A trójai feltámadása, avagy Új arca van a Trójainak

Indította Morpheus, 2013-11-23, 10:29:12

Sziasztok!
Nekem az egyik osztálytársam kapta be ezt a vírust, szerencsére én még nem, szegény úgy megijedt az ott olvasottak során, hogy törölte magát minden közösségi portálról és más helyekről, nehogy a rendőrség megtalálja. xD
Na de most már tudom mivel áll'unk szemben, majd megpróbálom elmagyarázni neki, hogy mi ez és, hogy nem kell félnie, semmi köze a rendőrséghez. Tehát akkor meg kell próbálni vírusirtóval kilőni.
Én szerintem baromi hasznos, hogy ezt a témát megnyitotta Morpheus, bárkinek jól jöhet még a közeljövőben.

2013-11-28, 19:27:30 #21 Utolsó szerkesztés: 2013-12-03, 04:40:02 Szerző: [BA]THymea
DjMaCi

ezt sem lehet kizárni :D bár egy kicsit össze esküvés logikája van a dolognak én szerintem egyszerűen unatkozó fiatal informatikusok csoportja akik Hackereknek nevezik magukat mert így próbálnak "könnyű" pénzhez jutni kevesebb munka befektetéssel vagy információhoz amit szintén eladnak

vissza kanyarodva a témához ezt még én se kaptam el pedig nem használok vírus irtót sőt a legtöbbször a tűzfal sincs bekapcsolva de most már tudom hogy ilyen is van thy :D

2013-11-28, 21:02:31 #22 Utolsó szerkesztés: 2013-12-03, 04:40:26 Szerző: [BA]THymea
Ezion

Bár melyik oldalon ellehet kapni egy ilyen nyavaját a kiírtása nehezebb ha nincs vírusírtód.
Szerver:DDMT2
Név:KicsiBMas      KicsiMas
Kaszt: Sura           Warri
Lv:96                     98
Céh: Kiraj              Kiraj

2013-12-02, 13:49:28 #23 Utolsó szerkesztés: 2013-12-02, 13:51:17 Szerző: AGRESSOR
Sziasztok! 

Nekem volt sikerem bekapni ezt a csúnya virust!  :D

Nos a javaslat sok  C vitamin, sok teát kell inni, és ágyban pihenni! xDD

Viccet félre téve!

Eléggé idegesítő volt hogy semmilyen oldalt nem bírtam megnyitni a Mozillával, újra telepítésnél csak úgy segít  ha teljes hdd formatot kap a vinchesterünk!
Viszont ha van egy másodlagos hdd-d amin olyan adatok vannak amiktől nem szabadulnál meg, és beszerezhetetlen(játék, zene, kép, exel,word stb munkálatok) akkor a Kaspersky Rescue Dsisk 10 el kiiktatható a vírus!

Ajánlom mindenkinek fáradjon be az osánba vegyen egy darab papír zatykós cd-t/dvd lemezt 100 valamennyi forintért(ennyit megér az egész a saját érdekünkben!), és  erre kiírjuk iso fájlba boot lemeznek!

Erre alkalmas programok: nero és társaik!
Én jelenleg az ingyenes CDburnerxp-t használom, ha netalán valakinek semmilyen író programja nincsen akkor, innen letőlthető:

https://cdburnerxp.se/hu/download

A hozzá való kaspersky Rescue Disk isofájl formátumba amit cdre kell kiírni isofájlba:

http://support.kaspersky.com/4162

És ha kész is a kiírás akkor gép resivel indíthatod is a bootolandó lemezt, ha netalán valakinek nem bootol akkor bioszban vagy alaplap márka kijelzés után nyomjon F5 öt vagy F8 at(alaplap, tipustól függően jönn be a bootolási kép) és akkor állítsuk be hogy optikai lemezről bootoljon a gép és ne hdd-ről!

Részletes tájékoztató hogy mit csináljunk a cd bootolás után sorrendben:

http://szjanos.atw.hu/kaspersky-rescue-disk-hasznalata.html

További egészséges gépezést kívánok a továbbiakban!
Üdv: 1 beteg! xD

Idézetet írta: Morpheus Dátum 2013-11-23, 10:29:12
Az oldal bármilyen weboldal megnyitása közben felugorhat!
Mire jó a böngészőben a popup ablakok letiltása... Egyébként én Emsisoft Anti-Malware vírusirtót használok (csak ajánlani tudom mindenkinek), abban van ilyen feature, hogy az összes gyanús kiszolgálót tiltja, egy olyan popup ablakom nem volt még, aminek bejött volna a tartalma mellette, de ugyanúgy kiszűri a guglireklámokat, meg minden dolgot, ami nem az adott oldalra való, úgyhogy az ilyet is tökéletesen meg tudja fékezni (egyébként logolja a tiltott kiszolgálókat, és lehet ott is kivétellistát készíteni).
Ha valaki nem szívesen cserélné le erre a vírusirtóját, annak is érdemes felraknia, legfeljebb a webvédelmen kívül mindent kioffolva, mert sok kellemetlenségtől kímélhet meg.