Weboldal hiba, mysql (k)

Indította Mondyf, 2014-07-08, 10:30:08

Sziasztok!
Arra a VPS-re amiről a szerver fut ,feltelepítettem az apache-t ,php-t,mysql-t...
Az lenne a gond hogy ugyan jó a tárhely,ha feltöltök valamit akkor az megjelenik,csak ugyan hibásan.
Legelőször egy bonyolultabb weboldalt próbáltam,ott képek meg minden bejött. Csak ugyan belépni sem lehetett ,meg a ranglista se volt jó semmi..

Ezért eldöntöttem hogy megpróbálom a sima regipage-t..
Na és fel is töltöttem,mindent jól kitöltöttem benne.. és itt is van hiba... mégpedig ez:
Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in /usr/local/www/apache22/data/config.php on line 16

Valaki segítene?
Minden választ köszi!
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki errÅ'l nem tud, és megvalósítja." Albert Einstein

A mysql már rég elavult. Használj mysqli-t vagy pdo-t. De ha már mindenáron mysql, akkor tegyél fel egy teszt phpt, hogy ezzel kapcsolódik-e.

PHP tartalma ez legyen (Értelemszerűen kitöltöd az adatokkal):
<?php
$connect 
mysql_connect('hostod''mysql_felhasználó''mysql_jelszó');
if (!
$connect) {
   die(
'Nem sikerült a kapcsolódás az adatbázishoz: ' mysql_error());
}
echo 
'Sikeres kapcsolódás az adatbázishoz.';
mysql_close($connect);
?>

A hiba oka az, hogy valószínűleg hiányzik a mysql.so könyvtár. Ezt a PHP-től és a MySql-től külön kell telepíteni.

Köszi!
A szolgáltató már megoldotta,hogy hogyan nem tudom. Valószínűleg hogy így.  :)

A témát zárom!
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki errÅ'l nem tud, és megvalósítja." Albert Einstein