NVidia Geforce vagy AMD Radeon?

Indította Konyak BarBec, 2012-07-24, 09:21:20

Sziasztok itt írhatjátok melyik a jobb

És miért az a jobb, szóval indokot is írjatok.

VS

Én a Radeonok mellett tartok ki, nekem bejött.
Ajánlom ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B4OlmNQdIMo#!
a Geforce az gyengébb gépekre erősebb, a Radeon pedig erősebb gépeken sokkal bikább! (vagy fordítva, nézd meg a videót én régen láttam.
Üdv: AkroMenToS
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Kerüld el!

Aki nem tud, de tudja, hogy nem tud, az tudatlan. Tanítsd!

Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel!

Aki tud, és tudja, hogy tud, az vezetÅ'. Kövesd!

Mindenképpen nvidia miért? Erősebb márka nekem msi-s van gddr5 nem akadozik...
AMD már a név hallatán rosszul vagyok mert 60-70% ,hogy integrált a cuc azaz nem kivehető nem erős és nem cserélhető...
Nvidia vagy ATI ami a jók nevét képviselik... Régi gépekbe is pl tesóméba 8 éves lassan 9 éves gép és nvidia 256 mb-s videokártya van.
Nvidia több játékot bír el AMD-vel még nem volt dolgom de a proci-ról hallva a hozzászólásokat más oldalakon gondolom a minőség megegyezik...

Idézetet írta: ThePro~AkroMentos Dátum 2012-07-24, 09:28:49
Én a Radeonok mellett tartok ki, nekem bejött.
Ajánlom ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B4OlmNQdIMo#!
a Geforce az gyengébb gépekre erősebb, a Radeon pedig erősebb gépeken sokkal bikább! (vagy fordítva, nézd meg a videót én régen láttam.
Üdv: AkroMenToS

Ez a videó eléggé alá támasztotta hogy az Nvidia jobb mint egy AMD. Csávó is mondta akinek egy i7es van otthon az nem egy 50 ezres videokártyával fog nyomulni..

Én Nvidia párti vagyok de már kezdem elismerni hogy jobb lenne Ati-ra váltanom mivel van ez az ati kártya ami 2GB-os és DDR5-s na meg 256-bites.
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/vtx3d/radeon-hd6570-2gb-256bit-ddr3-pci-e-vx6570-2gbk3-h-p51443575/
Geforce-ba nem találunk ilyen olcsón ilyen jó kártyát.
Régi videó de ez igaz és már én is észrevettem mivel a havernak egy ilyen karija van VTX ATI HD 5670 1GB DDR5 X Edition nincs 20 ezer se...

Mondom hogy NVIDIA párti vagyok azon belül is a Gainward Geforce de be kell látni hogy már az Ati kártyák jóval erösebbek
Végül egy videó ami igaz!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=pez1z2jgKAY&feature=related
A kulcs a te kezedben van. Ismerd meg a képességeid, tudd meg hogyan javíthatsz ezeken!

2012-07-25, 00:25:42 #6 Utolsó szerkesztés: 2012-09-26, 22:42:08 Szerző: [VIP]Disco
Én is az nVidiára szavazok.

nVidia előnyök:

- Jobb Driver
- Valós 3D élmény
- PhysX
- Surround
- Több referencia modell közül lehet választani
- Jobb Adobe támogatás, SOK-SOK cuda mag a Quadro változatokban.

nVidia ellenérv:

- Drágább mint az AMD
- Olcsó konfighoz egyáltalán nem használható, főleg nem az "új" gt640-es változat

AMD előnyök:

- Olcsóbb
- Olcsón lehet hozzájutni már viszonylag erős kártyához is

Többet nem nagyon tudok mondani.

Nekem volt AMD-m is így van viszonyítási alapom, több kékhalál is bekövetkezett AMD driver leállása miatt.

Hát itt már neki is az anyagi helyzet dönt... ! :/
Ha olcsón akar erös kártyát akkor vegyél AMD-set ha pedig van pénzed akár egy GTX 560-at is vehetsz az már erös :) vagy ettöl olcsóbbat!
A kulcs a te kezedben van. Ismerd meg a képességeid, tudd meg hogyan javíthatsz ezeken!

a mostani játékokhoz elég 1
1gb-os 512bit-es nvidia is
még vagy 2-3 évig elég is :D

Abba egyetértek én is hogy az Ati-ba sokkal erösebbet találsz olcsóbb áron!

Az NVidia kártyákat sokkal több játék "támogatja", bár ez annyira sok mindent nem jelent..GAMING szempontjából GeForce-t vennék..:) abból is a GTX 560 szériát.

2012-07-29, 00:09:48 #11 Utolsó szerkesztés: 2012-07-29, 00:14:11 Szerző: Wixike
Konichiwa all!

Háát igen az a hatalmas kűzdelem...
Az NVIDIA mellett csak azért érdemes dönteni mert minden második (inkább minden) játékon ott feszít az a bizonyos "Best running with nvidia" ha  te is a Call of Duty sorozat fanja vagy akkor csak a Call of Duty (1) és kiegészítője a Call of Duty United Offensive-el fogsz laggot tapasztalni ha az ATI mellett döntesz. A többi COD-nál, Call of Duty Modern Warfare, Call of Duty World at War [Inkább a processzor számít a WAW nál] a Call of Duty MW2-nél, A Black Ops-nál sajnos nem tudom mert el sem indult..., de az MW3-at tutira elviszi lagg nélkül az ATI-s kártya is.
Battlefield 3-ról nincs tapasztalatom (valószínűleg nem is lesz).

Összegezve: Az NVIDIA kilobbizta a legtöbb játéknál főkként a "Hitman sorozat" -nál hogy az ő logójuk feszítsen a betöltéskor, jut eszembe a COD5-ben is tehát csak a támogatottsággal lehet bajod. Frissítések szerint sokkal könnyebb frissíteni egy NVIDIA-s kártya driverét mint egy ATI-ét mert nagyon bonyolult a weboldala az ATI-nak (Nekem 4670-es HD-m van és a 4XXX szériás driver se nagyon jó hozzá úgyhogy maradt a telepítő lemez...). Igaz az egyik informatikus ismerősöm pont az ATI kártya "erejéről" beszélt nekem hogy valójában sokkal nagyobb teljesítményt lehet kihozni egy ATI-s kártyából de a támogatottságban az NVIDIA a nyerő.

Én AMD Radeon mellett vagyok. Nekem mindig is AMD Radeon VGA-am volt és semmi baj nem volt eddig egyikkel se.  Jelenleg egy MSI VGA-m van AMD Raden 6850 Chipsettel GDDR5 1GB

Idézetet írta: FainZero Dátum 2012-07-24, 10:10:00
Mindenképpen nvidia miért? Erősebb márka nekem msi-s van gddr5 nem akadozik...
AMD már a név hallatán rosszul vagyok mert 60-70% ,hogy integrált a cuc azaz nem kivehető nem erős és nem cserélhető...
Nvidia vagy ATI ami a jók nevét képviselik... Régi gépekbe is pl tesóméba 8 éves lassan 9 éves gép és nvidia 256 mb-s videokártya van.
Nvidia több játékot bír el AMD-vel még nem volt dolgom de a proci-ról hallva a hozzászólásokat más oldalakon gondolom a minőség megegyezik...

Kész szerencse, hogy az ATI-t megvette jó pár éve az AMD... Nvidia több játékot bír el? Ez hülyeség! Na meg ha nem volt dolgod még AMD-vel, akkor miért írsz ilyeneket róla? Annyit értesz a számítástechnikához, mint a 6 éves öcsém.

Melyik jobb?

Ez függ az adott kártyától és a futtatott játéktól is. Nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy márpedig ez a márka jobb a másiktól

Egyébként meg AMD párti vagyok!

Wixikétől lopok:
  -"Minden menő játékon ott vírít az hogy NVIDIA!"
  -A Codemasters,a GTA,aCrysis sorozat,Az Action gamek(cod és társ sorozatok) ezen tengelyhatalmi játékgyártók biztos nem a fahéjas kakaó miatt reklámozza a kártyát a játék mellé,talán azért mert az már tud valamit!
És nem non láttam pl a GTA Iv  2011 Phoenix változatnál azt,h "Sapphire Hd 6850"...De a GTX 690-et lehet olvasni:)

Idézetet írta: GokuZero Dátum 2012-07-25, 00:19:11
Én Nvidia párti vagyok de már kezdem elismerni hogy jobb lenne Ati-ra váltanom mivel van ez az ati kártya ami 2GB-os és DDR5-s na meg 256-bites.
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/vtx3d/radeon-hd6570-2gb-256bit-ddr3-pci-e-vx6570-2gbk3-h-p51443575/

Az a kártya, amit linkeltél az nem DDR5-ös, hanem DDR3-mas és a videókártyáknál nem a memória méretét nézzük! Ha játszani akarsz, akkor legalább 30 ezret kell VGA-ra szánni. (XFX Radeon HD6770)

Sziasztok! na hozzászólnék én is 3 éve vettem egy NVidia kártyát és láss csodát el is olvadt.... akkor lecseréltem egy ATI-ra azóta még mindig bírja :D, úgyhogy én maradok az ATI-nál ja és olcsóbb is :)

http://www.plazamarket.hu/index?store=&page=product&bid=uNuJyWuWeDudyqy&select=&level=&category=&IMRSID=ntd2pl0mgr38ajl3l377nbof82

Ez 1 Régebbi Gamer videokártya

Ez van 1 spanom gépébe és higgyétek el
csodákra képes :D

Ezért voksoltam az nvidiára

2012-08-05, 02:00:15 #18 Utolsó szerkesztés: 2012-08-05, 02:07:43 Szerző: ATAG
Idézetet írta: xXDaweedXx Dátum 2012-07-30, 12:23:55
Wixikétől lopok:
  -"Minden menő játékon ott vírít az hogy NVIDIA!"
  -A Codemasters,a GTA,aCrysis sorozat,Az Action gamek(cod és társ sorozatok) ezen tengelyhatalmi játékgyártók biztos nem a fahéjas kakaó miatt reklámozza a kártyát a játék mellé,talán azért mert az már tud valamit!
És nem non láttam pl a GTA Iv  2011 Phoenix változatnál azt,h "Sapphire Hd 6850"...De a GTX 690-et lehet olvasni:)
Hát nekem egy (erősen középkategóriás) HD 6870-em van, de még sosem akadt rajta semmi és tökéletes a kép minősége is, pedig elég trágyadomb a gépem amúgy :) Szóval ha nem az avatar 2 animációit gyártod, akkor bőven elég...
Nvidiát meg sosem vennék. Régen volt, de egy szutyok volt és .

UI: http://www.hwcompare.com/11005/geforce-gtx-560-vs-radeon-hd-6870/

hát,én ati-val csak szívtam.viszont amióta nvidiám van azóta már naggyából semmi gondom semmivel.és nekem is 1 viszonylag középkategóriás gépem van.