lol Hova fajul a vilag ?

Indította TheProneOne, 2015-04-28, 20:51:30

Sziasztok tik is halotatok a talking angelarol valami pedofil feltorte es ha jatszol vele lehet is rabonlnak ?
http://www.urbanlegends.hu/2014/02/talking-angela-veszely/
Ami ma meggyötör,holnap gyÅ'zni segít.

2015-04-28, 20:59:06 #1 Utolsó szerkesztés: 2015-04-28, 21:00:39 Szerző: -Apple-
És te mivel szoktál játszani, hogy ilyen helyesírási készségre tettél szert?

Egyébként aki ilyen "játékokat" képes letölteni annak úgyis mindegy, mert valami nincs rendben odafent. B#szkodjuk pofán a macskát androidon..

Gondolom az világos, hogy több, hogy majdnem másfél éves hírről beszélsz...

Hallottunk ezzel kapcsolatban jót-rosszat, sokan úgy vélik, hogy egy pedofil(szervezet) áll az applikáció mögött (vagy feltörték azt), mások szerint ez mind kamu.

Nem tudom, ki hogy van vele, de egy szituációt mindenképp több forrásból kell megismerni. Amit az UrbanLegends írt, nyilván máshogy lesz egy másik oldalon. Egyébként jobban preferálom a külföldi és hivatalos hírportálokat. A TheGuardian cikke jobban felvilágosított a szituációról: a cikk írója ugyanis elment a forgalmazó céghez és a saját telefonján ki is próbálta az appot.

Röviden-
Amit terjesztettek róla: Angela (az animált cica) egy veszélyforrás a gyerekekre nézve, olyan kérdéseket tesz fel, mint "én 18 éves vagyok. és te?", vagy "mit fogsz ma csinálni?", illetve "milyen ruha van rajtad?", "otthon vannak a szüleid?". Van emellett egy kamerás funkciója is az alkalmazásnak, azt kéri tőlünk, hogy csináljunk meg bizonyos gesztusokat (pl.: bólogatás) és ezt a cica lemásolja rólunk és szórakoztat minket. Ezeket az információkat pedig felhasználják a rossz emberek és elrabolják a gyerekeket.

Ami igaz: valóban felteszi ezeket a kérdéseket a program, ám ezek alapból benne vannak a app-ban, nem egy külső ember teszi fel őket. Továbbá, bár megjegyzi a bevitt adatokat, (elméletileg!!) még a cégen belül sincsen senkinek hozzáférése a kapott információhoz. Ezeket a kérdéseket Angela a GoogleBot-hoz hasonló rendszeren alapuló text-chat-en keresztül kérdezheti meg a felhasználótól. Az ilyen rémhírek, hogy a macska szemében megjelent egy ember feje, aki nézett minket, az egyenesen röhejes. Gondolkozzunk már el azon, hogy ha egy pedofil tényleg megszerezné a robot feletti hatalmat, akkor pont lesz olyan hülye hogy kitegye a képét közvetlenül az applikációba? Na, ne röhögtessetek.

Fontos tudni: az applikáció rendelkezik "gyermekzárral", ennek értelmében teljesen letiltja a text-chat lehetőségét. Hibája viszont, hogy egy gyereknek sem telik többe kikapcsolni a zárat, mint ahogy a felnőttnek is egy gombnyomással azt bekapcsolni. Ez a program nem csak gyerekeknek lett tervezve! Amennyiben már nagyon beindult a virtuális chatelés a robottal, úgy olyanokat is mondhat, ami azért durván 18-as karika (beszél például a macskasz3x-ről).

Szerintem egy gyerek kezébe ne adjunk addig okostelefont, amíg nincsen tisztában az internet veszélyeivel. Persze, rögtön rávághatjuk, hogy "tudom, mit nem szabad néznem és mit igen", de legyünk reálisak: minden tevékenységét megfigyelik és rögzítik az internetfelhasználónak, ez alól pedig aligha van menekvés.

Talon