VMLite Workstation ( m )

Indította ATAG, 2012-04-10, 12:05:19

2012-04-10, 12:05:19 Utolsó szerkesztés: 2012-07-23, 20:24:33 Szerző: [MOD]Niix
Biztos belefutott már más is abba a problémába, hogy MS VirtualPC-n nincs 3D gyorsítás, sőt több CPU magot sem képes használni, csupán egyet; emiatt szinte használhatatlan az amúgy ígéretesnek tűnő Windows XP Mode.

Nos ez a remek kis virtualizációs eszköz a vbox és a vpc előnyeit egyesíti:
1. A kezelőfelület gyakorlatilag megegyezik a vboxéval, képességei ugyanazok
2. Ugyanolyan integrációt nyújt mint a vpc (xp mode esetén)
3. Az XP aktiválás ugyanolyan sikeres lesz, mintha vpc-ben futna (vbox esetében erre nincs lehetőség)

Egyetlen apró hátrány, amit találtam: a megosztott mappákat nem csatolja automatikusan, azt nekünk kell megtenni (Saját gép -> eszközök -> hálózati meghajtó csatlakoztatása).

VMLiteWorkstationSetup (regisztrációt igényel)

Windows XP Mode

Kellemes virtualizálást :)

Ezt én is használtam már, bár inkább maradok a vboxnál, ahhoz már jobban hozzászoktam.
Amit próbáltam FreeBSD-t vboxban telepíteni, a bootolás még a setup előtt leállt, bármit műveltem, míg vm-ben ugyanarról az iso-ról lazán végigment a telepítés. Ilyen célokra mindenképp célszerűbb.

Idézetet írta: DeathBat666 Dátum 2012-04-10, 13:43:50
Ezt én is használtam már, bár inkább maradok a vboxnál, ahhoz már jobban hozzászoktam.
Amit próbáltam FreeBSD-t vboxban telepíteni, a bootolás még a setup előtt leállt, bármit műveltem, míg vm-ben ugyanarról az iso-ról lazán végigment a telepítés. Ilyen célokra mindenképp célszerűbb.
Olyanba már én is futottam, ha acpi-vel futtatod (default) akkor engedélyezni kell az io-apic opciót is a rendszer fülön... ( http://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-current/2009-November/013516.html )