.

2015-06-23, 17:50:15 #5 Utolsó szerkesztés: 2015-06-23, 17:52:12 Szerző: TheSLZ
Rootolni kell első sorban.
Aztán szerzel egy root fájlkezelőt.

system/build.prop-ot megnyitod, ebbe lehet szerkeszteni az ilyeneket.
Build számot itt tudod átírni: ro.build.display.id=
Android verziót itt: ro.build.version.release=

Gondolom azzal tisztában vagy hogy ez csak látszat, hiába írod pl 6.0-ra, attól még 4.4.4/5.01 marad amin vagy.
Namost viszont a Deodexed az azt jelenti hogy Deodexeltem a romomat.
Odaírtam az android verzió mellé, mert csak :D

Mire jó a deodex? A system/app és a system/priv-app iletve a system/framwork fájlokból .odex-eket egyesíti a .apk fájlokkal. Nagyon sok modifikáció deodexelt romot igényel, például az M2-mön Z3 compact launcher van és óra widget, illetve Z2 képernyőzár ami igényelte a deodexelt romot.
Xposed keretrendszert is használok, elvileg ott is pár modul igényli.
Talán a Gravitybox is, de ebben nem vagyok biztos.

Hogy kell deodexelni? Én az M2-met ezzel csináltam: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2794727
Z3-nál is működnie kell, de ha kipróbálod akkor csak saját felelősségre.
Valami costum recovery pl ClockWorkMod/Philz/TeamWinRecovery kell amivel majd telepíted a deodex-elt zipet.
Én a ClockWorkMod-ot részesítem előnyben.

2015-06-23, 18:01:14 #6 Utolsó szerkesztés: 2015-06-23, 18:06:56 Szerző: SteelX
Te nagyon értesz ezekhez xD
Én is a clockworkmod recoverit részesítem előnyben, Nexus 4-emen is azt használtam (első okostelóm) így Z3-ra is azt tettem.
Az Xposed keretrendszerről majd még írok neked ha majd szervizeltettem a telót. Remélem segítesz majd feltenni.
Ugye azzal lehet pl a játékokat SD kártyára tenni, letiltani minden reklámot az appokba, módosítani az állapotsáv ikonokat meg ilyenek?

Szerk: Sikerült visszatenni a telenoros rendszert! 1000 Hála!!

2015-06-23, 18:05:08 #7 Utolsó szerkesztés: 2015-06-23, 19:13:39 Szerző: [MOD]Step
Nincs mit :D
Persze majd segítek feltenni a Xposed keretrendszert is, amúgy nem nagy dolog.
És igen, a moduljaival azt mind meglehet csinálni amit felsoroltál.

Nem lesz törölve kipucoltam, zártam, ha esetleg a témanyitó akar még valamit hozzáfűzni keressen fel privát üzenetben és újra nyitom!