VPS mysql-server hiba (k)

Indította Allein, 2014-06-17, 22:23:00

Sziasztok.

VPS-re (FreeBSD 10)-re felraktam a mysql-server 5.6-os verziót.
Mikor elindítom a szervert akkor valami tmp/socket./ valamit irkál, volt már ilyen gondom, és elvileg újra kellett rakni a mysql servert és jó is lett. Ám most 4x ujraraktam de semmi változás. Az 5.5-ös mysql servert nem engedi rárakni mert valami mismatch-ot pofázik. Valaki tudna segíteni ez ügyben?

Hol írja ezt a tmp/socket./ -et?

2014-06-17, 22:26:39 #2 Utolsó szerkesztés: 2014-06-17, 22:31:34 Szerző: Allein

mysql_real_connect: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
   failed, retrying in 5 secondsmysql_real_connect: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
   failed, retrying in 5 secondsmysql_real_connect: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
   failed, retrying in 5 secondsSuccess HOTBACKUP

Nem fut a mysql szerver, továbbá hibás a start.sh-d is.

rc.conf-ba engedélyezted a mysql indítást?
Inkább vagyok álmodozó optimista, mint magabiztos pesszimista.

2014-06-18, 15:24:58 #4 Utolsó szerkesztés: 2014-06-18, 15:39:08 Szerző: Allein
Azt tudom hogy nemfut, de mit csináljak vele? 5x raktam fel kb..
Igen, engedélyeztem!

service mysql start

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék  mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
              Bertrand Russel

Megvolt, és ugyanúgy sz*r.. Egyszerűen sehogy sem jó.

Elsőnek:

cd /usr/ports/databases/mysql56-server/ && make deinstall WITH_XCHARSET=all clean
cd /usr/ports/databases/mysql56-client/ && make deinstall WITH_XCHARSET=all clean
cd /usr/ports/databases/mysql55-server/ && make deinstall WITH_XCHARSET=all clean
cd /usr/ports/databases/mysql55-client/ && make deinstall WITH_XCHARSET=all clean
rm -R /var/db/mysql

Aztán:

cd /usr/ports/databases/mysql55-server/ && make install WITH_XCHARSET=all clean
cd /usr/ports/databases/mysql55-client/ && make install WITH_XCHARSET=all clean
echo 'mysql_enable="YES"' >> /etc/rc.conf
service mysql-server start

Sok sikert!

Én FreeBSD 8.4-t használok, felraktam rá az sf-t és nem jó..
Felraktam a libeket, meg mindent, és navicatba a mob_proto táblát, meg még párat nem nyit meg.
Valami olyasmit ír, hogy Incorrect information in file.
Amikor elindítanám a szervert connection refusedet ír..
Mysql 5.5 van rajta, szóval nem értem. Kíváncsiságból kipróbáltuk a VDI-s verziót itthoni gépen, és ott meg gond nélkül ment.

Idézetet írta: TheWistle Dátum 2014-06-19, 00:30:28
Elsőnek:

cd /usr/ports/databases/mysql56-server/ && make deinstall WITH_XCHARSET=all clean
cd /usr/ports/databases/mysql56-client/ && make deinstall WITH_XCHARSET=all clean
cd /usr/ports/databases/mysql55-server/ && make deinstall WITH_XCHARSET=all clean
cd /usr/ports/databases/mysql55-client/ && make deinstall WITH_XCHARSET=all clean
rm -R /var/db/mysql

Aztán:

cd /usr/ports/databases/mysql55-server/ && make install WITH_XCHARSET=all clean
cd /usr/ports/databases/mysql55-client/ && make install WITH_XCHARSET=all clean
echo 'mysql_enable="YES"' >> /etc/rc.conf
service mysql-server start

Sok sikert!

Nagyonszépen köszönöm! Végre valaki hozzáértő ember!  :)
Köszönöm mégegyszer! Témát zárom! Ment a +!