22 Milliót kaphat, aki hibát talál a Windowsban

Indította Nortex, 2013-06-21, 09:04:50

Beállt a sorba a Microsoft, a cég pénzjutalmat írt ki annak, aki elsőként súlyos hibát talál a Windowsban, és feltöri az operációs rendszer nyáron érkező verzióját.

22,5 millió forintnak megfelelő 100 ezer dolláros jutalmat és egy laptopot kap a Microsofttól, akinek sikerül feltörnie a Windows 8.1-et. A hacker további 50 ezer dollárhoz juthat, ha elárulja a Microsoftnak a feltörési módszerét is. Aki emellett az Internet Explorer 11-et is ki tudja játszani, plusz 11 ezer dollárt kap, de ez a jutalom önállóan is elvihető.

A Microsoftra korábban nem volt jellemző ilyesmi pénzjutalmak kiírása, miközben a Google, a Facebook és a Paypal (és rengeteg más cég) már régóta indít hasonló versenyeket.

Forrás: hvg.hu

Szerintetek felfogják törni? És milyen hamar?

Szerintem amint kijön ~ 2 hét és fennlesz nC***-en :)

( MOD, lehetnének ilyen Informatikai hírek fórumrész is .. :D )

Mindent fel lehet törni, szóval biztos lesz aki megteszi. Hogy mennyi idő alatt az már személyfüggő. :)
Amúgy meglep, hogy a Microsoft is indít ilyen versenyt. Ennyire biztosak lennének magukban? :D

Én is így gondolom, bár a Microsoftnak nemsikerült semmi jót alkotnia a Windows XP-n 7-en és a C# & VisualStudio programokon kívül :D

Pont ezért fura számomra, de majd kiderül mit hoznak össze :D

Ha egy személyi gépet feltudsz törni ,akkor bármit:)
Minden csak gyakorlás és önfejlesztés kérdése!
Amikor gitározni tanulsz akkor sem gyorsan tanulsz meg egy-egy alapot/szólót,hanem mindig lassan,minden profinak a tudása az alapokon nyugszik:)
Mindig az alapok után kell egy picit nehezebbel próbálkozni:)
Egy szimpla android facebook feltörése már kezdetnek is elég:)

Természetesen. Viszont ha már az Amerikai és Japán kormány legbizalmasabb infói között turkálnak egy 'mezei' gépről, akkor egy win8 sem lesz akadály jópár ember számára. :)

Nehogy azthidd,hogy 100 erre képes emberből 100 ember fog élni ezzel a lehetőséggel :)
Jórészének az anonimitás fontosabb,itt gondolhatunk,olyanokra akiknek nem tanácsos a ,,függöny" mögül előlépniük x okból,illetve van akik a tudásukkal többet kereshetnek stb...

Én sem ezt mondtam. Csak azt h tuti lesz aki feltöri :)

Mivel ez a Winf*s ezért természetesen, ha eddig nem erőltették meg magukat, akkor most tudják olyan "fel törhetetlenné" tenni? Nem hiszem NC****-on tényleg hamar fent lesz de nem, hogy a Win7-et fejlesztenek ami, szerintem egész jól sikerült (saját gondolat) Jobban kéne fejleszteni mint 1 ilyet ami, csak érintőképernyőn jó (szerintem). Szóval dobják a kukába WIN 7 OP

Daweednek nagyon tisztán igaza van, Egy Anonymusnak van esze,hogy nem fogja leleplezni magát,mert ha feltörik kap 22milliót,lehet utána a szörpk figyelik a srácot aztán beüt a buta :D
Minden feltörhető csak idő kell ,akarat!

Ahogy Daweed írta...Ha jobban belegondolsz az Anonymous Hackercsoportból eléggé SOKAN képesek ehezhasonló dolgokhoz...Az anonimítás lehet kajra többet hoz be mint mondjuk hogyha bebuktatja magát...Inkább lassan több pénzt mint egyszerre sokat és több embert is belehúzna a lekvárba..,.