Mob idéző quest (K)

Indította Zsadist, 2013-03-13, 20:43:47

2013-03-13, 20:43:47 Utolsó szerkesztés: 2013-04-05, 20:07:04 Szerző: [MOD]Aegist
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem a fent említett témával kapcsolatban. Ez egy event lenne gondolom meg kell hozzá írni az event indító questet , ezzel biztos nem lesz gond viszont nem tudom milyen parancsal lehetne lehívni a mobot, mobokat .

Fontosabb lenne az hogy az adott mapon ahol vagyok ott teljesen random koordinátára dobja le őket.
Gondolom a megidézéshez kell egy cmd parancs a kliensnek én igy kezdenék hozzá a dologhoz :

quest event_metin_regen begin
   with pc.is_gm ( )
   state start begin
   cmdchat("/m 1093")
      end

nah igen itt persze egyből bele köt a state részbe amit nem igen értek h miért : abort (core dumped)

szóval innen várom az ötleteket hogyan lehetne bele varázsolni h random koordinátára , vagy esetleg hogyan ha az nem lehetséges , akkor rögzítettre idéződjenek meg a mobok.

Válaszokat előre is köszönöm

Ajánlom, hogy kezd el előröl átnézni a quest felépítését!
Persze, hogy nem fut le....

Amúgy meg a másik probléma: command("m 1093")

2013-03-14, 13:01:46 #2 Utolsó szerkesztés: 2013-03-14, 13:08:02 Szerző: ATAG
cmdchat helyett van erre megfelelő funkció: mob.spawn
A random koordinátát meg úgy tudnám elképzelni, hogy a map méreteiből generálsz egy x és egy y koordinátát.

pl ha 500*1000 méretű a map, akkor:
x = number(1,500)
y = number(1,1000)

A quest meg teljesen hibás, amit példának írtál.

Én ilyesmivel próbálkoznék:
Idézquest event_metin_regen begin
   state start begin
      when letter with pc.get_gm_level() == 5 begin --IMPLEMENTOR
         send_letter("Event metin-regen")
      end

when button or info begin
         local x = number(1,500)
         local y = number(1,1000)
         mob.spawn(8027, x, y, 1)
      end
   end
end

Ha meg folyamatosan kell, akkor egy loop_timert kell indítani + egy flaget berakni. Amíg 1 a flag, fut a loop, és x időnként lerak random helyre egy "mobot"

UI: mondjuk a mapindex ellenőrzést pont kifelejtettem, de hát ez csak egy példa akar lenni, nem egy működő quest :D

Idézpc.get_gm_level() == 5 begin

ezkellett nekem :D:D köszi

☜☆☞  Az életemért harcolok,de ugyanakkor a harcnak élek! ☜☆☞

Köszönöm a segítséget , akkor ezen belül ha megvan a map felépítése akkor ha mobot akarok idézni azt hova írjam , vagy annak írjak egy új sort ami a kliensnek küld parancsot ?