MOB, NPC berakása [kliens+szerver]

Indította Distraught, 2012-05-03, 14:57:18

Sziasztok!
Ma volt egy ilyen kérdés segítség topicban és ott válaszoltam rá, de gondoltam ki rakom ide is, hogy több ne legyen!

Nos, hogy hogyan is kell berakni egy mobot...
1.) Letöltesz egy modellt, lehet az mob, NPC, vagy amit akarsz.
2.) Kicsomagolod NPC.eix/epk -t.
3.) Bemásolod a mappáját a többihez. (ymir work/npc)
4.) Megírod hozzá az XML -t e többi alapján, vagy XML Creatorral készítesz egyet; becsomagolod; visszateszed kliensbe.
5.) Kibontod root.eix/epk -t, és megnyitod npclist.txt -t.
6.) Nos a 6. pontban a megírásáról beszélek.
Vegyük, hogy a letöltött NPC mappájának a neve "npc1" és a benne lévő NPC modelljének a neve is "npc1".
Ebben az esetben így írod meg:

NPCID-je  [TAB]  npc1

7.) Elmented és visszacsomagolod, majd berakod kliensedbe.
8.) Akár le is tesztelheted, beírod: /poly NPCID-je
9.) Itt a szerverbe való berakásról beszélek:
Egyszerű! Felmész MySQL-re, azon belül a "player" adatbázisba.
Megnyitod a "mob_proto" táblázatot. Kikeresel egy NPC-t és az ID-je előtt lévó kis szürke részre kattintasz, hogy az egész sor ki legyen jelölve.
Ctrl+C, majd megnyitod Jegyzettömböt és Ctrl+V.
Ezután kijelölöd jegyzettömbben az ID -t (azokat a számokat az elején, de CSAK azokat) és átírod arra, amilyen ID-vel beraktad kliensbe is!
Ha megvan kijelölöd az egész sort és Ctrl+C.
Utána "mob_proto"-ban csinálsz egy új sort (alul kis + jel), rákattintasz első rublikára (az új sorban amit létrehoztál), majd nyomsz egy jobbra nyilat és utána egy balra nyilat, hogy kék színnel legyen fedve az első rublika. Megnyomod a Ctrl+V -t, és ha kérdezi "OK". Ezután átírod a "name" és a "locale_name" résznél lévő dolgokat, arra amit szeretél, hogy legyen az NPC neve.
Ha egy mobot szeretnél berakni, akkor ugyanezt csináld meg, csak egy mobot másolj le, és írd át az erősségét, amit ha kicsit jobbra görgetsz akkor látod, hogy mit hol lehet átírni.
Ha megvolt, és bezártad "mob_proto"-t akkor belépsz játékba, és beírod: /reload
Ezután már le is tudod idézni a mobod, vagy NPC-d!

Ha segítettem kérlek nyomj egy pozitívot!

C++ programmer at Gameloft