NVidia Geforce vagy AMD Radeon?

Indította Konyak BarBec, 2012-07-24, 09:21:20

Kicsit érdeklődtem és rájöttem a videokártya függ az alaplaptól és a processzortól is

Így persze hogy mindenki véleménye más de az nvidia pont ezért jó mert egész tág a
kompatibilitása .

ATI. Olcsóbb, bőven veri a vele egy árban levő nVidiákat..

Nekem HD5670-m van (1GB). Nagyon jól bírja a húzást és nem is hangos. Egy AMD Athlon II X3 455 van mellette (húzás nélkül, 4 magosítva) de így is 1920*1080-ban pl. cod4-et, fifa 12-t. Cod 8 csak 1600*900-on megy.

Nekem egy régi Nvidi vidikarim van, és már számtalanszor volt kék halálom szóval  a kék halál nem a videokártyáktól függ, mind 2 cégnél lehet selejtes cucc!
Igen nem érdemes egyeztetni az erejüket, mert egyik se tökéletesebb a másiknál!
Az nvidiának a támogatása jobb?
akkor a weboldaluknál mért nem találtam egy frissebb drivert az oldalamon elmondom h a típusomnak megfelelőt se találtam, maradjunk annyiban h egyiknek se jobb a támogatottsága!
Hogy melyik videokártya a jobb ez sok mindentől függ!
Először is az a jobb amelyiknél az alaplap processzor, memória konfigurációk úgy passzolnak egymáshoz h szó szerint imádják egymást akkor kapsz egy igen komoly teljesítményt, és ezt úgy kapod meg ha olyan vki rakja össze neked aki a gyártónál dolgozik, mert nem mindegy melyik alaplap melyik processzor az ideális és így tovább a videokártya se!
Hisz ha te magadnak megfelelően raksz össze gépet az lehet h gyengébb teljesítményt fog produkálni mint aki tudja h a gyártó alkatrészei melyik alkatrészek képesek együtt komoly teljesítményt kihozni, nagyon nem mindegy!
Ez  a gyártók oka, meg kompatibilitásnak is köze van, de ha még ezeken is túl lennénk, esetleg a driver is jók lennének, mind hiába még akkor is fenn állhat sok probléma , mert  a kedves operációs rendeszünk se a tökéletesség híve bármelyikről is legyen szó.., így hiába minden tökéletes gépe senkinek soha nem lesz csak nagyon jó működőképes!

Az igazi gép sztem az Apple -k lennének hisz ott egyetlen gyártó rak össze minden alkatrészt, igaz h viszont ezekhez nem gyártanak más cégek rengetek komoly játékot, programot stb, de nézük az elönyét, az oprendszert is ők maguk gyártották így no lefagyás, egy barátom által tudva azt mondta h akkor lehet max lefagyás egy ilyen oprendszernél ha leejtjük a gépünket(laptop), nem igényel frissitést stb!
Kár h az Asus gyártó nem gyárt ugyan így maga mindent vagy a microsoft, bár ahogy elnézném a microsoftnak nem lenne vmi holmi komoly gépei! :))))

Egyszóval túl sok mindentől függ h a vidikarik közül melyik a legjobb!
Mindegyiknek van előnye hátránya!
Viszont annyit tisztázásképen az ati HD videó karik azért jók mert a hd szabványt minősítik, egy hdmi kábelen keresztül kötve egy FULL HD és tv v monitorra kötve igen nyálcsorgató szép képet kapunk, és  egy ilyen szabvány után már teljesen fölöslegesnek mondható a nagyobb felbontásrendszer!
Ami még jó ebben h már viszonylag olcsón hozzá juthatunk egy ilyen rendszerhez!
egy 200k ft os gép és még 60k monitor ami 23" olos,  és tádám meg is van a hdés rendszerünk, és lehet nyálcsorgatva gépezni! :))))

Én nekem most egy amd 6 magos processzoros , ati hdés vidikari, komoly alaplappal az utóbbi konfigurációkat nem tudom, csak azt tudom h olcsón áfa nélkül össze raktak egyik barátomnak a csajának a nővérének egy ilyen gépet 200 ezerért úgy h abba benne volt a monitor is, és  a barátomnak a 4 magos inteles, atis vidikari, meg asus P5Q turbó alaplapjánál sokkal komolyabb ez a atis gép, és olcsóbb is volt,nagyon debütál neki a gépe, így hát most egy ilyen erőműre fáj a fogam az ára miatt!
Ja és a barátom gépe önmagában volt 200 ezer ftba úgy kb 2 3 évvel ezelőtt, ebből lekövetkeztetve jó szar gép jó drágán vett a barátom! :)

Hát igen nem lehet az adott témánál meg maradni ahhoz h megtudjuk informálni h miért is nem lehet már felmérni  a 2 rivális közt a "melyik a jobb videokártya?" kérdést, mert ennél sokkal bonyolultabb az egész sajnos nem konzolokról van szó ahol miden konzol egyforma, a gépeknél 2 azonos gép se egyforma!

Utolsósorban az nvidia ha feltünt nektek azért is drága valahol, mert ugye sok helyen feltünik az emblémája ez vhol reklámot is jelent így fizet az nvidia, meg azért is h az ő videokártyájához legyen kompatibilis a játék, de érdekesen az atival is tökéletesen futnak, talán még jobban is!
Amit még utálok a számítógépeknél, h nincs úgy alkatrész garancia h vízhűtéssel is  szerelhetjük, pedig akkor csendesebb lenne gépünk, és még nagyobb hűtést érhetnénk el az összes létező chipekre így tuti biztos h nem fog lefagyni egy túlmelegedésre a gépünk egy ilyen nyári időben!
nah üdv!

Idézh nincs úgy alkatrész garancia h vízhűtéssel is  szerelhetjük, pedig akkor csendesebb lenne gépünk, és még nagyobb hűtést érhetnénk el az összes létező chipekre így tuti biztos h nem fog lefagyni egy túlmelegedésre a gépünk egy ilyen nyári időben!

GTX590 megvehető vízhűtéssel ezáltal garancia is jár hozzá. Processzor garanciájánál pedig semmit nem számít a vízhűtés.