Újraindul a gép. WTF?

Indította Edvinnyo, 2015-01-18, 14:30:21

Sziasztok!

Párnapja a gépem magától újra indul. Se hibaüzenet se pittyogás se semmi, csak újraindul, mintha nyomtam volna egy resetet. Ha belépek egy játékba a főmenüig eljutok, elindítok egy pályát betölt és amikor ingame vagyok egyből újraindul, de néha-néha még netezés közben is ezt csinálja. Sőt néha el sem indul, szóval bekapcsolom még fekete a képernyő, de már újraindul. Ezt mi okozhatja és mi lehet a megoldás?

Túlmelegedés?

*megosztott fiók, ketten használjuk

Akkor nem kapcsolna vissza magától. Vagy igen?

Lehet valamelyik hardver hibásodott meg, nekem akkor volt hasonló még régen. 
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

És akkor itt jön a kérdés, hogy vajon melyik? :D Memóriára gyanakszom esetleg táp, de nagyon remélem, hogy nem táp. :/

Idézetet írta: Edvinnyo Dátum 2015-01-18, 15:45:55
És akkor itt jön a kérdés, hogy vajon melyik? :D Memóriára gyanakszom esetleg táp, de nagyon remélem, hogy nem táp. :/

Ez sok minden lehet az alábbiak közül:
memória,táp,alaplap,videókártya,merevlemez

Amiket ajánlok teszteléshez:

merevlemez: hdsentinallal nézd meg hogy jók-e a kondiciók stb.
Videókártya: Próbáld ki pl youtube-t nézz videókat 1-2-t nem villog a képernyő?
Memória: kapcsold ki a gépedet, szedd ki őket és rakd vissza ugyan oda, vagy akár ha több gb ram van. pár napig csak 1-2 gb legyen benne, hogy letudd tesztelni. aztán ha úgy is rossz cseréld ki őket a másikra. (így lehet kb letesztelni hogy a ram-e a rossz)
táp: próbálj szerezni 1 másikat és azzal is próbáld ki. Vagy a tápot rakd át 1 másik gépbe és úgy próbáld ki.
Alaplap: hát  ezt nem igazán tudom hogy lehetne tesztelteni. De ha azokat mind meg próbáltad. akkor több mint valószínű hogy alaplapod nem jó.

Nekem annó a táppal volt a baj, és magával rántotta a vinyót' is... (Y) 
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

merevlemez: Mindent rendben talált az általad említett program.
Videókártya: Semmi ilyesmit nem tapasztaltam.
Memória: A memtest-el le lehet ellenőrizni? Vagy van valami hasonló program?
táp: Ezt sajna most nem tudom megoldani.
Alaplap: Remélem ő lesz a ludas.

Szia.
Javaslom, hogy nézd meg a windows eseménynaplóját és keresd a "kritikus" hibákat.
Ott ki lesz írva, hogy miért történt az újraindítás/leállítás. Valószínűleg a memória slotokra rendesen lerakódott a por (ez csak egy ötlet).

Az eseménynaplót így tudod elővarázsolni:

Start->Futtatás-> írd be: eventvwr.msc

Idézetet írta: Edvinnyo Dátum 2015-01-18, 16:06:44
merevlemez: Mindent rendben talált az általad említett program.
Videókártya: Semmi ilyesmit nem tapasztaltam.
Memória: A memtest-el le lehet ellenőrizni? Vagy van valami hasonló program?
táp: Ezt sajna most nem tudom megoldani.
Alaplap: Remélem ő lesz a ludas.

Tudtom szerint igen.
Miért pont az alaplap legyen a hibás?:O Mikor ált. az majdnem a legdrágább a gépekbe? Hát jó mondjuk egy jó táp is minimum kb 15 ezer.

Idézetet írta: Hook Dátum 2015-01-18, 16:19:56
Szia.
Javaslom, hogy nézd meg a windows eseménynaplóját és keresd a "kritikus" hibákat.
Ott ki lesz írva, hogy miért történt az újraindítás/leállítás. Valószínűleg a memória slotokra rendesen lerakódott a por (ez csak egy ötlet).

Az eseménynaplót így tudod elővarázsolni:

Start->Futtatás-> írd be: eventvwr.msc

Ami hibára utál csak ez van benne, de az esemény napló a bekapcsolás után 2 perccel jelezte:

IdézA szolgáltatás (Computer Backup (MyPC Backup)) a következő hiba következtében leállt:
A rendszer nem találja a megadott fájlt.

Tudtom szerint igen.
Miért pont az alaplap legyen a hibás?:O Mikor ált. az majdnem a legdrágább a gépekbe? Hát jó mondjuk egy jó táp is minimum kb 15 ezer.

Mert 8 éves lapom van és a gép "tuning"-ba alaplap, processzor ill. ram csere lesz, ezért is írtam, hogy ha valami elromlik valamelyik legyen a 3 közül.

Így, most van több lehetőséged de a "MyPC Backup" nevű progit uninstall. Tuti valami hibás memória bejegyzése van. Azonban ha már leszedted és akkor csinálta a galibát akkor érdemes megnézni, hogy rendszer indításnál milyen "szolgáltatások" indulnak.
Start->Futtatás> írd be: msconfig

Válaszd a szolgáltatások fület, ha ott van a MyPC Backup, akkor tiltsd le.
És nézd meg hozzá Ezt is

Megtörtént. A hiba még fent áll!

Vezérlőpult --> (Rendszer és biztonság) --> Rendszer --> Speciális fül --> Indítás és helyreállítás --> Beállítások gomb
Automatikus újraindítás elöl kiveszed a pipát, azután már látható a hiba kódja. Másold ide a képet, telefonnal fényképezd le.

Berakok egy CD-t (mármint a winchesterba) elkezdi olvasni, felpörög és újraindul. Merevlemez hiba lesz akkor?!

És csak a csere segíthet rajta?

A winchesterbe CD-t? Komoly vagy.

Ramokat teszteld le ezzel: [spoiler]https://kickass.so/memtest86-5-0-pro-edition-t9122260.html
Vagy v5.1-gyel, gúglizd ki.
Rohadt sokáig csinálja, nekem 4gb ramon ment 9órán át és még nem volt kész![/spoiler]

Ha merevlemez lenne hibás, általában kékhalált dobna és a vindóz is ki szokta írni, hogy bajok vannak a hdd-vel.
De azért a HDD Sentinel-t engedd rá.

Processzort ezzel próbáld:
[spoiler]https://kickass.so/hot-cpu-tester-pro-v4-4-1-incl-serial-t2702531.html
Erről nem tudok nyilatkozni, még nem használtam, de hamarosan kipróbálom.[/spoiler]

Én inkább a vga-ra gyanakszom, mivel ha az túlmelegedik szó nélkül megad(hat)ja magát.
Teszteld le ezzel:
[spoiler]http://www.majorgeeks.com/files/details/video_memory_stress_test.html[/spoiler]

Nem értem miért reménykedsz ebben vagy abban, hogy az alaplap legyen a baj, és ne a táp.
Ha valami tönkremegy onnantól már mindegy mi az, ki kell cserélni, ha az nem javítható. Nekem most az alaplapom adta meg megát, 4db ram slotból csak 1 működik(1gb)... élmény így netezni win7x64-en, mintha 2002-ben lennék :).

2015-01-31, 19:23:55 #18 Utolsó szerkesztés: 2015-01-31, 19:26:10 Szerző: Edvinnyo
A winchesterbe CD-t? Komoly vagy.
Teljesen mindegy, a lényeg a lényeg...

Nem értem miért reménykedsz ebben vagy abban, hogy az alaplap legyen a baj, és ne a táp.
Ha valami tönkremegy onnantól már mindegy mi az, ki kell cserélni, ha az nem javítható. Nekem most az alaplapom adta meg megát, 4db ram slotból csak 1 működik(1gb)... élmény így netezni win7x64-en, mintha 2002-ben lennék :).

Mert az alaplap, ram, processzor ígyis- úgyis cserélve lesz.

Egyébként szétszedtem, kiszedtem a ram kártyát, átraktam egy másik slotba és egy hétig ment normálisan. (képletesen egy hétig nem ment folyamatosan) Most megint leáltt szét szedtem, át raktam egy másik slotba, de megint leáll. Ötlet?