Item-Shop fizetési lehetőségek. (K)

Indította XanaxCore, 2012-09-26, 09:46:59

2012-09-26, 09:46:59 Utolsó szerkesztés: 2013-02-06, 09:34:20 Szerző: [MOD]Aegist
Sziasztok.

Olyan kérdésem lenne hogy item_shopnál sms-en kivül banki átutalás és csekken küldőt pénzt is lehet alkalmazni??
ezekkel a módszere kell fizessenek a játékosok ha szeretnének.

ez lehetséges és ezek után szja ban adózok le. szóval akkor legális a dolog?!

2012-09-26, 11:44:10 #1 Utolsó szerkesztés: 2012-09-26, 11:46:28 Szerző: ATAG
Szerintem nem ilyen egyszerű a dolog, ugyanis:

IdézKi az önálló tevékenységet folytató magánszemély?

A személyi jövedelemadó szempontjából önálló tevékenységnek számít minden olyan tevékenység, amelynek eredményeként a magánszemély olymódon jut bevételhez, hogy annak költségeit ő viseli, a tevékenység végzéséért és eredményéért ő felelős, és amely nem tartozik a nem önálló tevékenység körébe.

IdézMilyen formában végezhető az önálló tevékenység?

A magánszemély az önálló tevékenységet kétféle formában folytathatja. Az egyik formája az egyéni vállalkozás, de önálló tevékenység egyéni vállalkozáson kívül is folytatható, ha azt jogszabály előírása nem zárja ki.

IdézAbban az esetben, ha a magánszemély vállalkozói igazolványhoz nem kötött gazdasági tevékenységet folytat, egyéni vállalkozóként (pl. egyéni ügyvéd, magánállatorvos, közjegyző), vagy vállalkozói igazolvány nélkül önálló tevékenységet folytat (pl. bérbeadó, magánóraadó), az adóhatóságnál kap adószámot. Ilyenkor a tevékenység megkezdése előtt kell az erre a célra szolgáló nyomtatványon írásban teljesíteni a bejelentési kötelezettséget az adóhatóság felé. A bejelentés alapján az adóhatóság adószámot (EU-tagállamban illetőséggel bíró adóalannyal kereskedelmi kapcsolatot tartók esetében közösségi adószámot) állapít meg a magánszemély részére. Amikor az adóhatóság az adózót nyilvántartásba veszi, erről őt értesíti, és egyben tájékoztatja valamennyi nyilvántartásban szereplő adatáról is. Az adószám az adóalany azonosítására szolgál, ezért azt minden, az adózással összefüggő iraton fel kell tüntetni és közölni kell mindazokkal a kifizetőkkel, akik (amelyek) a magánszemély részére kifizetést teljesítenek.

És akkor ugye meg is kell nevezni, hogy miből folyik be a pénz. Szerintem ilyesmit csak vállalkozói igazolvánnyal lehet csinálni.

Hozzáteszem, hogy nem vagyok adó szakértő, érdemesebb lenne egy hozzáértőt megkérdezni :)

UI: Egy adóellenőrzés alkalmával nem csak azt vizsgálják, hogy mindent jogszerűen befizettél-e az államnak, hanem az ehhez szükséges iratokat is kérik. Egy egyszerű kis nyomtatvány hiánya is vonhat maga után (több)százezres büntetést.

Köszönöm a választ:)

na akkor kicsit jobban utána járok:D és ha érdekel vki majd itt leíróm mit is mondtak:)