Programozási nyelv

Indította BakeRolls, 2014-05-02, 14:19:42

2014-05-02, 14:19:42 Utolsó szerkesztés: 2014-05-02, 14:21:17 Szerző: BakeRolls
Sziasztok!

Szerintetek melyiket a legkönnyebb el sajátítani? És mennyire hasznosak?

-lua
-python
-C++ (ehhez gondolom kell a C)
-HTML
-php
-C

a legkönnyebb szerintem a python, lua, php (a html leírónyelv nem tartják számon programozási nyelvként)
Hasznosnak mindegyik hasznos a maga területén de a leghasznosabb nyelvek szerintem c/c++

Köszi! :) Akkor viszont a CSS is csak le író nyelv?

Egyébként naggyából mennyi idő ezeket a nyelveket el sajátítani? Mondjuk, egy jobb regoldalt össze lehessen "dobni"?

a php html megismerése olyan szinten hogy meg írj egy normális weboldalt pár hónap nem kell túl  sok funkciót megismerni meg amúgy is vannak "sémák" amit felhasználhatsz vagy egyszerűen csak desing-et csinálni hozzá és kész is :D

Hát én úgy csinálnám, hogy PS-be "meg csinálom a weblapot" és úgy meg írni php-ba. :P

ahhoz viszont több tudás szükségeltetik már csak a css terén meg nem árt akkor php-t egy kicsit átfogóbban és biztonságosan ismerni :)

Akkor gondolom, úgy egy kicsivel több lesz, mint pár hónap. :D

Idézetet írta: BakeRolls Dátum 2014-05-02, 14:19:42
Sziasztok!

Szerintetek melyiket a legkönnyebb el sajátítani? És mennyire hasznosak?

-lua
-python
-C++ (ehhez gondolom kell a C)
-HTML
-php
-C

A luára szokták mondani, hogy egynapos programnyelv, de nagyjából annyit is ér. Ha nem akarsz questelni, nincs rá szükséged, ha pedig mégis, akkor van. Python már nehezebb, de azt is inkább csak akkor érdemes, ha klienst akarsz fejleszteni, mert magára a programírásra vannak kifinomultabb nyelvek is.
HTML/PHP mindenképp a webprogramozáshoz kell. A PHP-hoz tudnod kell HTML-t is, de egy jó weblaphoz meg kevés csupán HTML-t tudni, így a kettő vonzza egymást. Viszont ez is csak attól függ, hogy akarsz-e webekkel foglalkozni.
C-t semmiképp sem ajánlanám, C++-t annál inkább. Egy tanévet tanultam mindkét nyelvet. A C++ ugyebár a C-re alapul, és nem kell egyiket se tudni a másik használatához. A szintaktika eléggé hasonló, de rengeteg dologban eltérnek. C++ sokkal több függvényt tartalmaz, sokkal egyszerűbb kezelni, míg a C egy alacsonyabb programozási nyelv, több ismeretet és erőfeszítést igényel, leginkább oprendszerek írására használják manapság. C-nek egyik legnagyobb hátránya, hogy nem tud dinamikus tömböket (vectorokat) kezelni, míg a C++ igen. Vannak rá alternatív megoldások, mint a láncolt listák, de az ilyenek csak arra jók, hogy megkeserítsék az életedet. A C++ viszont elég élvezetes programnyelv, és a Metin2 forráskódját is tudod vele fejleszteni.
Ha csak maga a programírás érdekel, még a javát tudnám ajánlani. Nekem sok közöm nincs hozzá, de nézegettem már java forráskódokat, és nem tűnik rossznak, bár rettentően sokat kell benne irkálni a C++-hoz képest, ami szinte irreálisan tömör. Mindenesetre progtanárom már fél éve próbál rávenni, hogy javát is tanuljak, szóval biztos van benne valami móka..:D

a java az jó nyelv de én azért nem is említettem mert mi ketten nem egymásnak teremtettünk :D
vagy csak az én agyan nem képes feldolgozni :o

[spoiler=Roxanne-nak:]
egy hello world azért megy ebből is hála a netes tutoknak :D

class HelloWorldApp {
public static void main(String[] args) {
system.out.println("Hello Roxanne x'D!");
}
}
[/spoiler]

2014-05-02, 16:07:23 #9 Utolsó szerkesztés: 2014-05-02, 16:15:56 Szerző: ZEK
Java-t tanulok szoftverfejlesztő szakon 3 évig majd utolsó évben (4. ) egy kis php,html programozás...
Szóval én javat ajánlom tanuláshoz...
Szinte ennyi egy hello world kiírás,amit szinte mindenki megtud írni...

Sokan public aláírják(úgy tanítják sok helyen )
Nekünk nem úgy tanítják,de ettől függetlenül ugyan úgy,működik :)
class HelloWorld

HelloWorld()
{

System.out.Prinln("Hello World");
}

public static void main(String[] args) {
        new HelloWorld();
    }

Nos igen... :D Én a lua-t csak quest írásra használnám. :) PhP, HTML-t annyire szeretném, hogy PhotoShop-ba össze rakok egy weboldalt és hozzá a kódot meg írni. :) A C-t igazából csak a C++ miadt akartam volna meg tanulni, de így akkor csak C++ felé hajlok. :D Python-ba is nekem elég ha egy profibb klienset össze tudok rakni. :)

Nekem a java Android-hoz kéne... :D Az Android alapja a java és amikor el akartam kezdeni mondták, hogy azért kell hozzá java tudás, szóval a Javát ilyen célra"használnám". :D Egyébként köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek!!! :)

Java-t ajánlanám. Én is ezzel kezdtem igazán. Nagyon rávezet egy jó gondolkodásra amit később hasznosítani tudsz akármelyik programnyelvben. Ezenkívül a java nincs messze a C-től sem, szóval nem lőhetsz mellé. :)

Ha valaki C# fele szeretne törekedni akkor .NET alapjait értse meg, az alapvető mehanizmusait mit hogyan mivel kell megcsinálni. A Java nem olyan egyszerű programnyelv, a metines questek pedig nem igényelnek különösebb tudást, egy analfabéta is megtud írni egyet...

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT :-)

Még annyi, hogy valaki tud adni egy olyan linket lua nyelvhez amellyel profin meg lehetne tanulni questet írni?

hát ilyen nincs vagy nagyon jól titkolják mert én még nem találkoztam ilyennel sőt jobban belegondolva lua könyvel se nagyon (angol nyelvű van :) ) igazábol szerintem nem egy világot megváltó bonyolult nyelv tehát ebből elég sok mindent meglehet tanulni: http://www.lua.org/manual/5.1/index.html

a metin2-es questek meg metin2-es questekből lehet megtanulni leginkább :D

Ha érted a lua nyelvet, akkor érteni fogod a quest funkciókat, mert nagy részük függvény, ami a questlibben van definiálva. Egyébként a metines questek (főleg a nem eredetiek) többsége elég trehányul van megírva, és függetlenül attól, hogy működőképesek, megfelelő lua tudással sokkal elegánsabban és rövidebben meg lehet őket írni. Én inkább egy erős lua alapot javasolnék a questek tanulmányozása előtt.

Ha csak metin-ért tanulsz programozni inkább bele se kezdj.
Csak quesetekért meg végkép ne.

Sok más helyen is lehet hasznosítani a tudásod.

2014-05-07, 18:25:13 #19 Utolsó szerkesztés: 2014-05-07, 18:30:36 Szerző: Roxanne
Egy jó questíró is tud elég sokat keresni, ugyanis nem tudsz belőle túl sokat megszámolni... (és most itt nem azokat értem, akik megírnak egy könnyebb runt, hanem akik normálisan beleépítenek a questjeikbe különböző tömböket, ciklusokat, saját függvényeket és szerkezeteket írnak)
Apropó, én is a metin miatt kezdtem el a teljes informatikusi pályafutásom (már ha hívhatom így ilyen kezdeti stádiumában, de mivel nem áll meg itt, ezért...). Szóval majd ha meglebegtetem 3 év múlva (ha az ég is úgy akarja) a programtervezői diplomám, akkor is mondhatod ezt :D