[HOW TÚÚÚ]"Egyedi ékszer" Készítése

Indította CiTrOm, 2012-12-01, 15:41:10

2012-12-01, 15:41:10 Utolsó szerkesztés: 2012-12-30, 02:31:42 Szerző: CiTrOm
Üdv Földlakók és egyéb életformák

Gondoltam h feldobom nektek h hogyan lehet "egyedi" ékszereket csinálni pl.: sisak cipő karkötő nyaklánc füles
Később lesz hozzá videó is...

Akkor mire van szükségünk: 1.Agy és egyéb testrészek
                                             2.Egy kép a kiválasztott ékszerről(Akár google)
                                             3.Kép szerkesztő program (Lehetőleg Nem Paint)

Több részre osztottam fel:

1. Miután meg van a kép betesszük a képszerkesztő programba hozzá adjuk az alfa csatornát ezt mindenhol másképp lehet, jelen esetbe Gimp ott a rétegek ablakban rákattintunk jobb klikkel a rétegre Alfa csatorna hozzá adása utána kijelöljük azt a részt ami NEM kell és ki töröljük ha ezzel kész vagyunk akkor csak az ékszer maradt... És elmentjük TGA formátumba.

2. Kicsomagoljuk az icon.e** fájlokat ,ezután megnyitjuk az icon mappát azon belül az item mappát és betesszük... előny ha a képet lehetőleg azon a néven mentettük el mint ami az ID-je lesz ez után megírod neki az xml-t
<File archivedPath="icon/item/ItemID.tga" type="1"><![CDATA[icon\icon\item\ITEMID.tga]]></File>
Akkor az icon résszel kész vagyunk.

3.Kicsomagoljuk a local_xy.e** fájlokat locale_xy\locale\xy ezt az elérési utat megnyitod kicsomagolod az item protot ez után megírjuk neki az xml-t ezt többnyire item creatorral szokás de egyik se nagyon megbízható
<Item vnum="Item ID" hashName="ItemNév" name="ItemNév" type="2" subtype="4" weight="0" size="1" antiflag="0" flag="0" wearflag="4" immuneflag="0" gold="500" buy_price="500" limittype0="1" limitvalue0="17" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="8" applyvalue0="2" applytype1="36" applyvalue1="1" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="2" value2="0" value3="0" value4="0" value5="0" socket0="0" socket1="0" socket2="0" socket3="0" socket4="0" socket5="0" refine_vnum="15041" refine_set="190" magic_pct="15" specular="0" socket_pct="0" />

Ehez ugye tartozik egy Query kód is amit ugyanúgy ki fog nektek köpni az ItemCreator...

4. Most megnyitjuk az item_list.txt filet letekerünk a legaljára és bele írjuk ezt a sort
Item ID[TAB]ETC[TAB]icon/item/képneve.tga

Remélem hasznotokra vált
További Jó napot