Programozási nyelv

Indította BakeRolls, 2014-05-02, 14:19:42

Idézetet írta: NeXu$ Dátum 2014-05-07, 18:10:35
Ha csak metin-ért tanulsz programozni inkább bele se kezdj.

Én csak a metin miatt kezdtem el, ha 2009-ben nem látok meg egy reklámot róla akkor most valószínűleg nagyon nem érdekelne az informatika. Szerintem a metin egy nagyon erőt adó dolog és jó elindulni vele.

Idézetet írta: Roxanne Dátum 2014-05-07, 18:25:13
(és most itt nem azokat értem, akik megírnak egy könnyebb runt, hanem akik normálisan beleépítenek a questjeikbe különböző tömböket, ciklusokat, saját függvényeket és szerkezeteket írnak)
Rájuk gondolunk.
Sok szerencsét a diplomához.
Idézetet írta: [VIP]Disco Dátum 2014-05-07, 18:33:52

Én csak a metin miatt kezdtem el, ha 2009-ben nem látok meg egy reklámot róla akkor most valószínűleg nagyon nem érdekelne az informatika. Szerintem a metin egy nagyon erőt adó dolog és jó elindulni vele.

Tényleg jó elindulni vele de, ha csinálunk egy ilyen kaliberű dolgot akkor legyünk maximalisták, és ne csak egy légből kapott dolog legyen, egy olyan játékért amivel ebben a 3 napban játszom.

Bármilyen programozási nyelvet nézünk, sőt nem is muszáj hogy programozás legyen, elég egy informatikával foglalkozó ág, pontosságot és precízséget kíván. Erre szerettem volna felhívni a figyelmet :) Csak ugye nem tartok hegyibeszédet.

"A Metin2 a koreai Ymir Entertainment Co. Ltd. által 2004-ben kiadott MMORPG játék. "
10 év telt el azóta, kicsit régi a rendszer. Ettől függetlenül minden tiszteletem a Készítőknek.

én szintén a metin miatt szerettem bele az informatikába és azóta is ugyan olyan hévvel ég az a bizonyos láng és azóta is folyamatosan áhítozok a tudásra igaz én pappírt nem tudok róla mutatni mert csak hobbi szinten csinálom :)

A questírás nagy segítség tud lenni egy rendes nyelv mellett. Azt javaslom szerezz egy könyvet, (java / C /++), kezdd el tanulni és mellette foglalkozz questírással is. Ezektől a lua nagy mértékben eltér, de az alap dolgokat vele nagyon meg tudod tanulni, és a questírással sikerélményt is szerzel. :) De ha csak questírásra keresel segítséget, akkor soha nem fogsz még questírást sem megtanulni.

c++ -ba egyből ne kezdj bele,kicsit nehézkesebb mint a többi főleg ha még semmi foglalkozásod nincs a programozás terén.
Java az teljesen megtanít az alapokra ,onnan már nem nehéz a többi nyelv se,JÓ questírók 99% -a ért egy kicsit más nyelvhez is ,én iskolába java-t tanulom és már is könnyebb bármilyen quest,mint egyedül tanulni.
Sokat segít ha iskolában heti 7-8 órát foglalkozol JAVA-val. Egyből nem lesz sikeres az ember,egyből nem leszel hatalmas questíró,weblap mester... 1,5 éve tanulok Webvédelmet az szinte foglakoztat,hidd el ami érdekli az embert azt gyorsan meg is tanulja.
Imádok szinte programozni ,nyugtató & néha felbasz ha nem tudom mi a hiba,de nem adom fel... Hihetetlen de néha 4-5 órát eltudok tölteni egy hiba mellett.

Az a baj, hogy ezeket a dolgokat csak netről tudnám tanulni, mivel amilyen fajta iskolába járok az informatika még csak köszönő viszonyban sincsen vele. :/ És olyan embert nem ismerek aki foglalkozik ilyenekkel.

Amikor még nem tanultam JAVA-t,én kerestem az embereket itt akik tudnak segíteni.
Lásd : Hiderseek nekem nagyon sokat segített,szinte neki köszönhetem,hogy már MYSQL-hez is konyítok & JAVAhoz is meg questíráshoz is ,rengeteg tanácsot,ötletet adott(tanított is ) .

Powaa is tanított,Roxanne questírója(SY 2 questíró ) Rengeteg mindent köszönhetek nekik :)

Nekem ez a 2 pdf rengeteget segített C++ tanulásban: http://www75.zippyshare.com/v/71775231/file.html