[MIÉRT] .vdi fájl mérete folyton nő

Indította Xenea, 2012-01-14, 13:26:08

Sziasztok!

A vdi fájl megállás nélkül csak nő.Már több 1gigás syserr-t kitöröltem de a mérete nem változott...

Ez miért van ?Mitől nő ?Miért nem lehet csökkenteni a méretét ?Lehet egyáltalán ?

Érdeklődve várom a véleményeket tapasztalatokat!

Üdv
Xencsi

Na ez engem is érdekelne... Már 6.7 gigánál tartok, és 2 hete megy a szerver....

háááááát nem is tudom xD játszanak a szerveren és a játékosok adatai mentésre kerülnek xd

tippelgetést nem kértünk amúgy meg értelmezni kéne a kérdésem

3 gigányi fájlt kitöröltem és ugyan úgy 15 giga

mellesleg az én szervemen még nem játszik senki a vértem meg a kardom kétlem hogy 13 gigányi adatnak felelne meg

.vdi=VirtualDisc

Azert no mert a mysql adatbazisban(navicatban xD) levo adatok is helyet foglalnak:D
de oruj neki hogy no mert az azt jelenti hogy dinamicus es csak akkor telik be mikor a geped HDD-je is megtelt de 1es virtualis szerverfajlok eseten ez nem dinamikus es betelik es akkor vege nemeg kepes tobb adatot tarolni

köszönöm ezzel már előrébb vagyok de még egy dolog

de alig van naviban valami...

amikor elkezdtem akkor 2 giga volt most meg 15giga

a naviba nem sok változtatást csináltam akkor miért vagy mi foglal 13gigát ?

valami magától nő ?

Akkor ez azt jelenti, hogy ha 1 évig fut a szerver, vennem kell egy 1-2 TB-os vinyót.

Jah és az én SF-emnél max 30 gigát ír...

ez érdekes mert ha pld nincs 1 napos szeró akkor mitől nő a mérete?
http://metin2hungary.net/index.php/topic,113697.0.html

egyedül szép az élet lányok nem érdekelnek és senki nem érdekel magam vagyok :D

Talán ATAG tudja
http://metin2hungary.net/index.php/topic,113697.0.html

egyedül szép az élet lányok nem érdekelnek és senki nem érdekel magam vagyok :D

A vdi egy dinamikusan növekvő fájl, csökkenni azonban nem csökken a mérete, hiába törölsz a benne lévő adatból.
Minden vdi fájlt véges, a privát szerverek esetében 16GB a maximális méretűk.
Ha akkora a mérete, az azt jelenti, hogy pillanatnyilag az volt a max adat amit valaha tartalmazott.
Ha törölsz benne, NEM fog a mérete csökkeni, viszont a benne lévő operációs rendszernek lesz szabad helye.
Ne törődj a vdi méretével, viszont a logokat, syserr-t folyamatosan törölgesd.
(Erre ajánlott egy sh fájlt írni, azt pedig cron-táblába rakni, hogy naopnta, illetve újraindításnál ürítse őket.)

Köszönöm most már erre is fény derült :)

Utolsó kérdésem az lenne hogy a virtuális lemez mérete attól függ hogy amikor létrehozom vboxba ott meglehet adni a méretét és ha pl 50gigát állítok be akkor 50 ig képes az adatokat tárolni nem de ?

Csak mert azt a 16 gigát nagyon fixen írtad mintha utána megállna az élet...Szóval rosszul tudom vagy félre értettem ? :)

Ha letöltesz egy szerverfájlt, azok 16GB-s virtuális lemezeken vannak (2010-esnél nem tudom).
Ha létrehozol egy új lemezt, pl 50GB-val, és leklónozod a 16GB-s lemez tartalmát arra, majd újraméretezed a FreeBSD partícióit, akkor lehetséges a dolog.

rendben köszönöm a segítséged!

témát zárom!

Üdv
Xen