[HowTo]Drop írása mob_drop_item-be

Indította Tsunayoshi, 2012-05-02, 21:08:45

2012-05-02, 21:08:45 Utolsó szerkesztés: 2012-05-02, 21:12:25 Szerző: Tsunayoshi
Sziasztok.
Úgy vélem, hogy sokaknak gondot okoz dropot írni a szerverükre. Néha nem indul, néha nem dropol, néha nem azt, kinek mi a hiba.

Elsőnek is menjünk fel Filezillára.
Keressük meg a mob_drop_item.txt-t (Gonosz leszek, nincs kedvem leírni, hogy merre van, könnyen megtalálható ;) )
Nyissuk meg Notapad++ programmal. Fontos, hogy ezzel nyisd meg, mert sima jegyzettömbbel egy kalap krikszkrakszot kapsz.
Menjünk a végére.
Valami ilyesmi lehet
]

Egy zárójel és két sor üres
Szúrjuk be a következőt a 2. üres sorba (1 üres sort hagyj ki a ] után)
Group   Kutyasziri            
{               
   Type   drop         
   Mob   101                  
   1   Ářą«˝Ö°Ë+9   1   100   100   
}         

Ez most egy példa. Magyarázom, hogy mi micsoda.
Group -> Itt adsz egy nevet a dropnak. Ne legyen ékezetes karakterrel a biztonság kedvéért.
Mob -> Mob IDje, most nekem a vadkutya
Az első 1-es -> Jelöli a drop sorszámát. Vagyis ez az első drop. Ha többet írunk értelemszerűen növekvő sorrendbe írjuk a számokat.
Az a krikszkraksz+9. Ez maga az item, amit droppoljon. Navicat item_protojából kell megnézni, hogy mi is az, name oszlopban megtalálható. Ez nálam a franziban Sziriusz+9, vagy Triton kinek hogy esik jól.
1 -> Darabszám
100 -> Ez a százalék.
100 -> Lehet, hogy ez felesleges oda, de lehet, hogy ez a százalék, most próbálgattam :).

Elmented, és feltöltöd vissza. Ha ügyes vagy ilyen lehet az eredmény:
http://noob.hu/2012/05/02/0502_204236.jpg

Ha jó, akkor egy +-t adj, ha már megköszönni nem lehet zárás miatt :).

(Fontos, hogy szóköz helyett TAB-ot használj. Ha nem azt nyomod, akkor nem indulhat el a szervered. Az eredeti mob_drop_item.txt-ről csinálj mentést!!!)

Post Merge: 2012-05-02, 21:12:25

Group Kutyasziri
{
Type drop
Mob 101
1 Ářą«˝Ö°Ë+9 1 100 100
}