Quest: dungeon (k)

Indította Feco, 2014-07-08, 19:51:41

Sziasztok!

Questen belül a dungeonos funkciókkal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Eszembe jutott, hogy sokan szeretnének olyan farm mapot, ahol nem találkoznak egymással a játékosok. Ezt, ha jól tudom, dungeonnal lehet megoldani.
A kérdésem az lenne, hogy azt hogyan tudom megoldani, hogy akik csoportban vannak, mégis találkozzanak egymással, ugyanabba a dungeonba teleportálódjanak?

2014-07-08, 20:11:16 #1 Utolsó szerkesztés: 2014-07-08, 20:13:55 Szerző: Zaitsev.
d.new_jump_party

Bár én inkább jó nagy farmmapot csinálnák mint ezt, egyedül szerintem unalmas farmolni. Bár kinek mi a véleménye  :)

Hát, azért ennél egy kicsit részletesebb leírást vártam... :D
Még nem használtam sehol dungeont, ezért szerettem volna kicsit többet megtudni róla, hogy milyen dungeon funkciók vannak, és hogy is működnek. :)

2014-07-08, 21:18:30 #3 Utolsó szerkesztés: 2014-07-08, 21:40:13 Szerző: Zaitsev.
Na.. te csak azt kérdezted hogy tudod megoldani hogy ne lássák egymást, erre válaszoltam.
Szó nem volt arról hogy a többi dungeon funkcióra is kíváncsi vagy, és sajna még nem vagyok
gondolatolvasó  ;)

De akkor:

d.new_jump_party(mapindex, kordi, kordi) ~ Egész csopit beportálja
d.jump_all(kordi, kordi) ~ Mindenkit beportál a dungeonba az adott mapról ahonnan indítják.
d.new_jump(mapindex, kordi, kordi) ~ Nos erre 2089m-nél kelett diff hogy jó legyen, 34k-ba nem tudom működik-e diff nélkül, ez ilyen single dungeon, csak azt portálja be aki rákattint az npc-re tekercsre stb amire ráírod.

!Az induló és érkező mapnak 1 core-on kell lennie, csak akkor fognak menni!

d.set_warp_at_eliminate(3, d.get_map_index(), 7780, 6526, "data/dungeon/flame_dungeon/flame_regen_boss1.txt")
Nos ez azt csinálja, hogyha megölnek minden mobot a dungeonba akkor a 7780, 6526 kordira teleportálja (átírhatod) és betölt 1 regent. Nem tudom ha nem írsz bele regent akkor jó-e.

d.kill_all()
Megöl minden mobot a dungeonba.

d.notice( "Valami" )
Ez egyértelmű.. kiír az adott dungeonba valamit, csak ott látják.

d.exit_all()
Kiteleportál mindenkit, de a dungeon elején adj meg egy ilyet hogy hova:
d.set_warp_location (mapindex, kordi, kordi)

Remélem ez már választ adott minden kérdésedre a dungeonokkal kapcsban.

Köszönöm, azt hiszem megkaptam a választ.
Úgy látom, hogy bakos1992-nek még szüksége van egy kis segítségre. Remélem nem probléma, de a témát lezárom.
Az sem lenne rossz ötlet, ha a moderátorok ezt a témát kitakarítanák, hogy egy jó leírás lehessen belőle, és az archivumba teszik. De ebbe nem szólok bele, ezt majd eldöntik. A végén még figyelmeztetést kapok, hogy adom az ötleteket. :D