Számítógép konfig

Indította Minibig15, 2013-11-28, 18:16:07

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni. Szeretnék venni egy számítógépet (mert nincsen) és hát ebben nem vagyok valami nagy zseni, hogy hogyan kell összerakni egy gépet. Szeretném ha segítenétek. Minden kellen bele (sdd, hdd, vga, cpu...). 150.000 és 200.000 forint között szeretnék fizetni (a legjobb lenne a 175 :D). Leginkább játékra használnám meg internetezésre, de van amikor rám jön hogy modellezek, filmet/zenét vágok, photoshop, de leginkább játékokra használnám. Ha meglehetne oldali, hogy egy i5-ös proci megy egy asus hd valamennyi legyen benne (pl.: hd7950) annak örülnék, de egy i7-nek mégjobban :).

Előre is köszönöm!

SSD biztos kell?
Taelon Development Group ~ » TDG « ~ Alapító

Ha ti/te úgy gondolod, hogy nem kell, akkor nem kell

2013-11-28, 21:19:02 #3 Utolsó szerkesztés: 2013-11-28, 21:20:34 Szerző: [SGA]About
Idézegy i7-nek mégjobban :).
Csak annyit kérdezek miért? És melyik I7nek? (Pentium 4 szindróma )

Én azért elgondolkoznék mit is akarok ennyi pénzért  I7 proceszort gyenge tartozékkal, vagy számítógépet :D
Az i7poci a leggagyibb lappal is 100K körül van.. I5 gagyi lap 75ezer (De ha neked megér ennyit a keretből)

Már egy gyengébb i5 procival is (nem az i7től gyengébb hanem az i5ből a leggyengébb) + alaplappal(ami gagyi) egy 7950es (vagy egy akciós 7970es ha szerencséd van) 8giga ram  kb 170-175ezer
És akkor nincs táp, nincs ház, nincs vinyó (nem, hogy ssd)

ASROCK 970 Extreme3 R2.0 19.962 Ft
AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition  27.699Ft  (és akkor még ezen a traktor gyári hűtő van)
KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G 22.035 Ft
MSI R7970 Lightning BE LE 3GB GDDR5 PCIE  76.799Ft (amíg akciós, kb ezen árak körül van a 7950)
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX 13.348Ft  (Azért box, mivel azt írtad nincs géped, és ehhez jár táp kábel is)
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 15.532 Ft

Fenti árak ipon.hu

Ez tök véletlenül 175375ft.. és ehhez még kell egy ház (5-10K)
Tehát ez is úgy 190körül lehet (kiszállítás összerakás árváltozás)

2013-11-28, 21:23:20 #4 Utolsó szerkesztés: 2013-11-28, 21:27:32 Szerző: DjMaCi
Üdv!
Egy közép kategóriás gépre gondolsz.
Milyen op rendszerrel ?
Win 7 / Win 8 / Win 8.1

Hát az I 7 proci 86-90 ezer körül van.
A HDD fölösleges szerintem .

Ha SSD-t akarsz akkor külön még egy másik vinyót ajánlok mert az SSD hamar betelik mivel az csak rendszerre van, a másik vinyóra pedig azt raksz amit akarsz.

Video kari : ASUS GF GTX660 DirectCU II OC 2GB 192bit DDR5 PCI-E GTX660-DC2OCPH-2GD5 (48 k FT)
SSD: Samsung 120GB SATA3 MLC Basic MZ-7TD120BW (21 k FT)
Vinyó:  Seagate 1TB 32MB 7200rpm SATA3 ST1000DM003 (14 k FT)
Proci :Intel Core i5-2500k 3.3GHz LGA1155 Processzor (58 K FT)
Alaplap : ASUS P8Z77-V LX2 Alaplap (26 K FT)
Hang kártya : pasz
Oprendszer : pasz

kisebb nagyobb különbséggel 164 körülbelül de ebbe nincs benne az oprendszer meg a hangkari.

árakat az árukereső.hu -ról néztem
Szerver:DDMT2
Név:KicsiBMas      KicsiMas
Kaszt: Sura           Warri
Lv:96                     98
Céh: Kiraj              Kiraj

Hangkártya integrált...

Én sem értem, hogy minek i5-i7 proci...Vagy azért kell, hogy elmondhasd, hogy "Nekem i7-em van"?

Na mindegy, itt egy összeállítás:

- Asrock 970 Extreme 3 R2.0 19.962 Ft
- AMD FX-8320 AM3+ BOX 37.333 Ft
- KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT 22.035 Ft
- Sapphire HD7870 OC Ghz Edition 2GB GDDR5 51.189 Ft
- WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 15.532 Ft
- Samsung 120Gb 840 EVO MZ-7TE120BW 24.689 Ft
- CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX 13.348Ft
-----------------------------------------------------------------
= 185.993 Ft -- Összeszereléssel (Ipon.hu)

+ Választasz egy neked tetsző házat...

Fairy Tail & Naruto Shippuuden :3

2013-11-28, 23:38:07 #7 Utolsó szerkesztés: 2013-11-29, 14:49:03 Szerző: Ichirou™
Szia!
Én is most akarok venni egy erősebb pc-t, innen néztem magamnak: http://www.skynet-computer.hu/newpc.html
(Pl. ajánlom Power Core #8 -t, egyáltalán nem drága, és jó alkatrészekből van össze rakva, bár mondjuk ettől jobbak is vannak, de teljesítményéhez és minőségéhez képest reális ár szerintem. De ha te ilyen nagyban gondolkozol akkor Power Core #24-t mondanám.)
Vannak itt egész pofásak is.. Nem kell feltétlenül kijelenteni a minimális összeget, hogyha az alatt is tudsz jó gépet találni.

Vagy van még ez az oldal: http://www.computerimperium.hu/
Bár valamiért ezekbe nem bízok annyira, nem mindig írnak le mindent az adott gépről.. De persze választék van itt is.

Vagy itt van ez: http://www.pcx.hu/geposszerako
Itt kedvedre válogathatsz alkatrészek közül + össze rakva kapod meg.
De vigyázz! Úgy válassz, hogy az adott alkatrészek kompatibilisek legyenek egymással, mert ha össze vissza válogatod a dolgokat cseszheted!
Na ez tényleg hülyeség volt most néztem meg. xD Nekem egyik ismerősöm mondta, hogy erre figyeljek oda, gondoltam tovább adom, ezek szerint jó nagy hülyeséget mondott.

UI: Én nem hajkurásznám az Intel-t, mert ott csak a márkát fizeted meg, nem a minőséget.. Sokan azt hiszik, hogy milyen király, de csak mert mindenki ezt látja, holott AMD ezerszer minőségibb procikat gyárt és olcsóbb is.

Mellesleg About, nem bántásként mondom, de kicsit érthetőbben is fogalmazhatnál.
A másik, hogy írtam én bárhol, hogy ezt egy profi gépkonfigos ajánlja?:D Erre fel nem értem a fikázást.
Lehet, hogy az Intel így jó, úgy jó. De én ezzel arra gondoltam, hogy vegyünk egy Intel és egy AMD processzort, ami egy árban van, melyik a jobb? Melyiket venné meg egy olyan ember, aki nincs tisztában a 2 névvel, csak a processzor tulajdonságaival? Nekem ahogy elnézegettem, és utána olvasgattam itt már több processzornak, valahogy az AMD van nálam előnyben.. De mint mondtam ez egy személyes vélemény volt.

Idézetet írta: DjMaCi Dátum 2013-11-28, 21:23:20
Hang kártya : pasz
Oprendszer : pasz

kisebb nagyobb különbséggel 164 körülbelül de ebbe nincs benne az oprendszer meg a hangkari.
árakat az árukereső.hu -ról néztem

Most nem bántás, de olyan ajánl gépet  "alaplapot", aki még azzal sincs tisztában hogy integrált hangkártya van rajta? Mellesleg javítsatok ki ha tévedek, de az a árukereső netalántán nem "összes" boltot nézi?
Most kilehet keresi a legolcsóbbakat mindenhol, és akkor majd jön 5-6helyről + szállítási költség...
És akkor már a hdd és ssd hülyeségedet meg sem említem!

Idézetet írta: Ichirou™ Dátum 2013-11-28, 23:38:07

Vagy itt van ez: http://www.pcx.hu/geposszerako
Itt kedvedre válogathatsz alkatrészek közül + össze rakva kapod meg.
De vigyázz! Úgy válassz, hogy az adott alkatrészek kompatibilisek legyenek egymással, mert ha össze vissza válogatod a dolgokat cseszheted!

Eléggé gond volna az, hogy ha egy  informatika alkatrésszel foglalkozó cégnél (mint itt is), nem kompatibilitási lista lenne :D
Mellesleg néhol még a házak mérete is kivan zárva, pl ha egy normális 160-165mm magas cpu hűtőt raksz rá, és nem fér be a házba akkor kizárja azon házakat!

IdézSzia!
Én is most akarok venni egy erősebb pc-t, innen néztem magamnak: http://www.skynet-computer.hu/newpc.html
(Pl. ajánlom Power Core #8 -t, egyáltalán nem drága, és jó alkatrészekből van össze rakva, bár mondjuk ettől jobbak is vannak, de teljesítményéhez és minőségéhez képest reális ár szerintem. De ha te ilyen nagyban gondolkozol akkor Power Core #24-t mondanám.)
Vannak itt egész pofásak is.. Nem kell feltétlenül kijelenteni a minimális összeget, hogyha az alatt is tudsz jó gépet találni.

Abban is biztos vagyok, hogy te a legkisebb mértékben sem értesz hozzá :D
Vegyük a core 24et... gtx 660 ami nem mond semmit, 15-20ezer eltérés is van kártya között, 500W táp szintén 10ezer eltérés is van... tehát itt nét min 25ezer ft kérdéses

Ez pont ugyanaz, hogy valakinél a hd 6670esen fullon megy minden, még nálam 7950essel nem :(

IdézUI: Én nem hajkurásznám az Intel-t, mert ott csak a márkát fizeted meg, nem a minőséget.. Sokan azt hiszik, hogy milyen király, de csak mert mindenki ezt látja, holott AMD ezerszer minőségibb procikat gyárt és olcsóbb is.

Ez is nagy hülyeség látszik a hozzáértés, ezt egy FX8350 mögül mondom...
Az intel "jobb" cuccokat készít a gyártásteknológia miatt (Intel 14nm-amd 22nm), csak az amd árai kedvezőbbek a felhasználóknak, processzor és alaplap terén!

Egy jó példa az I5re :D

BMW 5 vs BMW 5 mind a kettő 5 széria

Az FX processzorok mindenre jók csak nem gamelésre. 1 szálon harmat gyengék, és a GPU-t  se tudja normálisan kihúzni. Több szálon viszont combos legény az FX. Az Intel az ennek az ellentétje.

IdézAz FX processzorok mindenre jók csak nem gamelésre. 1 szálon harmat gyengék, és a GPU-t  se tudja normálisan kihúzni. Több szálon viszont combos legény az FX. Az Intel az ennek az ellentétje.

:o
Istenem :D És az ilyen emberek vannak meggyőződve, hogy ők értenek hozzá!(14éves)
A legjobb szemléltetés az ismert BF4 amihez pont, hogy nagyon is kedvező és ajánlott az FX!
(Mert most azt ecsetelni, hogy az fx gamre nem való az intel meg csak arra, teljesen fölösleges)

http://cdn.overclock.net/f/f6/900x900px-LL-f6eb41bf_heaven-3.0-beat-cryonics-2.jpeg
http://cdn.overclock.net/7/77/900x900px-LL-77c51fdd_Heaven_3.0_CPU_GPU_Quaad_CF_usage.jpeg
http://cdn.overclock.net/5/59/900x900px-LL-59d39832_Heaven-3.0-beat-cryonoics-1.jpeg

Én is pont úgy látom, hogy 4db 7970es mellett még bőven van benne kakaó!

Az aki megvan győződve a hülyeségéről, elsőbb azért nézzen már utána..., hiába a vakok közt a félszemű a király!  Ez a nem hajtja kit álltalában azok szokták mondani (mert máshol is vannak zsenik), akiknek van max egy i3as gépe, és egy 20-30ezres vga...  amin természetesen minden  full-full -on megy!

Én speciel az i3 vs FX-6100-ra gondoltam. BF3 nál, az AMD, full grafikán nem tud akkora FPS-t kihúzni ugyan abból a videókártyából, de az i3-nak ez is megy. Egy benchmark:

http://logout.hu/cikk/fx-6100/bevezeto_tuning.html

2013-11-30, 11:36:52 #12 Utolsó szerkesztés: 2013-11-30, 11:51:36 Szerző: [SGA]About
Ezek szerint nem olvastad el ezt a cikket, amit linkeltél...
http://logout.hu/cikk/fx-6100/fogyasztas_ertekeles.html

"Nem tudom, hogy miért, de tetszett az FX-6100. A pozitívumok listája elég hosszú:

- A teljesítménye bár nem lenyűgöző, de az X3-om után nagyon szép előrelépés.
- Az egy árban lévő i3-nál szerintem kiegyensúlyozottabb teljesítményt mutat fel.
- Az újabb programok szerintem egyre jobban ki tudják majd használni a több szálat.
- A modulos felépítés jobban skálázódik, mit az Intel HT.
- Az idle és kis terhelés melletti fogyasztása is elég jó és mag feszültsége is csökkenthető.
- Könnyen és jól tuningolható és egy moderált határig még a fogyasztása sem vészes.

Negatívumok is vannak, hogy ne csak dicsérjem:

- Terhelve többet eszik, mint az Intel i5, aminél viszont gyengébb. (30ezer Ft VS 50-55ezer Ft ezt kár is hasonlítani)
- Az APM és TC ötlet szinten jó, de sajnos a gyakorlati megvalósítás messze nem az igazi.
- Nincs AM3+ micro ATX alaplap 9-es chipkészlettel. (Tudom, ez nem a CPU hibája, de bosszantó)

IdézAz FX processzorok mindenre jók csak nem gamelésre. 1 szálon harmat gyengék, és a GPU-t  se tudja normálisan kihúzni. Több szálon viszont combos legény az FX. Az Intel az ennek az ellentétje.
Ha játszani kell egy olcsó gép, akkor újabb játékokhoz jó ár/érték arányú választás egy HD7770 vagy 7850 mellé. Ez főként akkor igaz, ha kicsit optimalizáljuk a processzor beállításait és kicsit elmélyedünk a tuning, vagy alulfeszelés témakörében. Ha sok régebbi, vagy tipikusan egy szálat nagyon terhelő programot használunk, akkor viszont nem biztos, hogy ideális választás.

Update: A cikk elkészültének napján megjelent az új FX széria. 10% körüli teljesítmény javulás, hajszállal alacsonyabb fogyasztás és jobb tuning potenciál jellemzi a leírások alapján. Az ára egyelőre ismeretlen, de a legfőbb erősségei, hátrányai nem változtak lényegesen."

Igazából ez a bechmark (Civilization V DX9)azt mutatja, HA GPU LIMIT VAN (hd 5850), akkor ez és ez érvényesül! Tehát ismétlem, a gput már rég kihajtotta, te meg a cikket nem olvastad el, vagy nem tudtad értelmezni
Az megint más dolog, hogy ez már 1éves teszt... és 5850es kártyát használtak, amikor már a 7X széria is kint volt :D

A Civilization V DirectX 9 és 11 motorral is tud futni. Fontos különbség a kettő között, hogy a DX9 csak egy szálat használ, míg a DX11 párhuzamosítható. Mind a kettővel lefuttattam a Unit benchmarkot. Kilóg a többiek közül azzal, hogy alacsony felbontást használ, így sokkal inkább CPU limites a mérés.
Ez mind a butítot i7(I3) az i5 FX6100 és FX6100 4ghz is vonatkozik!

IdézMellesleg: Én speciel az i3 vs FX-6100-ra gondoltam. BF3 nál, az AMD, full grafikán nem tud akkora FPS-t kihúzni ugyan abból a videókártyából, de az i3-nak ez is megy.

Ami a BF3at illeti
"A százalékos görbe is jól mutatja az FX i3-mal szembeni fölényét és azt, hogy tuning nélkül is milyen szépen kihajtja a HD5850-et. Kíváncsi lennék, hogy multiban ez hogyan alakul."

Sajnálatos módon ez mind abból a (Régi) cikkből van, amit te linkeltél!
Tehát ez csak még jobban erősíti a hozzá nem értés fogalmát!