Daemon Tools ( m )

Indította Vilmos, 2012-03-03, 11:16:34

2012-03-03, 11:16:34 Utolsó szerkesztés: 2012-07-23, 20:30:49 Szerző: [MOD]Niix
Állítólag a Daemon Tools titokban adatokat küld vagy is az egyik modulja a Mount Space készítőinek.  és nem csak azt küldi el nekik hogy te mit telepítettél a gépedre hanem az ip címet is.
így elképzelhető, hogy a jövőben egyenruhások is kopogtathatnak egy-egy illegális szoftverfelhasználást követően...  Viszont kilehet kapcsolni a szolgáltatásai között az adatküldést de sajnos nem elég mert így is küldi az információkat az adatbázisukba mint egy trójai vírus.
Ezek után csak egy megoldás marad a felhasználónak, ha letiltja a tűzfalban azokat az IP-címeket, ahova a Mount Space küldi az adatokat (212.117.184.51 és 212.117.185.149).

De jobban teszed ha megszabadulsz a Daemon toolsodtól és másik virtuális lemezmeghajtó-kezelőt alkalmazást használtok helyette.

Forrás: whhack.info

Köszönjük szépen az információt, már ha igaz a dolog...
Ez is egy fajta személyi jogsértés nem? Embernem nem lehet magánélete sem lassan.
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Kerüld el!

Aki nem tud, de tudja, hogy nem tud, az tudatlan. Tanítsd!

Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel!

Aki tud, és tudja, hogy tud, az vezetÅ'. Kövesd!

Hála istennek, amikor telepítettem a deamtool-s a mount space .dll-jének nem adtam hozzá férést a nethez, de most már tudom, hogy mi is ez, ezek mellett szeretnék szólni, hogy az iTunes nevű lejátszó és vásárló programban is van egy hasonló, ha nem ugyan ez a program, ami szintén küldözgeti az adatokat

2012-03-03, 15:56:11 #3 Utolsó szerkesztés: 2012-03-03, 16:21:37 Szerző: Disco
Ugyanez az Ace Translator  nevű program. Miután valaki felrakja akár még aznap fenyegető levelet kap a cégtől az e-mail címére amit nem is adott meg.

Egy példa:

"We noticed that you used the following pirate license key to unlock Ace Translator into full version:
017E0-25802-A4FFF-VJI57-DFFFW

We have logged down the IP addresses and other solid proof.

Software theft is a serious crime. If you are caught with illegal software, you may be fined and prosecuted to the full extent of the law. In fact, you may be liable under both civil and criminal law. Software copyright violators in Norway are fined up to kr 500 000, or sentenced to jail for up to two years.

We hope you will take this matter seriously. You can acquire valid licenses now from the webpage below:

If you don't acquire a license within 7 days, we will turn over all evidence and documentation to a law enforcement agency for investigation.

Thank you for your immediate attention.

Best Regards,
Dan Smith
"

Edit: Így le lehet tiltani a két IP-t tűzfal nélkül is.

Első lépésben menj el ide: C:\Windows\System32\drivers\etc

Nyisd meg a hosts fájlt Notepad++-al és írd bele ezt a két sort:

127.0.0.1                               212.117.184.51
127.0.0.1                               212.117.185.149

Mentsd el, és ez a két IP többet nem fog tudni csatlakozni a gépünkre.

Köszi a tájékoztatást!

Mindenesetre Disco hozzászólását felhasználtam, és letiltottam a 2 IP címet! :)
Köszi szépen Disco!

2012-03-03, 17:56:25 #5 Utolsó szerkesztés: 2012-03-03, 17:58:45 Szerző: Vilmos
Demont Tools Lite ba van elvileg, de lehet a simába is ...

Igen a Daemon Tools Lite ba van

"A blog szerint nem maga a képfájlok felcsatlakoztatását biztosító program, hanem annak MountSpace nevű modulja a bűnös, amelyet a szoftver Daemon Tools Lite verziójában lehet megtalálni"

Forrás: postr.hu

Köszönöm az infót!Mondjuk nekem nem volt fent, mert mikor felraktam a win7-et, akkor nem találtam még hozzá rendes telepítőt, és akkor eléggé kellett hozzá az iso-s fájlokhoz.Felraktam a VirtualCloneDrive nevezetű programot, és pont ugyan annyit tud, mint a Daemon, és őszintén bevallva nem is hiányzik, mert mindig csak a gondom volt vele.

Tisztelettel: ~Xenn~

2012-04-22, 19:44:40 #7 Utolsó szerkesztés: 2012-04-23, 09:13:22 Szerző: [MOD]Wallace
Köszönöm az információt ajánlom DaemonTools helyett PowerISO-t annyival különbözik a daemontól, hogy 1-2 kiterjesztéssel többet nyit meg+sokkal egyszerűbb kezelni.

köszi az infót

ProGameR igazad van én is rég használok PowerISO-t és eddig nem volt semmi probléma vele

UI: sok ilyen program van én mindig utána nézek de úgy tűnik ezt nem szúrtam ki :D

THx az infot,Daemon Tools -t már nagyon rég használtam