[ROOT]Szerver konfigurálás kicsit máshogy...

Indította masodikbela, 2012-06-18, 00:01:47

Mivel annyi hülyeséget láttam leírva össze vissza, hogy így csináljátok, úgy csináljátok, nem tudnak feljönni mert tűzfal meg mert minden... Úgy döntöttem leírom azt a módszert, amely BIZTOSAN mindenkinél működik.

• Első dolgunk, hogy elindítjuk a szervert. Szokásos sysinstall, configure, networking, de0(kinek mi van, lényeg, hogy az első)
  • Előjön, hogy configure ivp4 adress (pontosan nem tudom hogy van) erre nyomjunk no-t. Ezután előjön, hogy configure dhcp... erre nyomjunk egy yes-t.
  • Miután végzett, le is okézhatjuk, kiléphetünk a sysinstallból.
  • Most intézzük el a portokat. Belépünk a routerünk admin paneljébe. Általában 192.168.1.1 es címen érhetjük el.
  • Keressük meg a dhcp client listet. Pontosan nem tudom hol van, mivel ez minden rooternél változó. Nekem például az első oldalon van.
  • Nyomjunk a szerveren egy rebootot.
  • Miután végzett, frissítsük a dhcp listát. Ha minden rendben van, ott lesz a szerverünk is. Jegyezzük meg a LAN ipcímét. Pontosan mire is való az a LAN ip? Mivel a rooter megosztja a bejövő internetet több gépre, ezért ellátja a felhasználókat külön LAN ipcímmel. Pld: 192.168.1.100
  • Most keressük meg azt a routerünkben, ahova a portokat lehet beírni.
  • A következő képpen töltsük ki: LAN ip address: ide írd a szerver lan ipcímét. Protocol type: TCP&UDP LAN port, WAN/Public port: Ide írjuk a portokat. A legfontosabbak: 11002, 13000 (ezzel már 1 ch működik) illetve az ftp (22) és a mysql (3306) os portok.

• Ezzel meg is lenne. Nekem körübelül 1.5 évembe telt minderre rájönnöm anno... Sehonnan sem loptam, senkiről nem néztem a leírást. Nem tudom, hogy fent van-e már valamilyen más formában a fórumon, de mivel nem láttam, gondoltam leírom...

Oh és még valami: a tűzfal, vírusírtó NEM BLOKKOLJA A PORTOT, és portmappot egyszerűen hülyeség használni. Ezzel automatikusan átirányítja a szerver LAN ipjére. (Mellesleg portmap 1 alapból egy egy kapcsolódástól összeomlós csődtömeg, szóval ha kellene se használnám...)

A másik még: Ez nem csak metines szervereknél működik. Minecraft, tf, cod, és még sorolhatnám... Csak ezeknél nincsen külön LAN ip, ilyenkor a számítógép ipjére kell rakni.

Amennyiben segítségre lenne valakinek szüksége, pmben megtalál. (Ha ez már fent van a fórumon valamilyen formában, akkor elnézést)

FIGYELEM! A LAN IP IS LEHET DINAMIKUS :)
    Ha nem látod a válaszom, valamit elrontottál: