Win9

Indította NeXu$, 2014-02-06, 21:06:20

http://www.origo.hu/techbazis/internet/20140116-a-windows-9-mentheti-meg-a-microsoftot.html
http://index.hu/tech/2014/01/13/jovore_erkezik_a_windows_9/

Sziasztok!

Ahogyan érezzük a win8 nem aratott túl nagy sikert.8.1-es frissítés sem hozta meg az áttörést,így belekezdenek a 9-es verzió fejlesztésébe. Reméljük hagyományaihoz hűen tartja a minden 2. jó dolgot.
Úgy hallottam az első képeket már idén nyáron adják.

Nektek mi a véleményetek?
Mit várnátok el tőle?

ez se lesz másabb itt kiragadnék egy mondatot:
IdézA hagyományos számítógépek – laptop, ultrabook vagy asztali modell – egyre kevésbé fogynak, az emberek új PC helyett inkább táblagépet vagy okostelefont vesznek.
tehát igen ha ez alapján "gyártják le" akkor win8 második felvonása lesz.
Arra nem gondolnak hogy nem vesznek mert lassan minden háztartásba van asztali PC, notebook, laptop. De nem szeretném senkire ráhozni a frászt ez csak az én agyam szüleménye!

De legyünk bizakodóak hátha valamit most az egyszer jól csinálnak :D

Az elvárásaim:
-ne álljon olyan izékből mit a windows 8 (olyan "ablakokból")
-lehessen rajta futtatni a metint  ;D
-nézzen ki valahogy

Őszinte leszek.
-------------------
Én nem látom értelmét ennek, ott a win8, a másik verzió, szinte ha úgy nézed van elegendő hibájuk azoknak is. (Nem használtam csak tabon)
Nem hiszem, hogy sokban elfog térni a win8-tól, maximum a dizájn de minden ugyan az lesz.
Elég ide a win7, nem kell kiadni több és több Operációs rendszert amiknek egy egy részét használják csak a világban.
Nem várok ettől se semmit, ugyan úgy mint ahogyan a win8-tól se vártam.
Windows 7 winner! :)
Nem az a fő, hogy örökké élsz-e. A trükk az, hogy önmagad maradj, örökké.

Én annak örülnék hogyha visszatérnének az XP-re és azt formálnák át úgy mond moderné de mégis maradna a retro style . Én még most is ezt használom a win7 nem jön be valamint zabálja a gépet ahogy a vista is valahogy nem is értem miért nem az XP-t vitték tovább. (win7-hez ne hasonlítsátok közük nincs csak kinézet)

A világon nincs egy normális operációs rendszer amit szívesen feltennék a gépre....

Szóval a WinXP-t SP3-as frissítéssel tönkrevágták....aztán jött a Vista ami ugyan olyan csúfos vereséget szenvedett...eddigi legrosszabb OS-uk, aztán most a win8 és mellé a 8.1 ami akkora fail, hogy 1 hétig megy a gépeden, aztán ha bekapcsolod, akkor üres fekete képernyő fogad....
Szégyeljék el magukat....egyébként én a Google helyébe gondolkodnék "Android-ot PC-re" , mert már a Windows-sal a ******* ki van....

Attól függetlenül, hogy mindenki szerint szar a Win 8 (szerintem is), elég sok hardvernél gyorsulást értek el vele, már a win7el szemben is, és akkor az xpről ne is beszéljük...

Én Win7 használom, és soha vissza nem térnék az XP-re... főleg, hogy normális ssd támogatás sincs rajta, az már mellékes, hogy 64bites xp nincs magyar nyelven!

About én csak kezesél téren nem alapból arra persze alapból modern lenne de az  akkori kinézet volt a legkönnyebben kezelhető és 200mb ramot használt :D ami a 1gb win8 és a 2gb win7 64bit mellett :D elgondolkodtató . :D

Ha már 64 bites Windows 7-ed van akkor asszem nemigen probléma a RAM fogyasztása, ha mégis akkor offold az Aero-t. Windows 8-al ugyan azzal a konfiggal +5-10 FPS, kár hogy egy nagy kalap átláthatatlan csicsás csempés lósz@r, egyébként nagyon jól optimalizált de a felületet rendesen elbaszták. Ha nem játékról van szó akkor mindenképpen linux. Akinek nehezére esik átszokni Windowsról annak Lubuntu, akit meg nem izgat annak meg Ubuntu, legjobb.

Ha lesz igazság benne, akkor mondhatni úgy ezt a Win9-et, mint a Win8-nak az ideális 2. verzióját (gondolok egy olyasfajta hasonlatra, mintha pl a Win8 lenne a GF, és a Ddmt2 pedig a Win9). Azaz egy kb. ugyanolyan kategóriás op. rendszer, mint az előtti, csak kicsit másabb configokkal.

Én azt várnám el tőle, hogy maradjanak kompatibilisek a játékokkal. Szerintem már az SP3 óta nem kompatibilis semmi semmivel, mindennel csak a baszkurálás megy, és a folyamatos "Ezt tedd fel, azt tedd fel, ezt csináld, azt csináld". Azaz majdnem egy olyan op. rendszert hajított ki a Windows a 7. után, amihez igazából a programozókon kívül senki nem ért. Miért? Azért, mert ahhoz már akkora gépismeret stb kell, ami nem fedezi az eleve írott-íratlan törvényeket, miszerint átlag embereknek szánták. Én már a Win7 óta mindentől rosszul vagyok (vele együtt a Win7, akár 32 akár 64 bit), mivel nekem Blade Edition XP-m volt éveken keresztül, és sose voltak olyan problémáim, mint pl Runtime Error Visual CC+ Error, stb. Ezek nekem újak, vele együtt nem hozták meg (számomra) azt a nagy eredményeket, mint amennyit vártam tőle. Ha ideálisak a körülményei, minden játékkal/programmal kompatibilisek lesznek (ami hehe, nevetséges..), akkor TALÁN el tudok képzelni egy tesztelést a magam részéről. Addig eredménytelennek tartom, mert már annyi dolgot kamuztak össze-vissza, hogy már azt se hiszem el, amit kérdeztek. :D

Nini
Nem román vagyok, hanem romániai magyar. Örülnék, ha nem kevernénk a kettÅ't... =)

Hát azért most jobban figyelnek a dolgokra, mert ez az utolsó dobásuk:'D
â"¼ Respect for the successful restoration of the email!√ â"¼

Majd kiderül, annyira nem kell várni rá, mert lehet csalódás lesz az is. Egyébként ez a RAM gyorsítós meg stb dolog szerintem értelmetlen, mert akinek van eleve nagyobb kapacitású gépe, annak az ilyenek nem fognak számítani. Egyébként is 2014-et írunk, meg 35k forintból már eléggé jó gépet is össze lehetne rakni. Annyit meg szerintem megér bárkinek is. Gyerekek mennek dolgozni, fél havi munka ára. Felnőtteknek dettó. Tudtommal egyébként is, a Windows nem képes kihajtani 5GB feletti RAM-ot, annál többet meg nem is kell rá tenni, többiekkel szintúgy. Szóval az ilyen eredménylista már élből hülyeség, és totális valóság ferdítés. :)

Nini
Nem román vagyok, hanem romániai magyar. Örülnék, ha nem kevernénk a kettÅ't... =)

Idézetet írta: Pisti95 Dátum 2014-02-11, 17:05:53
Szégyeljék el magukat....egyébként én a Google helyébe gondolkodnék "Android-ot PC-re" , mert már a Windows-sal a ******* ki van....
Hát elég sok van, csak nem android névre hallgat :D Pl Ubuntu...

1gb ramot eszik a win7? nekem átlagban alapból 500 MB körül mozog (32 bites a win) játék közben felmegy 1,5-re, de alapból soha.

Az környezetenként változik, hogy mennyi az alap RAM fogyasztás, csak betö9ltöget gyakran használt dolgokat, hogy gyorsabban induljanak a programok. Erről persze kis bütyköléssel le lehet szoktatni, de akkor meg nyugtatóval szabad csak használni :D

Ha szükség van a memóriára, a lényegtelen dolgokat (elvileg) kiírja a swap-ba és akkor máris minden oké. PErsze ez csak elmélet...

A jelenlegi hír szerint új vezérigazgató van aki nyomos változásokat szeretni szóval még lesz ebből ne mulass min leesik az állunk :D

Stimmel a hírszerzésed, bár én annyira nagy reményeket nem fűzök változatlanul hozzá. Mint mondtam, az SP3 óta rendes op. rendszert én nem találtam, ami mindennel kompatibilis, és ennek az érzésnek az eltűnéséhez nagyon sokat kellene nekik produkálni. Bár eddig se voltak nagy fejlemények... Még mindig változatlanul érzem azt, hogy a Win8-nak mindkét típusa egy Win7 kiegészítő, ami nem mellesleg siralmas. Szóval nem Win9-nek kéne titulálni ezt az op. rendszert, hanem Win8-nak :D Bár sokan azt vallják a Microsoftnál, hogy a játékok legyenek kompatibilisek a rendszerhez. Na, ott ledőltünk a székről... :D

Nini