memoria és processzor

Indította T0gy3R, 2014-01-30, 18:48:59

2014-01-30, 18:48:59 Utolsó szerkesztés: 2014-01-30, 18:58:42 Szerző: norbi246
Sziasztok, szép estét.!
Kérdésem a következő lenne:
van ez a memóra:

http://www.argep.hu/product_1162784.html
És ez a processzor:
http://ipon.hu/webshop/product/amd_fx_8350_4.00ghz_am3__box/293642
Nos mivel ez nem kicsi beruházás és így nem akarom elbaltázni a dolgot.Így észre vettem egy apróságot...
mégpedig azt, hogy a processzor tokozása 990FX-es a memoriához pedig az van írva, hogy

AMD790,890

most akkor csak azzal a tokozású processzorral müködik a memória, vagy akkor nem értem az mi ott...??
Ebben kérném a segítségeteket, hogy valaki ezt elmagyarázná nekem?

én ugyan nem értek hozzá de  a tokozásnak nem az alaplappal kell hogy megegyezzen?

2014-01-30, 19:40:12 #2 Utolsó szerkesztés: 2014-01-30, 20:40:45 Szerző: norbi246

De igen tudtommal semmi köze nincs egymáshoz a memóriának meg a processzornak (enyhe túlzással)
de akkor mégis mi az ott, amit kifejtettem? O.o

IdézFOGLALAT: Socket-AM3+
CACHE: 8MB
MAGOK SZÁMA: 8 db
DOBOZOS: Igen
INTEGRÁLT VGA: Nem

ez  Socket-AM3+ foglalatú tehát ilyen foglalatnak kell lenni-e az alaplapodon

a memória mivel DDR3-as ezért DDR3 foglalat kell neki ezt mind ellenőrizned kell hogy az alaplapod rendelkezik-e ezekkel ha nem akkor vagy keresel mást vagy alaplapot is cserélsz :D

Megfelel, de én vagy Corsair ramot vennék, vagy pedig inkább kingstone, mind kettőből van piros is!
Mellesleg ezen a bordák miatt nem fog elférni egy normális hűtő, feltéve ha valamikor 4db akarnál belerakni!

Am Azért van amd790/890 széria, mert amikor ezek a ramok kikerültek, akkor még nem volt 970/990 széria, és a gyártó nem tüntette fel!

én olyat hallottam hogy a vengance-s ram inkább intel párti.. de akkor ezek szerint ez is csak badarság?

Hát én ezt nem a Corsairról, hanem  a Patriot ramokról halottam:D (Hogy, néhány esetben nem volt hajlandó menni amd-s lapban)
De legyen igazad, vegyél kinget :D Ill. olyat amilyet gondolsz!

Nálam több mint 1éve megy 4*4giga KINGSTON HyperX XMP DDR3 1866MHz CL9 ram hibátlanul!
Corsair ramoknál néha emelni kell feszet, pl 1.500V-ról 1.505V-ra és a hiba már is megoldva! (Hihetetlen dolog, és még is igaz)

Köszönöm az infót utána néztem hyperx-esekből is van piros :D
Akkor te miattad és csakis a te szavaid miatt fogok hyperx-et venni ha pedig nem lesz jó a te lelkeden szárad:D (szarkaszitka nem kell komolyan venni)
tényleg köszönöm :)