Programozási nyelvek ( m )

Indította safranek, 2012-04-12, 21:09:19

2014-05-02, 15:35:00 #40 Utolsó szerkesztés: 2014-05-02, 15:37:02 Szerző: Roxanne
Idézetet írta: Ezion Dátum 2014-05-02, 14:05:01
a többieknek aki felsoroltak 3-4... nyelvet:
"hello world" szintű programot én is tudok írni elég sok nyelven mégse ismerem őket :)
Ne sértegess :( Pont tudok 4-et [C/C++/lua/html(nemérdekelhogyleíró)], bár csak kezdő szinten, de azért hello worldnél mindből keményebb vagyok. Ráadásul te is most felsoroltál 3-at, akkor hogy is van ez? Maradsz a hello worldnél te is?:D

én nem azt írtam hogy kezdő vagyok mindenből csak luából írtam c++-nál a köszönő viszony kb annyit jelent (na jó azért többet mint hello world) :D és nem neked szántam hanem aki gúgliba beütötte a programozás cím szót és az első pár találaton található (xD) x nyelvet amivel foglalkoztak az adott oldalon beírta :D De hogy ne legyen megint félreértelmezés TISZETÜL A KIVÉTŐLNEK.

és a hello world menő mindig lehet vele csajozni/pasizni én is így szoktam diszkóba csajozni:

Idézetet írta: überkirajcsajozoszia cica pascal,fortran, delphi, c és egyéb ágain tudok hello world programot írni na jössz táncolni?  :-*

Idézetet írta: Roxanne Dátum 2014-05-02, 15:51:31
Inkább próbáld ki ezt:

természetes dolog hogy zokni szandálba megyek bulizni  ;D

Idézetet írta: ThePro~AkroMentos Dátum 2012-04-13, 15:31:34
alapszintű c#
alapszintű html
Úgy érzem azóta fejlődtem ;)
középhaladó c#
kezdő c++
középhaladó html - php
kezdő lua (nem nagyon foglalkozom vele, de ha egy questet kell megírni, akkor azt pár pillanat alatt megírom)
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Kerüld el!

Aki nem tud, de tudja, hogy nem tud, az tudatlan. Tanítsd!

Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel!

Aki tud, és tudja, hogy tud, az vezetÅ'. Kövesd!

Nemtudom ki hogy van vele, de mondjuk egy ilyen Dif-forgatót megírok 20 perc alatt, oké. Megírok egy telefonkönyvet ami txt-ben tárolja az adatokat, majd visszaolvassa, és oldalanként lehet lépegetni. Ezt mint első éves programozó lazán. Még a kezdő szint kezdő fokán tartom magamat, pedig itt sokan nyögdösik hogy profi meg haladó ebből abból. Esetleg ha valaki tényleg bizonyítani akarja, az rakja fel az egyik saját programját ( jajjj mit menőzöl te f*sz itt, fennvan egy Dif-forgatód húha ) és akkor még talán el is hiszem...

2014-08-06, 23:40:36 #46 Utolsó szerkesztés: 2014-08-07, 03:57:25 Szerző: [VIP]Disco
@Minton': Bár tudom, hogy nem nekem szólt a hozzászólásod, de ez tényleg nagyon furcsa, hogy több olyan ember is "profi"-nak vallja magát akin még egy Hello World szint is kifog. Én szerintem még a junior szinten sem érem el, de tényleg szeretem magát a programozást és teszek is érte, hogy a későbbiek folyamán elérjem céljaim. Itt mellékelek egy hálózati programot (szerver & kliens) amit csináltam és készítettem el belőle egy multiplayer játékot Windows Phone-ra, de szerintem még egy ilyen elkészítése sem különösebben "egyenlő" egy junior szinttel.

http://goo.gl/CtnKG0

2014-08-07, 08:30:10 #47 Utolsó szerkesztés: 2014-08-07, 08:44:39 Szerző: Minton'
Természetesen, akinek nem inge..

https://mega.co.nz/#!Gc1mQB5S!uVcMcQOiuqBT3ZCZPm9MFIG_J_ObIThujmd3zNnLADM

Épp dolgozok egy projecten.
Multiplayer játék.
A játékszerver "fájl" egy c# console app. (hasonló mint a metiné)
A játék maga (cliens) pedig Unity3d-ben készül. Scriptek pedig c# nyelven.
Működik: login system, felhasználónév jelszó szükséges hozzá. Regisztráció (weboldalon). Karakterválasztó menü.
Most dolgozok a karakter létrehozás részen. Utána pedig egy kis in-game rész jön, mozgás - ütés úgy hogy a többi játékos lássa hogy mozogsz (alap movement system online játékhoz). Rögtön ez után pedig egy alap map rendszer következik.
A programot nem tudom elküldeni, mert kell hozzá pár dolog ahhoz hogy működjön (adatbázis, stb, stb).
Végzős vagyok egy programozó középsuliban, igaz nem profi szint, nem is haladó, de középhaladó és kezdő között libegek valahol ;)
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Kerüld el!

Aki nem tud, de tudja, hogy nem tud, az tudatlan. Tanítsd!

Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel!

Aki tud, és tudja, hogy tud, az vezetÅ'. Kövesd!

2014-09-30, 20:20:39 #49 Utolsó szerkesztés: 2016-12-06, 13:54:21 Szerző: PoLáKoSz

Néhány év elteltével jó visszaolvasni ezen témákat és nézegetni azt, hogy az idő folyamán ki törölte az akkori válaszát. ::) ;D

Igen már régen is nagyon menci voltam most meg már félek magamtól. :-\
(Tudom az átlag agy szint nem túl sok így inkább ide írom ez egy vicc volt és most kell nevetni)

Idézetet írta: Adrian Dátum 2013-11-07, 21:38:12
Lua kezdő.
Python = kezdő
Java = kezdő
Php = haladó :D

Azóta is szar vagyok Javaból,Pythonhoz közöm sincs.

De az'ee menő PHP-s lettél.. 8)

Szerintem egységesíteni kellene a szempontokat. Jó pap holtig tanul, szóval ha az adott programnyelvet nézzük akkor nem igazán lennének túl fényesek az eredmények. Szóval szerintem a fórum átlaghoz képest határozzuk meg, hogy mi hol állunk.
Bár ennek megint nincs értelme, hisz kb egy kezemen megtudom számolni, hogy hányan értünk úgy igazán a dolgokhoz.. Lehet ezt az üzenetet el sem kéne küldenem... :-X
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

Idézetet írta: Rin the Exorcist Dátum 2016-08-23, 12:08:09
Szerintem egységesíteni kellene a szempontokat. Jó pap holtig tanul, szóval ha az adott programnyelvet nézzük akkor nem igazán lennének túl fényesek az eredmények. Szóval szerintem a fórum átlaghoz képest határozzuk meg, hogy mi hol állunk.
Bár ennek megint nincs értelme, hisz kb egy kezemen megtudom számolni, hogy hányan értünk úgy igazán a dolgokhoz.. Lehet ezt az üzenetet el sem kéne küldenem... :-X

Aki ért a dolgokhoz azt a tanáromnak nevezem aki már 10 éve nyomja a programozást,de olyan aki fél éve python programozó az nem,hogy haladó de semmilyen szinten sincs még a jelenlegi programozó világban, Gyakorlaton előadtam,hogy lassan 4. éve JAVA-t tanulok,meg azért 1-1x belekósoltam a C#-ba,olyan feladatokat kaptam ketté állt a fülem és nem is tudtam megoldani.
Szerintem az alap szint az,hogy egy számológépet/normális programot összetudsz hozni. Mert az,hogy te elkezdesz egy program nyelvet és megtanulod a változókat meg egy System.out.Println("Hello");-t attól még nem vagy szerintem egy kezdő programozó, pont amit tanárom is mondott. Hackerségben ott a script-kiddie, köze sincs a hackerkedéshez csak megnéz egy videót beírja kali linuxba lefuttatja 2x és már fucking linux rendszergazda és hacker.
Nem tudok én se sok mindent és természetesen tanulnék , de nem programozási nyelvet már.
Nézem mit írtam 3 éve, Pythonhoz egy mukkot nem értek,nem is értem miért írtam oda,hogy kezdő.
Most már rájöttem azért én is,hogy a programozás nem nekem való és szerintem a divat programozók élnek köztünk most is, elhitettem magammal, hogy programozó akarok lenni mert tetszett, aztán 3 év után rájöttem,hogy nincs életem ahhoz,hogy reggel 9-től 16:00-ig meló, utána hazaérek be kell fejeznem a programozás melót és már 21.00,ebből áll egy programozó napja.

Mi számít középhaladónak? Mert szerintem ezt valaki benyögné egy állásinterjún,hogy PHP kezdő, Java haladó, C# profi. el is küldenének az első találkozáskor.

Idézetet írta: Adrian Dátum 2016-08-23, 23:38:30

ebből áll egy programozó napja.
Na bassza meg... :/
Szerintem programozásra (általánosítva) egyszer kell ráèrezni ès ha èrted, onnantól csak a tapasztalattól, rutintól, ès a rááldozot időtől függ hogy milyen szinten vagy egy nyelvben.
Programozás helyett talán kifejezőbb a fejlesztès szó.

Ez a "ráérezni" is jó pár év , Gyakorlatom során is a cégnél ( osszesen 7 hét ) elég sok mindent tanultam és ha alapból nincs meg benned az a + ami téged nagyon vonz a programozáshoz akkor sajnos elnyalsz és csak egy "átlag alatti" programozó leszel. Természetesen már nem a papírokat nézik a zsebedben, Pesten szokásos a 3. interjúnál, hogy 3 órája van az illetőnek 6 feladatos programozás tesztre,amiből egy komplett program jön létre. Egyetemista ismerőseim nem tudták megcsinálni, viszont az érettségivel rendelkező 20 éves srác kis ujjból kirázta.

Nekem is van egy osztálytársam aki már 6.-ban játékokat készített( alap alkalmazásokra gondolj) Most meg Nemzetközi matematika 2. helyezett, programozásról nem is beszélve mennyit megnyert az egyetemeken már 9.-es létére anno.
Mondanom sem kell az osztály 90% ő írja a programozás beadandót. :D

Egyetem csak papírra jó, ott csak matekot és gondolkodásmódot tanulsz, programozni szine semmi. Programozni nem az egyetemen fogsz megtanulni, hanem otthon :|.

Etyéni félemény

2016-08-25, 22:52:43 #59 Utolsó szerkesztés: 2016-08-25, 22:56:03 Szerző: Rin the Exorcist
Idézetet írta: Adrian Dátum 2016-08-23, 23:38:30
Aki ért a dolgokhoz azt a tanáromnak nevezem aki már 10 éve nyomja a programozást,de olyan aki fél éve python programozó az nem,hogy haladó de semmilyen szinten sincs még a jelenlegi programozó világban, Gyakorlaton előadtam,hogy lassan 4. éve JAVA-t tanulok,meg azért 1-1x belekósoltam a C#-ba,olyan feladatokat kaptam ketté állt a fülem és nem is tudtam megoldani.
Szerintem az alap szint az,hogy egy számológépet/normális programot összetudsz hozni. Mert az,hogy te elkezdesz egy program nyelvet és megtanulod a változókat meg egy System.out.Println("Hello");-t attól még nem vagy szerintem egy kezdő programozó, pont amit tanárom is mondott. Hackerségben ott a script-kiddie, köze sincs a hackerkedéshez csak megnéz egy videót beírja kali linuxba lefuttatja 2x és már fucking linux rendszergazda és hacker.
Nem tudok én se sok mindent és természetesen tanulnék , de nem programozási nyelvet már.
Nézem mit írtam 3 éve, Pythonhoz egy mukkot nem értek,nem is értem miért írtam oda,hogy kezdő.
Most már rájöttem azért én is,hogy a programozás nem nekem való és szerintem a divat programozók élnek köztünk most is, elhitettem magammal, hogy programozó akarok lenni mert tetszett, aztán 3 év után rájöttem,hogy nincs életem ahhoz,hogy reggel 9-től 16:00-ig meló, utána hazaérek be kell fejeznem a programozás melót és már 21.00,ebből áll egy programozó napja.

Mi számít középhaladónak? Mert szerintem ezt valaki benyögné egy állásinterjún,hogy PHP kezdő, Java haladó, C# profi. el is küldenének az első találkozáskor.

Idézetet írta: Adrian Dátum 2016-08-25, 01:24:04
Ez a "ráérezni" is jó pár év , Gyakorlatom során is a cégnél ( osszesen 7 hét ) elég sok mindent tanultam és ha alapból nincs meg benned az a + ami téged nagyon vonz a programozáshoz akkor sajnos elnyalsz és csak egy "átlag alatti" programozó leszel. Természetesen már nem a papírokat nézik a zsebedben, Pesten szokásos a 3. interjúnál, hogy 3 órája van az illetőnek 6 feladatos programozás tesztre,amiből egy komplett program jön létre. Egyetemista ismerőseim nem tudták megcsinálni, viszont az érettségivel rendelkező 20 éves srác kis ujjból kirázta.

Nekem is van egy osztálytársam aki már 6.-ban játékokat készített( alap alkalmazásokra gondolj) Most meg Nemzetközi matematika 2. helyezett, programozásról nem is beszélve mennyit megnyert az egyetemeken már 9.-es létére anno.
Mondanom sem kell az osztály 90% ő írja a programozás beadandót. :D

Én éppen ezért nem írok semmilyen szintet magamról, hisz így alapvetően a programnyelvekben, habár már sok mindent tudok róluk, de még nem igazán vagyok annyira jártas, de a fórum színvonalat elnézve az átlaghoz képest már az is haladónak számít, ha valaki a "hello world"-öt ki tudja írni.

A munkát illetően nem irigyellek, ilyen helyen én sem szívesen dolgoznék. De szerintem egyszerűen csak rossz helyen dolgoztál, főleg a programozók előtt nyitott minden kapu, mert még most is nagy hiány van belőlük. Én majd valamilyen kötetlen munkaidős helyen szeretnék dolgozni. :D

A ráérzés meg egyebek szerintem inkább emberfüggő. Van akinek több év, de akinek tehetsége van hozzá annak pár hónapnál nem igen több, szóval nem érdemes mindenki beskatulyázni. Ez érvényes a tapasztalatszerzésre is. Én például sokkal gyorsabban haladok, ha figyelek az előadáson, ahelyett, hogy otthon magamnak találnám ki a dolgok működését. A hozzáértés/tehetség mellett szerintem az is nagyon fontos, hogy ki mikor kezdte, én például lényegében az alap C nyelvel is az egyetemen ismerkedtem meg, mert nem programozós általánosba/középbe jártam, meg akkor még fel sem merült bennem, hogy programozó szeretnék lenni, szóval elég nagy lemaradással indultam a többiekhez képest.
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"