Számítógép összerakás

Indította Feco, 2015-06-11, 00:06:46

2015-06-18, 13:20:30 #40 Utolsó szerkesztés: 2015-06-18, 13:22:35 Szerző: Nostelite
Az AMD csak egy példa volt,ott volt mellette a G3258 nyílván nem véletlenül. (Húzható)
"Drága proci gyenge VGA" kijelentés pedig valós. Ha a mai játékokat nézzük 50.000 alatt nem úszod meg a videókártya vásárlást.  Hiába van jó procid ha a VGA nem bírja a játékokat.
Ha én gépet akarok összerakni nem spórolok az alkatrészeken mert később csak a cumi van vele.
Min 8GB Kingston v Corsair. Kingstonból HyperX
Intel i5 4670K (azt a pár ezret már megéri a húzhatóság)
Alaplap H81 felett vagy B85 kategória. Ezekkel a lapokkal is lehet már húzni.
VGA: Min GTX750 Ti.
Táp: Corsair CX 430 80 plus. AMD esetén 600W alá nem is érdemes menni.
Normális Proci hűtés. Arctic Cooler Freezer 7 pro rev2.
Nyílván van ennél olcsóbb config is.

Úgy döntöttem, hogy mégis kicsit feljebb tolom a határt, mert többen jeleztétek, hogy nem éri meg az a konfiguráció, amit eredetileg leírtam. Itt lenne egy újabb lista, amit az eredeti és az általatok írt konfigurációkból raktam össze. Szeretném kikérni erről is a véleményeteket.

Intel 1150 alaplap: Asrock B85M Bulk alaplap 14 482 Ft
Intel 1150 processzor: Intel Core i5-4460 processzor 51 281 Ft
DDR3 memória: Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9B memória 9 254 Ft
Videokártya nVidia: Gigabyte GTX750 Ti 2GB DDR5 GV-N75TWF2BK-2GI videokártya 50 455 Ft
Merevlemez 3,5": Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 15 060 Ft
Tápegység minőségi: FSP 500W Hyper 500 tápegység 16 665 Ft
Ház táp nélkül: Aerocool V3X Advance Evil Green fekete-zöld számítógép ház 7 941 Ft
Összesen: 165 138 Ft

Corsair RAMokat nem ismerem szóval konkrétan nem tudok róla vélekedni. Többiek szerint mennyivel jobb a Kingston Hyperx Fury? Árban egyezik szóval nincs gond.
Videókártya pipa
Proci pipa (ha kevés rá az alaphűtés majd cseréled)
HDD pipa.
B85M Bulk. Kicsit keveslem a memória slotot. Főleg ha 4GB-t veszel akkor maximum 8ig bővíthető bár ez még a jelenlegi játékokhoz elég. Szóval nincs vele gond.
Táp: Szintén nem ismerem,sokan használják az értékelés is magas szóval biztos nem kínai.
Ház pedig mindegy lényeg hogy jól szellőzön és elférjen benne minden.

Nostelite: A Corsair RAM-ok minőségiek...én tudom nekem 2db olyanom van :) tökéletesen működik jó pár éve. és még ez olyan szériás amin hűtőborda is van :D Nem hinném hogy lenne a kettő között valami különbség a nevükön és a kinézetükön kívül.:D főleg hogy a ram kb az utolsó ami el romlik egy normális gépben... még a processzor is ált. hamarabb meg adja magát :3 :D :C
Szóval szerintem jó a corsair ram bele.  Alaplap: nem a legjobb. Tudom ez már nem fér bele az árba de szerintem ezzel jobban járnál:

ASUS H97-PLUS https://ipon.hu/webshop/product/asus_h97_plus/664859

Többivel nincs probléma szerintem. Mielőtt még le lennék oltva azért javaslom ezt az alaplapot mert ezeken vannak ugyan azok  a csatlakozók (proci foglalata is ugyan az) és több memória férőhely van rajta. Igaz drágább. De ha majd 8Gb ramnál több kell véletlenül... akkor a 4gb-os ramokat kb "dobhatod ki" mivel dual channeles... ami azt jelenti hogy 2 különböző rammal nem fog elindulni...:D vannak azok az alaplapok... amikbe 3 foglalat van. 2 kék/fekete vagy szürke. és egy 3.-ik ami piros, azok nem párhuzamosan működnek. pl úgy elfogadná a két különböző ramot tudtom szerint.
Habár mostanság már olyat nem hiszem hogy gyártanak... régi gépekben láttam elég sokszor hogy olyan volt. azzal meg összesen egyébként 32Gb ramig tudod bővíteni :)

Jó a gép amit írtál. A gyári hűtő bőven elég lesz, nem kell cserélni (húzni nem fogod a processzort úgysem, és nem is hangos). A memóriák is jók. 50ért kicsit sokkallom azt a vga-t, egy r9 270x-szel még mindig jobban járnál ennyiért. Táp jó lesz.

Procit,vagy alaplapot vegyél amit idővel nehezebb bővíteni.(drágábban)
Nekünk is van régi gépünk és már a proci szar benne meg az alaplap is,csak sima DDR -t veszi meg ilyenek...
Ha bemész egy számítógép boltba ott is ezt fogják mondani,inkább új procit,alaplapot vegyél.. RAM-ot bármikor tudsz bővíteni..