.NET Programozás

Indította Minton', 2014-03-29, 23:20:04

Sziasztok! Lenne igény egy kissebb tutorial sorozatra, a .NET programnyelv alapjaiból? Kezdve a konzolos programokkal majd később pár formossal. Esetleg a Dif forgató működési elvét is bemutathatom.

A .NET az egy Microsoft által készített / karbantartott / fejlesztett programozási platform, nem pedig programnyelv.
A c# / c++ / basic programnyelvek. Gondolom te egy c# gyorstalpaló sorozatra gondoltál. Elején az alapokat mutasd be console-ban majd szerintem vágj bele a WPF rejtelmeibe. Amúgy szerintem nagyon sok ilyen tutorial van fent youtube-n. Aki szeretne megtanulni vagy vesz egy könyvet vagy olyan iskolába jár, vagy néz videókat neten.
Azt javaslom, ne törd magad azzal, hogy a metin2hungary közösségnek programozásból okítást tartasz, mivel aki most nem tud az majd keres magának a neten. Az "állandóankérdezekhaelakadok" típusú emberek pedig úgysem értik meg.

~MrAkroMenToS

UI.: Saját javaslat / tanács, felőlem csinálhatsz, ha akarsz.
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Kerüld el!

Aki nem tud, de tudja, hogy nem tud, az tudatlan. Tanítsd!

Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel!

Aki tud, és tudja, hogy tud, az vezetÅ'. Kövesd!

Jogosak a felvetések, igazából nem c nyelvekre gondoltam hanem .NET Platform ( akkor hívjuk így ) tutorialokra. Igazából vannak tutorialok a neten, youtuben de iszonyat kevés magyar van, ha van is magyar akkor egy jegyzettömbbe pötyög az emberünk nemhogy beszélne. :D Igen, valahogy a fórum 50%-án látszik hogy köze sincs a számítógépekhez, de már egy BSD-t virtualizál és metin szervert csinál. majd elválna hogy érdemes lenne e csinálni :)

Belegondolsz mi a programozás? (nagyon, de nagyon leegyszerűsítve... de tényleg nagyon)
Angol szavakat raksz egymás után, majd egy program ezekből csinál egy programot.
Console.Write
Write, angol szó, ír. Aki nem tud angolul nem fog tudni programozni sem, csak kínkeservesen.
(nagyon rossz példa volt.... a lényeg lejön belőle)
Ha pedig egy magyar tutorialt szeretne valaki elkezdeni, akkor mellé kellene egy magyar programozófórum minimum, amit ismernek elég sokan ahhoz, hogy használják is. Olyanok, ahol pedig az alapok vannak, és semmi kérdés nem merül fel, olyan van. A programozást nehéz tanítani. El tudod mondani a kódokat, a program felépítését, de az ember logikáját, gondolkodásmódját magának kell kialakítania, amiben csak segíteni lehet egy kicsit.
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Kerüld el!

Aki nem tud, de tudja, hogy nem tud, az tudatlan. Tanítsd!

Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel!

Aki tud, és tudja, hogy tud, az vezetÅ'. Kövesd!

Aki hülye, az is marad. Ne törd magad miattuk.

Én örülnék neki köszönöm!

CRC-hez vannak jó kis írásaim... ha érdekel valakit, osztom.
CRC C#-ban (C-sharp) van. De ha kell másban is szívesen.

jó lenne ha valaki elkezdené :D

Én is örülnék neki...  8)