Bemutatta iPad-gyilkos tabletjét a Microsoft Mi a véleményetek?

Indította FainZero, 2012-06-22, 14:59:05

Sziasztok azért nyitottam a témát,hogy megbeszéljük ezt a történetet,hogy a Microsoft mivel állt elő.
Forrás: origo.hu
A Surface nevű táblagép fedlapja szupervékony billentyűzetet és érintőpadot is rejt, így a Windows 8-at futtató gépek a hagyományos laptopokat is kiválthatják majd.

A Microsoft elnök-vezérigazgatója, Steve Ballmer kedden hajnalban egy Los Angeles-i sajtóeseményen mutatott be két táblagépet, amelyek  a cég saját márkanevén lesznek kaphatók. A szoftveróriás korábban sosem árult számítógépet saját márkanevén, csupán kiegészítőket, illetve az Xbox konzolt. Most a Surface, vagyis felület márkanevet viselő táblagépekkel az Apple iPadjének akarnak komoly riválist képezni.

A Microsoft tabletjei a laptopot is kiválthatják

Ballmer két különböző táblagépet mutatott be: az egyik egy vékony és könnyű, otthoni felhasználóknak szánt változat, a másik kicsivel vastagabb és nehezebb, és vállalati környezetben szükséges szolgáltatásokat is nyújt. Az előbbi készülék mindössze 9,3 milliméter, társa 13,5 milliméter vastag, tömegük pedig 680 gramm és 860 gramm, vagyis mindkét modell kicsivel nehezebb az Apple iPadjénél.

Saját támasztéka és billentyűzetként is szolgáló védőborítója lesz a Microsoft tabletjének

Mindkét táblagép hátlapjába kihajtható támasztékot építettek, így azokat külön kiegészítő nélkül le lehet támasztani egy asztalra. Az Apple iPadhez kapható Smart Coverhez hasonló, mágnessel csatlakoztatható képernyővédő borító is elérhető lesz a Surface táblagépekhez. A Touch Cover több funkcióval rendelkezik a rivális terméknél: egy extra vékony laptopbillentyűzetet és érintőpadot is beleépítettek, amelyek segítségével akár hosszabb szöveget is kényelmesen be lehet gépelni. A borítóból vékony (3 mm) és vastag (5 mm)  változat is készülni fog, az utóbbi már benyomható, így kényelmesebb gépelést biztosító gombokkal rendelkezik majd.

Külön tabletet szánnak otthonra és az irodába

A vékonyabb, otthoni felhasználóknak szánt táblagép energiatakarékos ARM processzort tartalmaz, és a Windows 8 RT nevű változatát futtatja, amelyen kizárólag az új operációs rendszer Metro nevű kezelőfelületéhez írt szoftvereket lehet futtatni, még az Office-ból is egy ilyen, speciális verzió készül hozzá.

Több verzió is készül a billentyűs borítókból

Vastagabb, üzleti használatra szánt társában a laptopokéhoz hasonló Intel Core i5 processzor működik, és a Windows 8 Pro változata fut rajta, amelyre bármilyen hagyományos szoftvert is lehet telepíteni. Az otthonra szánt változat 32 és 64 gigabájtos, üzleti társa 64 és 128 gigabájtos háttértárral szerelt változatban lesz kapható. A Microsoft szerint a táblagépek kijelzőit karcálló üveg óvja a sérülésektől, amelyet tükröződést csökkentő réteggel is ellátnak. A tabletek háza nem műanyagból, hanem magnéziumötvözetből készül, így várhatóan az is jól bírja majd a strapát. A Surface táblagépekhez speciális érintőceruzát is meg lehet majd venni, amellyel rajzolni, írni lehet a képernyőre.

Nem feltétlenül iPad-gyilkos, de van benne potenciál

A vállalat egyelőre nem közölte, hogy táblagépei mennyibe fognak kerülni, csupán azt, hogy a hasonló lapkával szerelt táblagépekéhez hasonló áron lehet majd megvenni ezeket a Microsoft saját üzleteiben és online áruházában.
Kiegészítő nélkül is megáll az asztalon a Surface táblagép

A Gartner cég elemzője, aki a BBC brit közszolgálati médium hírportáljának nyilatkozott, úgy véli, hogy a saját márkanevét viselő táblagép kiadásával a Microsoft elkedvetlenítheti platformjától a tabletek gyártásában érdekelt egyéb partnereit. A Reuters hírügynökségnek a Forrester elemzőcég szakértője elmondta, hogy nem látja "iPad-gyilkosnak" a Surface táblagépeket, de komoly potenciált sejt az új gépek mögött.

A fenébe, most kellett megvegyem a laptopot  :'( pedig olyan jól néz ki ez a tab :S

Mert iPad-hez nem lehet billentyűzetet rögzíteni?
Ez is ilyen félig meddig iPad copy.
Ott a tablet.
A billentyűzet.
A hátsó tartó (Ilyen van ipadhez + az tok is...)
Csak annyi a különbség, hogy Windows op. rendszer van rajta.

˝Pierc´
Én szerintem meg ne bánd mivel asztalon lehet ezt csak használni cikk: http://webisztan.blog.hu/2012/06/19/microsoft_surface_egy_nagy_es_veszelyes_lepes
Sokkal jobb egy laptop mint egy táblagép épp olyan,hogy a suliban is szerintem szívesebben vagy a helyeden nem felelsz mint ,hogy a táblánál felelsz.. Szóval nem vagy helyhez(asztalhoz kötve mert csak ott lehet használni...)

Jó csak "táblagép" nagyon jól néz ki, de szerintem tábla gépen van USB lyuk és ha, van akkor persze lehet hozzá adni billt

Táblagépekre soha nem tesznek USB csatlakozót általában és szerintem ezen sincs.
Majdnem (azért majdnem mert az összeset nem ismerem) minden készülékre a saját csatlakozóját teszik. Applenél külön a töltőnek és az egyéb tartozékoknak és külön a fülhallgatónak. De ez szerintem minden készüléknél így van. Legyen telefon vagy táblagép.

2012-06-22, 15:25:02 #6 Utolsó szerkesztés: 2012-06-22, 15:26:33 Szerző: Pierc
mind1 különösebben, de mindegyikhez lehet kapni amúgy nézd meg a képet ott van rajta az USB

És az illesztőprogramok amikre szükséged lehet? a CD -ről való telepítések? Ezekre is gondoltál?

2012-06-22, 15:28:30 #8 Utolsó szerkesztés: 2012-06-22, 15:31:56 Szerző: Mikecs
Idézetet írta: OneStyle Dátum 2012-06-22, 15:07:47
Mert iPad-hez nem lehet billentyűzetet rögzíteni?
Ez is ilyen félig meddig iPad copy.

copy? copy?! COPY?! Akkor az iPad mi?:D Nem gáz, hogy azt is másolták, azt nem tudom, hogy a microsoft tablettje volt e az első, de a microsoftnak már 2001be volt tablettje, az Apple-nek még nem. Szóval akkor most végülis az Apple lecopy-zta a microsoftot és utána meg a microsoft lecopyzta az apple-t?
A microsoft copyzza saját magát, szerintem jelentsük fel őket.(ez egy hülye hozzáállás, hogy ezt copyzza, szóval tuti szar) Amúgy szerintem jól néz ki, de nemhiszem, hogy egy laptopot pótolni tud, majd meglássuk :D

A microsoftnak 2001-ben tabletje ? :)
Ember. xD
Amúgy tudjátok, hogy ez a dolog majdnem több mint 13.000 € (3.5m HUF)
Azért van ára.

Ne haragudj, 2002be adták ki, 2001be csak bejelentették, hogy lesz. :)

Amúgy iPadhez is van billentyűzet! Amit most a microsoft kiadott tab bill az egy full iPad keyboard kopi.
Bizonyíték: http://store.apple.com/hu/browse/home/shop_ipad/ipad_accessories/keyboards
Annyi, hogy színesbe gyártották. De 10.000Ft egy hátsó támasz iPadhez, tok meg 10-14.000.Akár 60.000ért is lehet kapni attól függ milyen minőséget szeretnél. Akinek egy egyszerű is jó az nyilván 10.000Ft-ért veszi meg az olcsóbbat.
Az Apple által kiadott termékeket egy új generációba lehet sorolni, te komolyan egy szaros Microsoftot akarsz az Applehez hasonlítani Mikecs?:D

Én nem összehasonlítottam, csak azt mondtam, hogy nem az apple-ről copy-zták az egész tablet dolgot.
Amúgy az ára irreálisan sok, annyit nem tud, hogy megérje megvenni. Aki ilyet vesz az vagy kőgazdag, vagy bolond.. ezt a két tényt meg elektronikai ügyek vásárlásánál meghagyom az Apple fanoknak.   ;)

Nem tudom hallottad e, legalábbis én ezt olvastam egy pár éve az egyik ilyen portálon, hogy az érintőképernyőt az Apple találta ki. Aztán a Samsung elkezdte gyártani az apple készülékeket és így lett a samsung érintőképernyős. Majd attól a cégtől vásárolták meg az érintőképernyőt és most is ettől vásárolják. Nem tudom, hogy ez igaz e vagy sem. De ha igaz, akkor csak a Microsoft előbb drukkolt elő az ötlettel, hogy mi lenne hogy ha egy érintőképernyős cumót csinálnánk amivel nem lehet hívni és hasonló egy géphez. Könnyen hordozható és sokat is tud a méretéhez képest. Így elkészítették a tabletüket. Lehet, hogy az Apple csak 2010ben készítette el a padját de mégis többet tudott mint addig bármelyik elkészített microsoft tab. A mostani tab is egy vacak copy amit tényleg az appleről copyztak. Nézz végig az apple áruházában a weboldalukon, mindent meglehet ott találni ami rajta van azon a padon. És a windows 8 nem a legjobb operációs rendszer se telefonra, se tabra. És amint mondtad, bolond aki még egyáltalán a microsoftol ilyet vesz, mert 10 év alatt szerintem ugyan azt az 1 tabletet gyártották le újra annyi, hogy feltuningolták pár olyannal amiket már az eddigi tabok tartalmaznak. Pl Samsung galxy tab.

IdézConnectivity    

2×2 MIMO Wi-Fi (802.11 a/b/g/n)

Surface
USB 2.0, micro HDMI
Surface Pro
USB 3.0, Mini DisplayPort
wikipedia szerint van rajta usb...

Gyerekek ti bolondok vagytok
  :P
a Microsoft a legmegbízhatóbb ezt senki se vonja kételybe
az meg hogy ki mit copyzik a másikról most bele  kezdjek?
MS már rég óta készít op. majd az app sajáttal rukkolt elő és
hogy is mondjam az első változat 99% ugyan azt tartalmazta
mint a MS op-ja ebbe ne vágjunk bele ez üzlet és még mindig
érdemesebb az MS-től vásárolni mint 1 fiatal cégtől ami számomra
semmi érdek feszítőt nem mutatott fel számomra nekem 1általán
nem tetszenek ezek a padok mert a luxus-on kivül mást nem ad
én azt mondom írjátok le a véleményetek de nem ócsárolni kell
mert te épp menő akarsz lenni hogy neked erre telik vagyis apuci
anyuci megveszi és jól megy . ha ennyire érdekeltek vagytok
hogy ki copy-zott le kit akkor 2 óra alatt össze állítok 1 listát

2012-06-22, 16:03:52 #16 Utolsó szerkesztés: 2012-06-22, 16:05:48 Szerző: Qlimax
Az egész ott kezdődik, hogy az első grafikus oprendszert az apple fejlesztette ki. ;)
Az megbízhatóság? Mac pron idézz elő kékhalált, lefagyást :D

2012-06-22, 16:05:46 #17 Utolsó szerkesztés: 2012-06-23, 11:54:24 Szerző: [MOD]Wallace
Az apple szidók többsége tudod miért szidja az Applet, hogy ilyen meg olyan cég? ilyen megbízhatatlan, olyan törékeny /MODERÁLVA/kat gyárt? Mert valaki elrontja a készülékét és egyből azt adja tovább, hogy gyári hiba! Most ez olyan, mint hogy ha odavágom az iPhoneom a falhoz és akkor beviszem a szervízbe, hogy hát uraim valami baj van a telefonnal azt hiszem széttört a zsebembe. Na most ez ilyen :) Megbízhatóbb operációs rendszer az  iOS mint bármelyik microsoft. Olyan vírus védelem van rajta, hogy az alma felhasználóknak nem kell rettegniük, hogy naponta kapnak egy vírust! Én gépemen hiába van fizetett avast, hogy ha ugyan úgy megy vírus a gépemre... Szóval ez ilyen dolog.:) Akinek meg még nem volt az Appletől SAJÁT készüléke szerintem ne szidja a céget, mert eléggé szánalmas kész tények nélkül szidni más munkáját. Az nem elég, hogy valahol kipróbáltad... Pár perc alatt nem lehet megismerni egy készüléket sem!

Az Apple mindig egy lépéssel az MS/PC előtt állt, áll és állni is fog :D

Én se szeretnék vitázni, mert mind a két cég nagyon jó.
De azért ha elmész mondjuk Amerikába a lakosság kb. 85%-nak iPhone van a kezében, a maradék 15% pedig BlackBerry.
De azért, szerintem az Apple egy sokkal komolyabb cég mint a Microsoft.
Igaz a Micorosoftnak egy kicsit több a bevétele és több dolgot ad ki a kezéből, míg az Apple kevesebbet, de sokkal igényesebbet.
Nekem iPhoneom van, a barátom most kapott Nokia Lumia 610-et azthiszem, de ha ránézel majd lehányod.
Milyen állat ronda telefon?
Az oprendszer azt mondja nem olyan rossz, de azért a Windows Phone az iPhone mellett egy semmi.