Segítség laptop választásban!

Indította ThePro~AkroMentos, 2014-03-29, 10:15:04

Sziasztok!
Az elé a döntés elé kellett állnom, hogy vagy laptop vagy hétköznaponként nincs gép.
A laptop mellett döntöttem, viszont nem tudom pontosan hogy milyet is.
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_IdeaPad_Y510p_Intel_Core_i7_4700MQ_8GB_1TB_+_8GB_NVIDIA_Free_DOS_Fekete_59-394569_11840.html
Őrá gondoltam. Megkérdeztem pár embert, hogy szerintük milyen, (köztük olyanokat, akik értenek a gépekhez / laptopokhoz) és pozitív visszajelzéseket kaptam.
A gépet játékra, modellezésre, fejlesztésre, programozásra. Virtuális gép futtatására (pl.: virtual debian) használnám. A pc vétel nem megoldás, kollégista vagyok.
Köszönöm szépen!
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Kerüld el!

Aki nem tud, de tudja, hogy nem tud, az tudatlan. Tanítsd!

Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel!

Aki tud, és tudja, hogy tud, az vezetÅ'. Kövesd!

2014-03-29, 10:39:04 #1 Utolsó szerkesztés: 2014-03-29, 10:44:09 Szerző: Roxanne
A Lenovo megbízható márka, egyik progtanáromnak is az van már az egyetem óta, és elmondása szerint soha nem volt még problémája vele, és az akksi is jól bírja. Mondjuk az ára szerintem brutális, nem nagyon vagyok mondjuk vele tisztában mostanság, hogy mi mennyibe megy, de ha játék alatt nem Watch_Dogs-t meg AC Unity-t értesz full grafon, akkor érdemes lenne elgondolkozni egy fele ilyen drága laptopon mondjuk... Persze ha zsebből kirángatsz 300 rugót, akkor nem szóltam.
A helyedben itt is szétnéznék, én és jó pár ismerősöm is tőlük vásároltunk, és magasan a legjobb náluk az ár/érték arány: http://www.pc-outlet.hu
Toshibát viszont ne vegyél, akármilyen olcsó is :D (az enyémnek selejtes volt az alaplapja, 2 hónapig szórakoztak vele a szervizben, 1,5 év alatt a töltő amire baromira vigyáztam, 6 helyen szakadt meg felül, alul pedig zárlatos lett, jobb oldalon van a ventillátor ami egyébként sem teljesen megbízható, az akksi pedig kuka)

2014-03-29, 11:10:07 #2 Utolsó szerkesztés: 2014-03-29, 12:35:16 Szerző: ThePro~AkroMentos
a pc outletről hallottam már, ajánlották is nekem.
Modellezéshez, Tera online full grafón, ac4 full grafón, ilyenekre gondoltam. A modellezés / renderelés eléggé igénybe veszi a gépet. 300 rugó tényleg sok, viszont remélem jó lesz 3-4 évig min.

Egy gondom van ezzel a lenovoval, hogy 755 SLI-vel reklámozzák pár helyen, viszont megvenni csak 750m sli-vel lehet.
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Kerüld el!

Aki nem tud, de tudja, hogy nem tud, az tudatlan. Tanítsd!

Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel!

Aki tud, és tudja, hogy tud, az vezetÅ'. Kövesd!