SzámitógépVásárlás

Indította Deph, 2015-06-08, 19:15:56

A következő számitógépet szeretném vásárolni, segitségeteket kérném, hogy megéri-e, illetve ha lesz lehetőségem, mit cseréljek mire .

Intel Core i5-2400, 3,4GHz turbo 6mb cache CPU
nVidia GeForce GT 730 2GB 3D
8Gb ram ddr3
"egyedi" HP alaplap"
320w tápegység[márkát nemtudok emliteni jelenleg ennyivel érjétek be]
500gb Hdd

A Pc-hez kapok egy 20"-os monitort, egy bill.-t , egy egeret, illetve a hardvercég által telepitett Windows 7 professional 64 bit-es rendszert.

A gép ára 120 ezer forint, a gépet főleg játék célból vásárlom [ az újabb játékokkal szeretnék játszani, természetesen tudom , h. nem fog full grafon futni, csak annyit kérek irjátok meg megéri-e, illetve mi a gép alap hibája, tehát ha megvásárlom mit érdemes cserélni mire, saját véleményem a tápegység lenne, mivel gyengének találom.. ]
Ha egy gyerek lop, az mánia.
Ha egy felnÅ'tt lop, az kleptománia
Ha egy ország lop, az Románia

2015-06-08, 19:38:44 #1 Utolsó szerkesztés: 2015-06-09, 18:04:43 Szerző: Critter
AMD X6 FX-6100 3.3GHz AM3+ Processzor
Asrock FM2A88M-HD+ alaplap
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9B memória
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X 11217-01-20G videokártya
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100

köszönöm az új "gép-összerakást" , de valaki majd esetelg mondana véleményt amit irtam gépről ? mert az tartalmaz egy korrekt monitort, gamer egeret, és egy minőségi bill-t . Előre is kösz:D!

Szerintem nem olyan rossz gép. Esetleg ha kevés a HDD akkor +hdd-t bele rakni. tápot cseréld! Minőségi-re! és legalább 500 W-os legyen. Ramból lehet nem ártana kicsit több ha pl GTA 5-el is játszanál...

sokat érsz azokkal ha gyenge a gép amúgy a gt 730 nem hiszem hogy nagyon birni fogja az új játékokat(de javítson ki valaki ha tévedek)

mint irtam, nem fullon akarok játszani játékokkal, nincs pénzem számitógépvásárlásra annyi , hogy i7es gépet vegyek, tehát beérem azzal ha tudok játszani mostani játékokkal, igen tápcsere lesz :D köszi a válaszokat :)

GT 730 ha nem DDR5-s akkor felejtsd el :D
Egyébként teljesen jó konfig, de a táp nagyon kicsi... alap irodai gépekbe több van pedig azok aztán excel, world eznek egész nap mást nem.

Critter , Athlonál szarabb nincs... FX 6100 minimum ha már AMD...

Egyetértek az előttem szólóval,azt a gt 730-at felejsd el,ha jót akarsz :)
Tápból érdemesebb nagyobbat venni,esetleg gondolj a későbbi bővítésekre.
Ha inkább játékokra akarod,akkor spórolj az intel procin. Vegyél amd-t 25-30körül vannak normálisak.(Nyilván alaplap csere is kéne :D )Ami megmaradt abból gondolkodj másik videókártyán. Bár gondolom ez egy készen összen rakott gép akarna lenni,120ezret nem ér meg.

Nem értem miért pakolja mindenki az i5-t gyenge VGA-hoz. Vegyél AMD FX 6300-t. Hiába írják hogy sokat fogyaszt,ez a fogyasztás pár száz forintba vehető észre szóval sokat nem spórol az Intel sem.
Ha meg Intel fan vagy szánj többet a gépre mert a 730 nem ér semmit. Inkább GTX 750 Ti vagy R9 270X

Idézetet írta: raptor666 Dátum 2015-06-08, 19:49:02
Ramból lehet nem ártana kicsit több ha pl GTA 5-el is játszanál...

GTA5-höz bőven elég a 8giga ram, ott inkább a videó kártya ami mérvadó:).

Nekem is 8van, és a videó kártyámat kevesli(Nvidia Gforce GTX 850m 2gb), amikor megpróbálom nagyon magas grafikára tenni. Mondjuk nekem laptopom van, szóval gyengébb mintha asztali pc lenne, de így is elfut gyönyörű szépen minden.:)