Weboldal beüzemelés (K)

Indította Signe, 2013-05-16, 10:12:56

2013-05-16, 10:12:56 Utolsó szerkesztés: 2013-06-17, 21:56:48 Szerző: [MOD]Aegist
Sziasztok lenne egy olyan problémám hogy meg van a weboldal csak sehogy se sikerül csatlakoztatni a szerverel ebben kérnék segítséget.
Amúgy root szerverről van szó és wampon kerestűl próbálnám meg beüzemelni és nem tudom hogy mit hogy állítsak hogy kintről is elérjék a szerverem
Köszönöm előre is üdv Vanda.

Üdv vanda  :))
Idézsehogy se sikerül csatlakoztatni a szerverel ebben kérnék segítséget.
Minden weblapnak van config.cfg stb fájlja amiben be kel írogatnod az IP címet és adatbázis jelszót általában inc mapábban találod a config fájlokat lehet több is egyes oldalaknál külön van rank listának meg szerver státusz jelzőnek..stb ha mt2gcms weblap és látsz benne install.php-t akkor böngésződben tárhely címe esetedben gondolom az IP címed lesz/install.php

Idéznem tudom hogy mit hogy állítsak hogy kintről is elérjék a szerverem
Ha ez is gond akkor ruteredben enged ki a portokat :) és a te netes IPd-el érik majd el az emberek a weblapot  szint ugy a kliensek a szerveredet :)

Köszönöm a válaszodat.
De egy kicsit több segítség kellene.
Nos akkor 1 kicsit bővebben leirom mert hiányosak az adatok.
Van 1 szerverem ami vbox-on fut. root konfigal ott az ip-m 192.168.1.102-re osztotta a router.
Mivel dinamikus ip-m van igy reggeltem a no-ip-re. Ott van egy domainom ami most csak példa (aladarmt2.no-ip.biz) reggeltem a 000webhost.com-ra és ott kaptam 1 tárhelyet ahova fel is töltöttem a weblapot.
de mysql-ra ir ki hibát. A következő lenne a kérdésem mit írjak a config.php-ba?
Host:?
User:?
Password:?
Db:?
ide ezekhez most a weblap tárhely dolgai kellenek? vagy a szerver dolgait? vagy mindkettő?
Amikor a szerver adatait irtam be akkor Mysql hibát ir ki. Légyszi segitsetek.
Ha kell adok Tv-is csak jó legyen
csak jó lenne ha valaki elmagyarázná rendesen hogy most mi is a lehetőség, és mit kellene csinálnom. vagy segítene megcsinálni.
Előre is köszi üdv Vanda.

Szia,configa msql adatok kellenek,ha esetleg nem tudnád megoldani szívesen segítek:)

köszi a választ és el is fogadom a segítségedet ha ráérsz mert én nem boldogulok vele

PÜ-ben írj TW adatokat és megnézük:)

A problémám továbra se szünt meg. valaki tudna segíteni 1 weblap beüzemelésében?
A hamás megoldás nem érdekel.

A Host hoz a tényleges IP det írd ne amit a ruter osztott ki

Host:192.168.1.102 ez amit a ruter osztott de ide a tényleges IP kel Pl: 80.100.102.16 ez csak egy példa
User: root     ( Franzi szerint )
Password:franzi     ( Franzi szerint )
Db:?

köszi a válasz.
csak annyi a böki hogy nekem dinamikus az ip-m
ezért csináltam 1 no-ip-s domaint és az érdekelne hogy hogyan álítsam be a konfigot hogy jó legyen.
Tehát megnyissa a weblapot és reggelni is lehessen.

Szia

A no-ips címed írd a hosthoz :)

Így már mindjárt más.. :)
Elsőként kell 1 DOMAIN!
Dyndns pld:---> http://www.dyndns.com/
Regelsz 1 dns-t magadnak! Mindegy milyen lehet (org; com; stb stb stb)
Ezután kell egy dns kliens amit a gépedre kell telepítened!
Innen letöltheted!----> http://www.dyndns.com/support/clients/
Telepíted majd beállítod! Hátránya az hogy telepítés után nem tudsz megnyitni pld atw-s oldalakat!
Na ha ez megvan akkor nézzük a szerverfilodat!
Bemész Sysinstall
Network/interfaces/Em0
utána kéri a dolgokat hogy yes vagy no
no és utána Yes a DHCP-re
utána beállitod az adatokat Domain példa : te domainod.dyndns.xy http:// ne legyen benne
utána Meg másik oldalt a com helyet beteszed az dyndns.xy-t vagy amilyen domainod van
Utána beirod IP cimed
vagyis amit a router ki osztott
IpV4 GateWay hoz ird be 192.168.1.1
Utána meg IPV4 adress hez meg 192.168.1.100
utána meg Mask hoz 255.255.255.0
Utána OK
utána exit-exit-exit install
utána #sysinstall
megint network/interfaces/em0
utána meg no no
ugyan így be álítod adatokat utána meg OK
és yes
ennyit utána portmap beírod a portokat 192.168.1.100
Ezután megnyitod a routered kezelőfelületét,megkeresed benne a forwarding táblát,
majd a port triggering táblázatban megadhatod az új portokat egyesével!
Összesen 8 portra lesz szüdséged,amelyek ugyanazok, amelyek a portmapodban szerepelnek.
Az ip címhez a saját hálókártyád ip-címét adod meg .100 végződéssel!
Pld: 192.168.1.1 helyett-->192.168.1.100

WEBLAP
1.- 000webhost-nál bejelentkezel
2.- USR panelen létre kel hoznod egy mysql adatbázist..
3.- keress rá az mt2gcms-re tölsd le bonsd ki tölsd fel FTP-n 777 jogot adj mindennek.. :)
böngésződbe 000webhostos oldalad cime /install.php
felülre szerver adatokat adod meg  IP hez dynds-es cimet adj... alulra pedig a weboldalad adatbázis adatait amit meg találsz usr paneleln kb adatbázis  igy néz ki ->"a12312312" alá jelszó stb... eztán ha  végig értél törlöd az install.php-t :))