SÉ adás,online játékosoknak (K)

Indította DolChe, 2012-11-01, 14:26:32

2012-11-01, 14:26:32 Utolsó szerkesztés: 2012-12-27, 11:16:32 Szerző: [MOD]Aegist
Sziasztok !

Olyen kérdésem van,hogy mi az a kód,amivel az ONLINE játékosoknak lehet SÉ-t adni ? Tehát aki fent van a szerveren,az kapna SÉ-t ! Tudom hogy van ilyen,mert máshol már láttam..

annak tudod esetleg a kódját ami minden accountra ad SÉ-t? :/

Tudom.

UPDATE account.account SET coins=coins+x;

UPDATE account.account SET coins=cash+x;

attól függ ,hogy cash-t,vagy coins-t használsz, az x helyére meg a sé mennyiség megy.

de a kérdésemre választ nem kaptam..xd

restart vagy ilyen kell, hogy ők is lássák oldalon? :/ mert elvileg be írtam és van nekik, de ők nem látják :s

2012-11-01, 14:48:14 #5 Utolsó szerkesztés: 2012-11-01, 14:50:32 Szerző: Pyksa
Idézetet írta: DolChe Dátum 2012-11-01, 14:26:32
Sziasztok !

Olyen kérdésem van,hogy mi az a kód,amivel az ONLINE játékosoknak lehet SÉ-t adni ? Tehát aki fent van a szerveren,az kapna SÉ-t ! Tudom hogy van ilyen,mert máshol már láttam..

Szia!

Ezt SQL-ben nem oldod meg konzolon keresztül az biztos, tehát egy 'UPDATE' kevés ehhez.

Én php-ban csinálnám, de az sem az igazi, mert a player táblában lévő 'last_play' értékek sem valósidejűen vannak tárolva, van némi difi, köbö' 7 perc, de ez függ az online játékosok létszámtól és a mysql szerver / db kommunikálásától, legalábbis ezt tapasztaltam eddig.

A másik megoldás az API de azt meg nem vágom, meg lehet nem is lehetne megoldani úgy sem...

A harmadik és egyben szerintem a legbiztosabb megoldás ha quest-el csinálod meg.

Vállalkozó kedvű questmaster-eket akár meg is kérhetsz, hátha össze tudják neked hozni a dolgot, mert másoknak is biztosan jól jönne idővel. De itt meg a probléma szerintem az lenne, hogy mindenkinek 1 ch-n kellene lennie, hogy működjön. Elgondolkodtató feladat az tuti. Bár az is lehet, hogy csak én bonyolítom túl a dolgot...
Inkább vagyok álmodozó optimista, mint magabiztos pesszimista.

pyksa és azt hogyan hogy én ezt a kódot használtam

UPDATE account.account SET CASH=account.cash+2000000

És elvileg működik is, de a többiek nem kapták meg a SÉ-t :S az miért van? :O

2012-11-01, 15:16:52 #7 Utolsó szerkesztés: 2012-12-27, 11:16:18 Szerző: [MOD]Aegist
Mert a weboldalad nem azt az oszlopot nézni. (és hiányzik egy ; a végéről, meg felesleges az adatbázis megadása, ha az account db konzolon vagy )

akkor hogy tudnám megoldani? :s

Idézetet írta: online96 Dátum 2012-11-01, 15:26:31
akkor hogy tudnám megoldani? :s

Hát te tudod, hogy melyik adatbázist/oszlopot használja a weboldalad.

Gondolom 'coins'...

UPDATE account SET coins = (coins + 2000000) WHERE status NOT LIKE 'BLOCK';

Így a bannoltak nem kapnak Sé-t.