[TUTORIAL]Quest írás (egy soros mini questek)

Indította BatMan555, 2012-03-25, 17:52:26

2012-03-25, 17:52:26 Utolsó szerkesztés: 2012-03-28, 16:07:24 Szerző: BatMan555
Üdvözletem!

Most megtanítalak benneteket mini-questet írni. Úgymond NPC questet amihez nem kell ./qc, hogy a kezdők is boldoguljanak és értsék is.

Nos első dolgunk a quest alap lesz amit feltöltök, hogy ne bajlódjatok vele...

Letöltés

Nos elsőnek csomaguljuk ki a benne lévő cuccokat.
Úgy döntöttem, elsőnek egyedi teleport csináltatok veletek új mapokra.

Nos, ha letöltötted....
Nyisd meg az npc_talk.start.0.arg-ot............. Benne van, hogy "Teleportálás"
No, csináljunk egy teleportert ami most Jinno birodalomra visz el.
Nyisd meg az npc_talk.start.0.scriptet és írd bele a következő sorokat:

pc . warp ( 969600 , 278400 )    <--- Ez azt jelenti, hogy amint rákattintasz onnan tudod, meg hogy mi az a nagy szám, hogyha GM karakterrel beírod, hogy /go c1 és ott alul ki fogja írni hogy pc get warp to x y

Mentsd el azzal az 1 sorral... és kész vagyunk :D

Tedd bele az object mappán belül a 9010 -es mappába amiből elsőnek mindent törölj ki aztán másold bele ami csináltál.
Most menj fel GM karakterrel, a szerverre és írd be: /reload q
Aztán hívd le az NPC-t /m 9010 és nyisd meg ott lesz, hogy "Teleportálás".  Katt rá és el fog teleportálni Jinno map1-re ;)
Ha valami nem világ PM rám.

A téma folyamatosan bővülni fog. Így amikor nyitva van kérnélek meg téged,hogy ne írj bele. Köszönöm.

Post Merge: 2012-03-27, 14:54:43

Na hali a mai napon megtanítalak bennetek, egyfajta több ablakos NPC-t készíteni. Rá fogsz érezni dolog garantálom.

Elsőnek töltsd le ezt: http://www.2shared.com/file/uvhDwJD1/quest_alap.html

Nyisd meg az .arg kiterjesztésű fájlt és írd bele ahelyett ami benne, az IDÉZŐ JELEK MARADJANAK, és írd bele, hogy: Vegyeskereskedés és mentsd el.

Nyisd meg a Script fájl és másold bele ezt:

npc . open_shop ( 3 )
say ( "Itt megtalálhatsz mindent amire szükséged van!" )

Nos ezt elmented, az arg, script és a when fájlt bele másolod egy npc mappájába a játékban fent /reload q
és lehívod és megfog nyilni. Így kell több ablakos NPC-t is készíteni, csak ott a "shop" nevű táblába kell csinálni egy számot neki. És azt a számot kell bele írni a mostani 3-as helyére és a shop_item-be meg bele pakolod.
A mai napra ennyi.