Sámán, avagy mit és hogyan

Started by Saruwatari, 2015-07-05, 19:33:26

2015-07-05, 19:33:26 Last Edit: 2015-07-05, 19:40:45 by Saruwatari
Sziasztok!

Egy páran ismerhetnek régebbről, bár már 1 éve nem játszok aktívan.
Régóta gondolkodtam, hogy nyitok egy témát, mivel az évek alatt eléggé sikerült kitapasztalnom a sámánlétet, de mindig arra jutottam, hogy van már millió téma erről, felesleges lenne. Azonban ma is rájöttem, hogy a sírás elkap attól, amit néhányan leművelnek. Egyszerűen nem tudják használni, mégha nem is ismerik el, azthiszik ők a pro-k.

Nos akkor kezdjük az alapoknál.
Ugye általában lvl1-en indul a játék, innentől fejlődni kell. Ha egy nehezebb szerveren játszol, akkor érdemes (szerintem) egy warit csinálni, amivel farmolsz, mert +0 cuccokban elég nehéz fejlődni vele, akár gyógy, akár sárkány sámánról beszélünk. Nem mellékesen, húzni is tudod magad vele, ami elég sokat könnyít a dolgon.

Én személy szerint sárkány sámit ajánlom amíg fejlődsz, mert ha egy warival húzod magad, tudod buffolni, ha pedig egyedül fejlődsz, akkor a buffok sokat számítanak, sokkal jobban bírható, mint gyóggyal.

Skillek húzását ki kell tapasztalni, helyzet függő.
Egy nehéz szerverre én a kivédését (Áldás) húznám elsőnek, mivel úgy se sebeznek a skilljei semmit kis szinten, a kivédési esély azonban elég sokat tud segíteni.
Másodiknak az ordítást, a 3. és 4. fejlesztett képesség megint kérdéses.
Ha pvm irányba szeretnél orientálódni, akkor sárkány segítsége és visszaverni, ha inkább pvp, akkor sárkány segítsége és a sárkány lövés.
Attól függően, hogy mit választottál, pvm-re ezután jöhet a visszaverni/sárkány lövés, utolsónak pedig a talizmán, amely csak egy célpontot sebez, így kevesebb haszna van fejlődés közben, mint a visszaverni-nek.
Pvp-re 5. a talizmán, utolsó pedig a visszaverni.

Tehát leegyszerűsítve:

pvm:

1. Áldás
2. Sárkány ordítás
3. Sárkány segítsége
4. Visszaverni/sárkány lövés
5. Visszaverni/sárkány lövés
6. Repülő talizmán

pvp:

1. Áldás
2. Sárkány ordítás
3. Sárkány lövés
4. Repülő talizmán/sárkány segítsége
5. Repülő talizmán/sárkány segítsége
6. Visszaverni

pvp: Felszerelés függő, hogy mennyi áthatód, krited, satöbbi van, ez befolyásolja, hogy hogyan pvp-zz.
Ha sok áthatód van, akkor a skillek között érdemes ütni is, mivel ezzel "berángathatod" az ellenfelet, nem mellesleg az áthatós ütések eléggé fájni tudnak.
Ha kevésbé jó tárgyakkal rendelkezel, akkor muszáj leszel a sárkány segítségéből kapott krit esélyre támaszkodni a képességeiddel. Ha nincs áthatód, akkor nem igazán érdemes (túl) sokat ütni, maximum egy szaladgálós gyógy ellen, de ehhez meg támadási sebesség sem árt.
Sárkány sámi ellen érdemes ordítással kezdeni a pvp-t, ettől ha jól csinálod elesik az ellenfeled, itt pár ütés, megint eldobod. Ekkor a sárkány lövés, majd egy talizmán. Ilyenkor az ellenfeled csökkenteni akarja majd a távolságot, itt lehet megint ütni, ha jól kapod el, félsiker. Újra ordítás, lövés, és itt általában valamelyikőtök már meg fog halni.

Gyógy ellen: Az ő terveitől függ, hogy hogyan viselkedj. Ha szaladgál, akkor neked azt kell lereagálnod. Itt is érdemes ütés+ordítás kombóval kezdeni, ezzel kicsit helyhez kötöd az ellenfeled, hogy betaláljon a sárkány lövésed is. Pluszt jelent, ha nem csak helyhez kötöd, hanem sikerül is ellökni az ellenfelet, mert értékes pillanatokat nyerhetsz, amikor ő nem tud képességet használni. Muszáj megpróbálnod minél hamarabb végezni az ellenfeleddel, mivel az elhúzódott harc neki kedvez. A szerencsén múlik, mivel egy gyógynak egy krit is elég tud lenni egy sárkány ellen, fordítva viszont a kúrál miatt nem mindig. Reménykedj, hogy te sokat kritelsz, vagy épp a jó pillanatban egyet, ő viszont nem  :D


Gyógy sámi:

A pvm része borzasztó tud lenni, ha nem rendelkezel megfelelő tárgyakkal. Nem túlzottan ajánlom, így nem is térek ki erre (később, ha több időm lesz, lehet leírom ezt is).

A pvp része... Nos ezen sírva tudok fakadni. Tudni kell játszani vele valamennyire, hogy érvényesülni tudj, ezt pedig csak gyakorlással lehet elérni. A skillek elnyomásának sorrendje az elején (sebző skillek), tulajdonképpen megszokás kérdése. Nekem sokáig hangulattól függött, és az ellenfél erősségétől.
Láttam már olyat is, hogy elkezdődött a pvp és valaki egyből a kúrált nyomta el.. Remélem azért itt nincsenek ilyenek, de ha lennének, akkor elmondom: Nem kúrállal kell kezdeni a pvp-t. Mindenképpen valamilyen sebző képességgel.
Ha erős az ellenfél és sokat kritel, akkor érdemes könyörgéssel kezdeni, majd egy hajítás és egy kúrál. Addigra ha van megfelelő varázs sebességed, akkor már lesz lassan könyörgésed megint, de ha az nincs, hajításod úgy is lesz.
Ha kevésbe sokat kritel, akkor hajítás, könyörgés, hajítás, kúrál/karom. A kúrál/karom részt neked kell eldöntened, ha sok életed van még, te pedig kriteltél az ellenfeledre, akkor meg lehet próbálkozni egy karommal, újabb hajítással, így próbálva meg kivégezni hamar. Ez veszélyes olyan szempontból, hogy az ellenfeled egy krites könyörgéssel bármikor meg tudja fordítani a pvp-t, akkor pedig baj van.
Sokan úgy pvp-znek, hogy hajít, kúrál, könyörgés, kúrál, hajít... Nos ezt sem tudom ajánlani, kivéve ha minden képességed kritel, mivel a sok kúrálás miatt az ellenfeled sokkal kevesebb sebzést kap, ő is vissza tudja tölteni, ráadásul folyamatosan tud támadni téged, mivel te nem sebzed őt.
Ez főleg sárkány sámi ellen nem ajánlott, mivel őket minél hamarabb ki kell végezni, hogy ne legyen idejük szétkritelni téged. Márpedig ha csak kúrálsz, akkor a sokkal több krit miatt előbb vagy utóbb meg fogsz halni.

Egyelőre ennyi, később még időtől függően, és ahogy eszembe jut valami, bővítem.
A "pévépé taktik" leírása miatt pedig Franklyn drága eléggé mérges, mivel ketten sokat próbálkoztunk ezekkel, hogy mi a legjobb. Bár annyira részletesen nem mentem bele, kis tesztelgetni való maradjon mindenkinek. ^_^
De pár száz pvp után már bele lehet lendülni eléggé, ha bejön a kaszt. Ha nem, akkor viszont több, mint valószínű, hogy unalmasnak fogod találni. :D

Röviden ennyi lenne, bár órákig lehetne regélni róla, de azt szeretném kiemelni, hogy ez NEM full harmatos pvp-re értendő. Ott borulnak ezek a szabályok.
Ha valamit elírtam, képesség nevet vagy akár helyesírási hiba, szóljatok és javítom. Sőt még meg is köszönöm. ;)
Puszi a pocijára mindenkinek.  :-*

Saruwatari