mysql hiba(k)

Indította metser, 2014-07-14, 16:03:58

Melyik táblázat menti a playereknél lévő cuccokat?
Meg az miért van hogy már 1 szimpla relogolástól is  eltünnek a cuccaink?

Az item táblába menti a dolgokat.
Másold be a szerver syserr-jét, talán abban találunk valamit.

http://kepfeltoltes.hu/view/140714/314613394n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezügyben segitsetek lécci ha tudtok, vagy valaki eltudja küldeni azt a /tmp/mysql.socket filet amit szarnak ír lécci?

Már nem azért, de nem a fájl a hibás, hogy nem tud csatlakozni az adatbázishoz. Javíts ki ha tévedek, de a hibaüzenet szerint nem tud csatlakozni az adatbázishoz.
És talán az lehet az oka, hogy nem fut az adatbázis.

indítsd el: sh /usr/local/etc/rc.d/mysql-server.sh start

2014-07-15, 09:38:20 #6 Utolsó szerkesztés: 2014-07-15, 09:53:41 Szerző: metser
Allein próbáltam ujrarakni csakhogy nincs ilyenem: mysql41-server
mysql50-server
mysql51-server
mysql55-servert

ilyenkor mi a teendő? esetleg elkülditek vagy honnan szerezzem meg?

raptor666 a te megoldásodat is próbáltam, arra azt  írta hogy elindult a mysql, de a hiba ugyan úgy fennáll

Üzenet összefésülés: 2014-07-15, 09:53:41

mysql not running? (check /var/db/mysql/new_metin.pid).
Meg 1 ilyet is ir nekem :S

de itt: /usr/ports/databases/mysql41-server
nincs meg az a file sőt már a databases sem

ha üres a /usr/ports:
portsnap fetch extract
Ha nem üres:
portsnap fetch update

utána mysql51 vagy mysql55 szervert telepíts

cd /usr/ports/databases/mysql51-server
make deinstall
make WITH_XCHARSET=all reinstall clean

Ha besírna hogy más verziójú mysql-ed vagy mysqlcliented van, akkor azt a verziót érdemes törölni és újrarakni a fent leírt módszerrel.

Fontos hogy "make reinstall"-al telepítsd, hogy ne törölje a konfigját (már ha van neki)

2014-07-15, 12:48:45 #10 Utolsó szerkesztés: 2014-07-15, 13:24:19 Szerző: metser
Próbáltam az előbb ATAG amit irtál, továbbra is jön a hibazenet :S ha meg megnézem a mysql fut e:
mysql is not running.
Amugy az 51re és az 55re is hibát irt az 56ot raktam fel (vz sf file van)

Ilyen Warningokat ATAG megoldásánál is dob :S :
1 warning generated.
[ 39%] Building CXX object storage/innobase/CMakeFiles/innobase_embedded.dir/page/page0zip.cc.o
In file included from /usr/ports/databases/mysql56-server/work/mysql-5.6.19/storage/innobase/page/page0zip.cc:34:
In file included from /usr/ports/databases/mysql56-server/work/mysql-5.6.19/storage/innobase/include/page0zip.h:36:
In file included from /usr/ports/databases/mysql56-server/work/mysql-5.6.19/storage/innobase/include/page0types.h:33:
In file included from /usr/ports/databases/mysql56-server/work/mysql-5.6.19/storage/innobase/include/univ.i:95:
In file included from /usr/ports/databases/mysql56-server/work/mysql-5.6.19/include/my_global.h:337:
/usr/include/sys/timeb.h:42:2: warning: "this file includes <sys/timeb.h> which is deprecated" [-W#warnings]
#warning "this file includes <sys/timeb.h> which is deprecated"

Ne! 56-ot ne rakd fel! Nagy hiba, sikerült már beleesnem. Enumnál nem enged null értéket, és visszaállítanom se sikerült. A tmp.sock-os hibaüzenet pedig lehet a merevlemez (vagy virtuális lemezkép) megtelésétől is.

Köszönöm a segítséget mindenkinek, sajnos a szervert zseniálisan elrontottam :D így a problémát nem oldottam meg, de mindenkinek a segítsége nagyon hasznos volt, remélem a jövőben nem fogok találkozni ezzel a hibával. Köszönöm mindenkinek.