[HOW-TO]Teljesen új céhtelkek készítése

Indította Logan, 2013-05-27, 19:19:27

2013-05-27, 19:19:27 Utolsó szerkesztés: 2016-04-22, 18:58:24 Szerző: Wixike
Aloha mindenkinek!

Gondoltam nem csak én vagyok abban a helyzetben hogy nem az eredeti map1-eket használom tehát szükség van új céhtelkek "kimérésére".
Kezdjünk is neki előszöris elmagyarázom mi mit jelent a PLAYER adatbázis LAND azaz céhtelek táblázatában:

ID = Ez egy jelentéktelen sorszám, mindíg adjunk 1-el nagyobbat az előző számnál.
MAP_INDEX = Ez az adott térkép szerver oldali azonosítószámát jelöli az összes ilyen index-et megtalálod a /usr/home/game/share/locale/hungary/map/ könyvtárban index néven (megnyitását Notepad2-vel vagy Notepad++ -al javaslom) tegyük fel az 1-es indexű mapra készítünk céhtelket (nálam ez kígyórét, másoknál piros map1 szokott lenni) nos írjuk be ezt a számot ide.
X = X koordináta, a céhtelek "vízszintes" avagy "Kelet-Nyugati" fekvésének kezdő koordinátáját takarja (innen fogja mérni a WIDTH értékét). Tegyük fel telkünk "kiinduló" X koordinátája 935 legyen! Írjunk a cellába 93500 -at! Tehát 0-kal egészítsük ki a koordinátát 5 számjegyűre!
Y = Y koordináta, a céhtelek "függőleges" avagy "Észak-Déli" fekvésének kezdő koordinátáját takarja (innen fogja mérni a HEIGHT értékét.). Tegyük fel telkünk "kiinduló" Y koordinátája 665 legyen! Írjunk a cellába 66500 -at! Tehát 0-kal egészítsük ki a koordinátát 5 számjegyűre!
WIDTH = Vízszintes "Kelet-Nyugati" kiterjedés ezt az X koordinátától "számolja" szerverünk. Tegyük fel telkünk legyen 30 koordináta "széles" tehát a cellába írjunk 3000-et! Tehát a 30-at 0-kal egészítsük ki 4 számjegyűre!
HEIGHT = Függőleges "Észak-Déli kiterjedés ezt az Y koordinátától "számolja" szerverünk. Tegyük fel telkünk legyen 30 koordináta "magas" tehát a cellába írjunk 3000-et! Tehát a 30-at 0-kal egészítsük ki 4 számjegyűre!
GUILD_ID = Ezt írd 0-ra ha majd egy céh "megveszi" a telket ide majd egy 3 jegyű számot fog beírni a szerver. (Automatikusan)
GUILD_LEVEL_LIMIT = Ide a "céhszint követelmény" kerüljön, például 10 tehát 10-es szintű céh már megvásárolhatja ezt a telket!
PRICE = A céhtelek ára, ezt mindenki "szája íze szerint" állítsa be, én kapzsi leszek és 750000000 (750 milliót) írok be ide!
ENABLE = Ezt állítsd a YES kapcsolóra!

Ha végeztél minden szám beírásával indítsd újra a szervered (tehát reboot-old!).

Hol lesz a Telek kezelő NPC?

Nos a kezdő X és Y koordinátától számítva (935,665) a  telek kezelő (950,680)-on áll tehát a telek kezelő +15 x és Y koordinátával helyezkedik beljebb a céhteleken a céhtelek alap X és Y koordinátáihoz viszonyítva.