ubuntu szerver ip cím help ( google ip cím) windowson is érdekelne

Indította raptor666, 2014-06-18, 13:15:55

2014-06-18, 13:15:55 Utolsó szerkesztés: 2014-06-18, 14:04:29 Szerző: raptor666
Sziasztok!

A téma fedezi a kérdést is kb. a kérdésem pontosan az lenne.
Hogy ubuntu alatt hogy tudom majd beállítani a google ( 8.8.8.8 )-as ip-t pl hogy tudjam használni fix ip címként szerveremhez? (web,ftp) mert ugye az fix...

Előre is köszönöm! :)

Edit:

Windowshoz is érdekelne! :)

Azok a "Googles IP címek" azok névszerverek, hogy használnád fix IP ként? Köze sincs a két dolognak egymáshoz... Az IP cím használat meg nem úgy megy hogy beírok egyet random, aztán használom...

Szerver vagy asztali verzió?

Asztalinál a networkmanagerben kell belőni a fix címnél azt is.
Szerver esetében /etc/resolv.conf és/vagy /etc/network/interfaces-nél (eleve ott állítod be a fix címet) megadod a dns-nameservers -t is.

Google sokat tud segíteni...

Köszönöm kedves ATAG ! :)
Témát zárom, de kérem ne töröljék, mert még lehet másnak is szüksége lesz rá pl mint nekem :)
Egyébként szerver. :)

Bocs a dumpért... de kéne benne segítség... mert meg van minden... csak valamiért nem jó... pedig dns server megy...!

Minton: láttam már annóba hogy használták fix ip ként a 8.8.8.8-at... be jött róla weboldal...
Mi lehet a probléma?

interfacesba be írtam:

# dns-* options are implemented by the resolvconf package, if installed
dns-nameservers 8.8.8.8 8.8.4.4
dns-search titok.hu

etc-ben a resolv-ba meg csak a 8.8..8.8-van benne.... help! sürgős! :)

A dns-search dolgot én nem raknám bele (én sosem használtam). Egyébként jónak tűnik. Ha jól sejtem a "networking restart" nem elég neki, reboot kell.

értem... pedig az is volt... am resolv.conf-ba ennyi van:

nameserver 8.8.8.8

de én a 8.8.4.4-et is szeretném használni akkor ugyan úgy írjam utána mint az interfaces-nál? Csak mert van 1 fix ip címem ...csak webtárhelynek a domainekhez kell névszerverip cím... mert 1 ipre nem lehet rá tenni mindent... dns szerver fut... be van állítva mert tárhely kezelő automatikusan beállítja...:D

Edit:
Ha minden jó akkor pl a 8.8.8.8-on be kell jönnie a webnek nem?