Új Vírus

Indította Pierc, 2013-08-24, 17:06:52

Sziasztok!
Gondoltam ennek azért kéne nyitni 1 témát mert, biztos lenne olyan aki bedőlne ennek.
Ugye vannak olyan jó fej emberek a világon akik, azt hiszik sok hülye ember van és olyan vírust csinál ami leblookolja a windowst a BRFK nevébe ennek nem szabad bedőlni mert ők ilyet nem csinálhatnak, szóval ha valaki ilyen vírust kap akkor vagy windows váltás vagy windows váltás na szóval
Pl ezeket
Ezt ne hogy, csináljátok direkt, olyan paypassra csináltak ahol még ugye nem biztos hogy, megjön a pénz szóval ugye így nem "kapcsolják" vissza géped.
Ha ilyen dolog van a gépeden amit ír akkor csak a házadhoz jöhet el és veheti el a gépet!
Remélem nem dől be senki neki.

2013-08-24, 17:26:47 #1 Utolsó szerkesztés: 2013-08-24, 18:23:46 Szerző: TySoN
Ez egy ransomware ,amelyet bármelyik vírusirtó mellett bekaphatsz . Új vírusnak nem nevezném ,hiszen régóta megtalálhatóak csak más variánsként . Legfontosabb ,hogy ha ilyet bekapsz akkor a következőket tedd:
futtasd:
-Kaspersky Rescue Disk 10
-Malwarebytes Anti Malware
-HitmanPro

Legrosszabb esetben ,újratelepítés .
Nagyobb veszélyben ,azok a rendszerek vannak amelyeken megtalálható vírusirtó nem rendelkezik a következőkkel :
- cloud
-HIPS/viselkedés elemző
-sandbox

Ingyenes terméket is megnevezzek pl. Avira-> Amint futtatod a mintát s nincs adatbázisba ,gépnek annyi.
- heurisztika
-szignatúra alapú védelem

Hát már tavaly elő jött most ugye frissítették de, nem tudnak mit csinálni vele és vannak olyanok akik fizettek miatta

2013-08-24, 17:31:10 #3 Utolsó szerkesztés: 2013-08-24, 19:13:33 Szerző: [MOD]Aegist

Ez nem így megy ,hogy most frissítették . Mindennap számos variáns jelenik meg s ,hogy megemlítsek egy fizetős terméket is  ; Norton  ő az egyik olyan antivirus ,amely egyszerűen az elmúlt időben csak marketingre épít de a police ransomwarekkal szinte semmit se tud kezdeni .

Én a vírusokat annyira nem ismerem, mert számomra unalmas, de gondoltam azért megosztom mert van olyan aki nem tud róla és 25k elég sok 1 naiv embernek is.